Review: Catrice Allround Concealer

zondag 27 maart 2011

Photobucket
In beautyblogland zijn er bepaalde hypes, maar ook de nodige diehard klassiekers. Een daarvan is het Catrice Allround Concealer palette, een concealerpalette dat vijf kleuren concealer bevat. Deze concealers staan in het rijtje van ‘classics’ naast producten zoals de Too Faced Shadow Insurance, maar het verschil is: Dit product is hartstikke budgetproof. Ik zal zeker niet de eerste zijn, maar ik deel graag mijn ervaringen over de Catrice Allround Concealer met jullie.

Photobucket
De Catrice Allround Concealer is een klein palette, dat makkelijk mee te nemen is en vijf kleuren concealer bevat. Het palette bestaat uit drie beige tinten, een roze en een groene. Concealer is een product waarmee je onzuiverheden, rode plekjes, donkere kringen of wallen kunt bedekken. Elke kleur binnen dit palette heeft een eigen functie. Deze functies staan op de achterkant van het product in het kort omschreven:
  • -          Beige: Correctie van huidonzuiverheden.
  • -          Roze: Het ‘bedekken’ van donkere kringen of wallen bij de ogen.
  • -          Groen: Het minder zichtbaar maken van rode plekken in de huid.
Photobucket
Ikzelf mag niet klagen over mijn huid en ben dus ook niet verslaafd aan concealers of andere dekkende producten. Toch vind ik de Catrice Allround Concealer een fijn product om te hebben. Het product is zo ontworpen dat je het makkelijk mee kunt nemen of op kunt bergen, het ontwerp is strak en de deksel sluit goed, zodat de concealers niet uitdrogen en geen viezigheid aantrekken. De totale hoeveelheid die in het palette zit, is 6 gram. Dat betekent dat je 1.2 gram concealer per kleur krijgt voor € 2.49. Dat is geen geld, aangezien je concealer altijd met mate gebruikt en er nooit massa’s van nodig hebt.

Photobucket
Op de swatches kun je zien dat dit product geschikt is voor een groot publiek. Er is zoveel een hele lichte beige kleur, als een donkere kleur - voor de getinte meisjes onder ons – vertegenwoordigd. De substantie van de concealers is heel cremig en het kernwoord bij het aanbrengen is: Doseren. Concealer bouw je op, je begint met een klein beetje. Als je dat doet, kun je elke kleur zonder problemen gebruiken – yes, ook de groene! Het palette bevat alle kleuren die je nodig hebt als je plekjes, vlekjes of kringen wilt bedekken.

Photobucket
Ben je nog op zoek naar een budgetproof concealerpalette en was je voor mijn artikel nog niet overtuigd? Ga eens kijken bij de plaatselijke drogist of de dekking voor jou voldoet en de kleuren jou kunnen overtuigen. De Allround Concealer van Catrice is verkrijgbaar bij drogisterijen zoals Trekpleister en Kruidvat, voor € 2.49 en blijft in het assortiment. 

7 comments:

Alyssa zei

Ziet er handig uit :) ik gebruik eigenlijk nooit groene concealer, maar schijnt wel fijn te werken tegen rode plekjes en zo. Ik heb zelf een van E.L.F., zo'n concealer-stick :) ook heel fijn.

Daniƫlle zei

Mmm, reviews blijven deze aanraden toch blijf ik bij mijn Essence conealer =)

Unknown zei

@Alyssa: Groene concealer is ook niet echt een must, maar als je een puistje hebt, ben je er wel erg blij mee. Als je wilt beginnen met groene concealer raad ik je aan, altijd goed te doseren. Breng het lichtjes kloppend om de rode plek aan en bedek het dan met je gebruikelijke foundation. Een mousse foundation is ook aan te raden.

@Danielle: De Essence concealer is ook echt niets mis mee, ik vind de roze kleur uit dat palette fijner in gebruik. (: Maar over het algemeen is deze concealer gewoon lekker multifunctioneel en erg makkelijk omdat er zoveel kleurtjes inzitten.

Miss make-up and the city zei

Ik heb die ook maar ik gebruik nooit de lichtste kleur en de roze. Dus dat is wel spijtig...

Peggy Timmermans Visagie zei

Ik heb deze ook. De roze is perfect, tenminste als je hem mengt met de donkerbeige, om donkere kringen weg te werken.

Unknown zei

@Cindy: Heb je al een geprobeerd de roze kleur te gebruiken voor donkere kringen onder je ogen? Daar is hij perfect voor. Het zou zonde zijn om hem niet te gebruiken.

@Peggy: Welkom op mijn site! Ik vind het fijne aan dit palette, dat je er alle kanten mee opkan. Als je deze meeneemt in je tas en een vriendin heeft een rood plekje, kun je haar zo uit de brand helpen.

Unknown zei

Ik heb gewoon heel af en toe concealer nodig als er een puistje tevoorschijn komt (vooral dan wanneer ik een beetje ‘stom’ met mijn huid omga). Maar ook mij hoor je niet klagen over m'n huid :)

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio