Review: Catrice Absolute Moisture Lipsticks

vrijdag 25 februari 2011

Photobucket

In mijn afgelopen Shopped artikel konden jullie lezen, dat ik tijdens de Kruidvat sale twee lipsticks in had geslagen. De twee lipsticks zijn van het merk Catrice, de Absolute Moisture lipsticks genaamd. Deze beauty’s kocht ik voor het geweldige bedrag van € 1.50 per stuk. Dit is omdat ze uit het assortiment van Catrice verdwijnen. Alle producten die momenteel verkrijgbaar zijn met 50% korting, verdwijnen uit het assortiment en worden vervangen door een nieuw product. Ik hoop dat ik jullie met deze review genoeg informeer en het enthousiasme overbreng, zodat jullie ook nog snel jullie slag kunnen slaan.
De Absolute Moisture lipstick is een lipstick die je lippen tijdens het dragen hydrateert en verzorgt. Deze lipsticks zijn verkrijgbaar in zestien kleuren en zijn herkenbaar aan de glimmende bronzen hulzen met op de dop het Catrice logo. De verpakking is simpel, maar oogt niet goedkoop. De dop heeft een kliksysteem, waardoor je deze lipsticks veilig kunt transporteren in je overvolle tas. Aan de onderkant van de huls staat het soort lipstick, de kleur – zowel de naam als het nummer – en het bedrijf vermeld. Wat ik mis op de verpakking, is de hoeveelheid lippenstift die het product bevat.

Photobucket

Ik bezit momenteel twee kleuren. In totaal had ik er deze week vier, maar twee hiervan heb ik weggegeven, omdat het niet mijn kleurtjes waren. De vier kleuren waren, in de volgorde van de foto:
·         Light Purple: De absolute moisture lipstick die ik het eerst kocht, een tijd geleden. De naam Light Purple is niet echt gepast. De kleur van deze lippenstift is vrij donker rood, met een roze tint en deze bevat gouden glitters. Deze kleur zal niet iedereen aanspreken, omdat veel mensen bang zijn voor een echte rode lippenstift. Met deze lipstick hoef je daar niet bang voor te zijn, je kunt hem opbouwen in lagen. Wil jij licht rood getinte lippen, dan is een laagje voldoende.
·         Gentle Nude: Mijn favoriete lipstick van het stel is oudroze met een kleine shimmer en is geschikt voor elk huidtype. Bij mijn donkere huid valt deze lipstick niet zozeer op, maar bij een meisjes met een lichte huid zal het de lippen net dat beetje extra geven. De kleur Gentle Nude zorgt voor verzorgde, rozige kissable lips.
·         Gentle Beige: Gentle Beige kocht ik als experiment voor nude lips. Helaas is deze tint beige niet geschikt voor meiden met een iets bruinere huid. Gentle Beige is precies mijn huidkleur en gaf mij persoonlijk een beetje het zombie idee. Bij meisjes met een lichtere huid zal deze precies goed nude zijn. Deze kleur heb ik dan ook weggegeven.
·         Soft Coral: Een peachy koraalkleurige lipstick met een erg mooie shimmer. Ziet er in de huls heftiger uit, dan op de huid. In werkelijkheid is hij vrij zacht perzikkleurig met veel shimmer.

Photobucket

De conclusie van dit lange verhaal is dat je gewoon nu alles uit je handen moet laten vallen en een sprint moet trekken naar het dichtstbijzijnde Kruidvat. De Absolute Moisture Lipsticks van Catrice hebben niet alleen hele mooie kleurtjes. Nee, ze dekken goed, ze hebben een romige en zachte textuur, ze verzorgen je lippen, ze ruiken lekker en o ja, ze kosten maar een magere € 1.50. Ze mogen dan wel niet zo lang blijven zitten als de pareltjes van Chanel, maar ach het is geen straf om een paar keer per dag met een charmante blik even bij te stiften. Er is niets of niemand in staat je tegen te houden, it’s going to be yours baby.

Ps. Als jullie benieuwd zijn naar een Lip of the Day, let me know.
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio