Lichtsterkte & lumen

Licht is een essentieel onderdeel van ons leven. We gebruiken het niet alleen om de wereld om ons heen te zien, maar ook om sfeer te creëren en taken uit te voeren. Bij het kiezen van de juiste verlichting is het belangrijk om te begrijpen wat lichtsterkte en lumen inhouden. In dit artikel leggen we uit wat deze termen betekenen en waarom ze belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste verlichting voor elke situatie.

Wat is lichtsterkte?

Definitie van lichtsterkte

Lichtsterkte verwijst naar de hoeveelheid lichtenergie die een lichtbron per seconde in een bepaalde richting uitstraalt. Het is een maat voor de helderheid van het licht dat door een specifiek gebied gaat.

Eenheid van lichtsterkte

De eenheid van lichtsterkte is de candela (cd). Eén candela komt overeen met de lichtsterkte van een kaarsvlam op een afstand van één meter.

Wat zijn lumen?

Definitie van lumen

Lumen is een maat voor de totale hoeveelheid zichtbaar licht die een lichtbron in alle richtingen uitstraalt. Het is een maat voor de lichtopbrengst van een lichtbron.

Eenheid van lumen

De eenheid van lumen is de lumen (lm). Het geeft aan hoeveel licht een lamp produceert en hoe helder deze zal lijken voor het menselijk oog.

Het belang van lichtsterkte en lumen

Waarom is lichtsterkte belangrijk?

Lichtsterkte is belangrijk omdat het bepaalt hoe helder een lichtbron zal lijken in een bepaalde richting. Bij het kiezen van verlichting voor verschillende situaties is het belangrijk om te weten hoeveel licht je nodig hebt en of je het licht wilt concentreren in een specifieke richting.

Waarom zijn lumen belangrijk?

Lumen zijn belangrijk omdat ze aangeven hoeveel licht een lamp produceert. Voor het creëren van de juiste sfeer of het uitvoeren van taken is het belangrijk om de juiste lichtopbrengst te hebben. Lumen geven je een idee van hoe helder een lamp zal zijn.

Het meten van lichtsterkte en lumen

Hoe wordt lichtsterkte gemeten?

Lichtsterkte wordt gemeten met behulp van een instrument genaamd een lichtmeter. Deze meet de hoeveelheid lichtenergie die een lichtbron in een bepaalde richting uitstraalt.

Hoe worden lumen gemeten?

Lumen worden gemeten met behulp van een lichtintegrator of fotometer. Deze meet de totale hoeveelheid zichtbaar licht die een lichtbron in alle richtingen uitstraalt.

Verband tussen lichtsterkte en lumen

Hoe hangen lichtsterkte en lumen samen?

Lichtsterkte en lumen zijn beide maatregelen van de hoeveelheid licht die een lichtbron produceert, maar ze meten verschillende aspecten. Lichtsterkte is gericht op de helderheid van het licht in een bepaalde richting, terwijl lumen aangeeft hoeveel licht een lamp in totaal produceert.

Lichtsterkte en lumen in de praktijk

Voorbeelden van lichtsterkte en lumen in verschillende situaties

– Verlichting voor thuisgebruik
– Straatverlichting
– Zaklampen

Hoe kies je de juiste lichtsterkte en lumen?

Bij het kiezen van verlichting voor verschillende situaties is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de grootte van de ruimte, het doel van de verlichting en persoonlijke voorkeuren. Over het algemeen geldt dat voor gedetailleerd werk of het verlichten van grote ruimtes met weinig natuurlijk licht, een hogere lichtsterkte en lumen nodig zijn.

Lichtsterkte en lumen zijn belangrijke termen bij het kiezen van de juiste verlichting. Lichtsterkte bepaalt hoe helder een lichtbron zal lijken in een bepaalde richting, terwijl lumen aangeeft hoeveel licht een lamp in totaal produceert. Door rekening te houden met lichtsterkte en lumen kun je de juiste verlichting kiezen voor elke situatie.

Veelgestelde vragen

1. Wat is het verschil tussen lichtsterkte en lumen?
– Lichtsterkte meet de helderheid van het licht in een bepaalde richting, terwijl lumen aangeeft hoeveel licht een lamp in totaal produceert.

2. Hoe kan ik de lichtsterkte van een lamp bepalen?
– Je kunt de lichtsterkte van een lamp bepalen door de specificaties van de fabrikant te raadplegen of door een lichtmeter te gebruiken.

3. Waarom zijn lumen belangrijk bij het kiezen van verlichting?
– Lumen geven een idee van hoe helder een lamp zal zijn en helpen bij het creëren van de juiste sfeer of het uitvoeren van taken.

4. Is er een standaard lichtsterkte of lumen vereist voor verschillende toepassingen?
– Er is geen standaard vereist, omdat het afhangt van de specifieke situatie. Factoren zoals de grootte van de ruimte en het doel van de verlichting spelen een rol.

5. Kunnen lichtsterkte en lumen variëren bij verschillende lampen van hetzelfde type?
– Ja, de lichtsterkte en lumen kunnen variëren bij verschillende lampen. Het is belangrijk om de specificaties van elke lamp te controleren voordat je deze koopt.

Kattenhaar verwijderen – tips en trucs voor een haarvrij huis

Katten zijn geweldige huisdieren, maar hun haar kan overal terechtkomen en zorgen voor een grote ergernis. Wanneer katten hun vacht verzorgen, laten ze vaak haren achter die door het huis vliegen en zich aan kleding, meubels en vloeren hechten. Het verwijderen van kattenhaar kan snel en gemakkelijk worden gedaan met deze handige tips en trucs.

Waarom is kattenhaar zo moeilijk te verwijderen?

Kattenhaar is moeilijk te verwijderen vanwege de kleine haakjes aan de uiteinden van elk haar. Deze haakjes zorgen ervoor dat het haar aan alles blijft plakken en zich goed vast blijft klampen, waardoor het vaak niet genoeg is om het haar alleen weg te vegen.

Brokjes en borstels

Een van de makkelijkste manieren om kattenhaar te verwijderen, is om het haar los te maken met een brokje of een borstel. Door het haar los te maken van het oppervlak waarop het vastzit, kun je het makkelijker verwijderen.

Gebruik een droogborstel

Gebruik een droge borstel om kattenhaar te verwijderen van meubels, kleding en auto-interieurs. Meer stijve borstels werken goed voor het afschrapen van haar van de oppervlakken, terwijl zachtere borstels haren van kleding en meubels doeltreffend losmaken.

Gebruik een rubberen handschoen

Doe een rubberen handschoen aan en wrijf over de plekken waar er kattenhaar zit. Het haar zal van het oppervlak af moeten komen en blijven aan de handschoen kleven.

Lintroller

Een lintroller is een geweldige optie om kattenhaar te verwijderen van kleding, maar werkt ook goed op meubels en tapijten. Rol simpelweg de roller over het oppervlak dat je wilt schoonmaken en plak de haren aan de rol.

Stofzuigen

Stofzuigen is een zeer effectieve manier om kattenhaar te verwijderen, vooral op tapijten en gestoffeerde meubels.

Gebruik een speciale stofzuigermond

Een speciale stofzuigermond ontworpen voor het verwijderen van dierenhaar is ook zeer effectief. Deze monden hebben vaak kleine rubberen tandjes die haren opvangen en voorkomen dat ze door de lucht vliegen.

Bestrijden van allergieën

Als er sprake is van een allergische reactie op kattenhaar, investeer dan in een stofzuiger met een HEPA-filter. Dit filter vangt de kleine deeltjes op en voorkomt dat ze door de lucht worden verspreid.

Water

Water werkt goed om kattenhaar los te maken en het te verwijderen van gladde oppervlakken zoals tegels of laminaten.

Bevochtigde microvezel doekje

Een bevochtigd microvezel doekje werkt goed om kattenhaar van gladde oppervlakken af te halen. Het microvezel doekje biedt meerdere bevochtigingsniveaus zodat je kan kiezen hoe vochtig de doek moet zijn. Het is ook makkelijk om vast te pakken en werkt ook goed als het haar zich om objecten heeft gewikkeld.

Natte washand

Een natte washand is ook effectief voor het verwijderen van kattenhaar van gladde oppervlakken zoals vensterbanken. Gebruik de vochtige doek om de haren van het oppervlak te verzamelen.

Onderhoud

Dagelijks onderhoud is belangrijk om kattenhaar in huis te verminderen. Door regelmatig de oppervlakken af te nemen waar haar blijft vastplakken, verminder je haren in huis.

Regelmatig stofzuigen

Stofzuig regelmatig om haren weg te halen van tapijten, vloeren en meubels. Het ook handig om regelmatig het filter uit de stofzuiger te reinigen.

Was kleding vaak

Was kleding regelmatig en voorwerpen zoals dekens die katten vaak gebruiken om te slapen om haren te vermijden.

Onderhoud het kattentoilet

Veel katten laten haren achter op de randen van het toilet. Zorg ervoor dat je de kattenbak schoonmaakt om haren te voorkomen.

Conclusie

Kattenhaar verwijderen kan een continue strijd zijn, maar deze handige tips en trucs zullen het haar gemakkelijker te verwijderen maken. Dagelijks onderhoud en regelmatig reinigen verminderen de hoeveelheid kattenhaar in huis.

Veelgestelde vragen

1. Is het veilig om een ​​stofzuiger te gebruiken om kattenhaar op te zuigen?

Ja, het is veilig om een stofzuiger te gebruiken om kattenhaar op te zuigen, tenzij er allergische reacties zijn op kattenhaar.

2. Helpen kattenborstels echt om het haar los te maken?

Ja, een kattenborstel is een effectieve manier om kattenhaar los te maken en verwijderen.

3. Hoe vaak moet ik stoffen om kattenhaar weg te houden?

Dagelijks stoffen is aan te raden om kattenhaar tot een minimum te beperken.

4. Hoe kan ik kattenhaar uit mijn autostoelen krijgen?

Gebruik een rubberen handschoen of een speciale autostofzuigermond om kattenhaar uit de autostoelen te krijgen.

5. Zijn er nog meer manieren om kattenhaar te verwijderen?

Ja, er zijn verschillende manieren om kattenhaar te verwijderen, zoals gebruik maken van tape of op een specialistisch bedoelde kattenhark.

BTW-teruggave zonnepanelen, hoe werkt dat?

Als je zonnepanelen op je huis laat installeren, dan betaal je over de aanschaf en de installatie 21% BTW. Dat is veel geld. Daarom is goed om te weten dat je die betaalde BTW kunt terugvragen bij de Belastingdienst. Hoe je dat doet? Daar gaat dit artikel over. We hebben het hier alleen over particulieren. ZZP’ers en eenmanszaken blijven buiten beschouwing.

Je wordt ondernemer

Als je met je zonnepanelen stroom teruglevert aan het elektriciteitsnet, dan wordt je door de Belastingdienst als kleine ondernemer gezien. Dat werkt twee kanten op. Voor de stroom die je aan het net teruglevert, ontvang je een compensatie, waarover je BTW moet betalen. Die BTW is echter een relatief laag percentage. Dat is de ene kant. De andere kant is, dat je de BTW die je betaalt voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen kunt terugvragen. Daarbij dien je er rekening mee te houden dat:

  • De facturen van de aanschaf en de installatie op jouw naam dienen te staan. Ze mogen ook op naam van je partner staan als er sprake is van een (beperkte) gemeenschap van goederen.
  • Een overeenkomst met de elektriciteitsleverancier nodig is voor de elektriciteitslevering. Die dient op jouw naam te staan op het moment dat de zonnepanelen worden aangeschaft.
  • In de offerte van de zonnepanelen en/of de regeling met de elektriciteitsleverancier dient het totale vermogen van de zonnepaneelinstallatie te staan. Dat kan ook zijn in de technische specificatie van de panelen.

Je kan zo onder de kleineondernemersregeling (KOR) vallen, maar niet als je omzet per kalenderjaar hoger dan € 20.000 is. Wat echter niet erg waarschijnlijk is. Meer informatie over de KOR vind je in de volgende paragraaf.

Kleineondernemersregeling (KOR)

De KOR is een ontheffing van BTW. Als je voldoet aan de voorwaarden en voor de KOR gaat, dan hoef je geen BTW meer in rekening te brengen bij je klanten. In het geval van particulieren zal daar echter normaliter geen sprake van zijn. Je doet een keer aangifte, waarmee je de BTW terugvraagt. Na het jaar dat je het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’ hebt opgestuurd naar de Belastingdienst, kan je tenminste 3 jaren geen teruggaaf van BTW meer verzoeken. Dat is ook van toepassing als je in die periode meer zonnepanelen wilt plaatsen, een omvormer wilt aanschaffen of voor onderhoud. In het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’ geef je aan of je wilt gebruikmaken van de KOR. Als je daarvan niet gebruikmaakt, dan dien je per kwartaal een aangifte van BTW te doen en te betalen. Onder bepaalde voorwaarden kan dat jaarlijks. Voor latere investeringen in je zonnepaneelinstallatie kan je nu wel de BTW terugvragen.

Registratie bij de Belastingdienst

Je vult het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’ in en stuurt dat op naar de Belastingdienst. Zo heb je je als ondernemer aangemeld. Vraag ook onmiddellijk voor het jaar volgend op de aanschaf van de zonnepanelen een ontheffing aan van administratieve verplichtingen. Voor die verplichtingen kan voor het jaar van de aanschaf echter geen vrijstelling worden verkregen.

Afwachten antwoord Belastingdienst

Binnen een termijn van tien werkdagen krijg je van de Belastingdienst een brief terug met als onderwerp ‘Vaststelling belastingplicht’. In die brief vind je een BTW-nummer ​en een bevestiging dat je nu geregistreerd staat als ondernemer. Ook krijg een brief met de gegevens om in te loggen om de aangifte digitaal te kunnen doen.

BTW-aangifte doen

Na de registratie kan je de BTW-aangifte doen. Dat dien je wel te doen uiterlijk 6 maanden na het aflopen van het kalenderjaar waarin je de aanschaf van zonnepanelen hebt gedaan. Je dient daarvoor een bankrekeningnummer op te geven. Met de ontvangen kan je inloggen en vervolgens de aangifte online doen. Het geld dat je terugontvangt, is de betaalde BTW met daar vanaf getrokken een vast bedrag, het forfait genoemd.

Bedrijfsfitness ruimte op kantoor

Als je aan je gezondheid wilt werken, dan is beweging essentieel. Steeds meer mensen kiezen ervoor om naar de sportschool te gaan, alleen of met vrienden, om aan hun conditie of spierkracht te werken. Maar er zijn tegenwoordig ook veel bedrijven die een bedrijfsfitnessruimte op kantoor laten bouwen.

Wat houdt zo’n fitnessruimte nu precies in en wat zijn de voordelen ervan? In het onderstaande artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om het beste te halen uit je fitnessruimte op kantoor!

Voordelen van een bedrijfsfitnessruimte op het werk

Een kantoor is om te werken, dat is zeker. Aan de andere kant kan het geen kwaad om ook andere voorzieningen op kantoor te plaatsen, zoals bijvoorbeeld een fitnessruimte. Bedrijfsleiders zien steeds vaker het belang in van werknemers die gezond en fit zijn, en bouwen dan ook een afzonderlijke sportruimte. Hieronder de belangrijkste voordelen:

  1. Tijd besparen met een fitnessruimte

Als iemand na het werk wil gaan sporten, dan moet hij of zij daarvoor normaal gezien eerst naar de sportschool gaan. Je sportgerief voorbereiden, de auto of fiets nemen naar de fitness, het zijn allemaal dingen die tijd in beslag nemen. Dankzij een fitnessruimte op kantoor wordt daar echter meteen komaf mee gemaakt: de fitnessruimte bevindt zich onder hetzelfde dak als het bedrijf, waardoor werknemers én werkgever meteen na de werkuren kunnen sporten!

  1. Gezellig samen sporten

Nog een ander voordeel van een fitnessruimte op kantoor? Samen sporten wordt een stuk aangenamer en gemakkelijker! Als collega’s ook na de werkuren nog tijd met elkaar willen doorbrengen, dan is een gezamenlijk fitnessruimte perfect. Het voordeel is dat er zo sterkere sociale relaties kunnen ontstaan en dat maakt de algemene sfeer op het werk dan ook een stuk aangenamer. Samen sporten maakt gelukkiger en fitter en dat heeft ongetwijfeld ook een positieve invloed op de productiviteit!

  1. Een sterker teamverband opbouwen met een fitnessruimte op kantoor

Een bijkomend effect van samen sporten voor werknemers én werkgevers is dat er sterkere verbanden ontstaan tussen mensen. Niet alleen gaat iedereen zo socialer met elkaar om, ook zal die sterkere band doorsijpelen in de manier waarop werknemers samenwerken. Het uitwisselen van nieuwe ideeën, praten over zaken buiten het werk en over het privéleven zijn allemaal positief voor een gezonde werksfeer en een psychologische gezondheid. Een reden te meer voor bedrijven om een fitnessruimte op kantoor te laten bouwen!

  1. Fitte werkkrachten zijn goud waard

Daarbij zorgt de aanwezigheid van een eigen fitnessruimte op kantoor er natuurlijk voor dat zowel werknemers als werkgevers fitter en gezonder worden. Een van de beste manieren om stress tegen te gaan, wat op de werkvloer al eens kan voorkomen, is regelmatig bewegen. Dankzij een afzonderlijke fitnessruimte is het voor iedereen gemakkelijker om van sporten een routine te maken en dat maakt ze gezonder en alerter. Fitte werknemers zullen zich veel beter kunnen concentreren op het werk – en daarbij zorgt de productie van feel-good hormonen tijdens het sporten ervoor dat de atmosfeer op het werk ook gewoon beter is!

  1. Oneindig veel mogelijkheden qua inrichting

Ten slotte bestaan er talloze manieren om een fitnessruimte op kantoor goed in te richten. Zo kan je bijvoorbeeld een hoekje met loopbanden of stationaire fietsen inrichten, terwijl je in een ander deel van de fitnessruimte dan weer losse gewichten, rekkers en fitness-ballen zet. Op die manier vindt elke persoon die de fitnessruimte gebruikt zijn gading en kan er heel wat gevarieerd worden. Het is ook altijd een goed idee om feedback en inspiratie te krijgen van werknemers, die misschien zelf goede ideeën hebben voor de inrichting. Op die manier wordt de fitnessruimte er één waar iedereen iets aan heeft!

Een fitnessruimte op kantoor: kies voor een professionele inrichting!

Het is duidelijk dat een fitnessruimte op kantoor tal van voordelen biedt voor de gezondheid, productiviteit en het geluk van werknemers en werkgevers. Natuurlijk is het wel belangrijk dat het gebruikte materiaal aan alle verwachtingen voldoet op het vlak van kwaliteit en duurzaamheid. Daarom is het essentieel om je fitnessruimte te laten inrichten en voorzien van materiaal door een gespecialiseerd aanbieder. Op die manier geniet je van kwalitatief, duurzaam sportmateriaal dat veilig gebruikt kan worden – en je werkplek meteen een stuk interessanter maakt!

Wat doet een IT consultant?

Consultants en consultancy zijn een belangrijk onderdeel geworden van onze bedrijfscultuur. Een adviseur is per definitie een persoon of onderneming die deskundig advies geeft. Als zodanig zijn mensen en bedrijven de behoefte aan consultants gaan waarderen, vooral wanneer ze kunnen profiteren van een extern perspectief of wanneer niche-expertise vereist is. Naarmate informatietechnologie de manier waarop bedrijven communiceren, opereren en innoveren blijft veranderen, zijn IT-consultants bijzonder belangrijk geworden voor bedrijven van elke omvang, en nog meer voor kleine en middelgrote bedrijven. Dit komt omdat een IT-consultant deze bedrijven die niet genoeg middelen hebben om zich in te zetten voor een fulltime, interne IT-afdeling, in staat stelt om snel op te schalen en de kansen die IT biedt niet te missen en tegelijkertijd hun overhead te beheren. Dat gezegd hebbende, zelfs grote bedrijven kunnen enorm profiteren van IT-consultancy, vooral wanneer niche-kennis vereist is voor tijdelijke of eenmalige projecten.

Wat zijn IT-adviesbedrijven?

Simpel gezegd, een IT-adviesbureau werkt samen met organisaties om hen te helpen bij het oplossen van IT-problemen. Dit kan variëren van elementaire netwerkanalyses tot beheerde IT-oplossingen. Sommige adviesbureaus hebben de neiging zich te concentreren op een beperkt IT-gebied, terwijl de grote gevestigde bedrijven het hele spectrum van diensten aanbieden, waaronder:

  • Cloud diensten
  • Planning voor bedrijfscontinuïteit en noodherstel
  • Netwerkbewerkingen
  • Cybersecurity en compliance
  • Beheerde IT-oplossingen
  • Spraakdiensten

IT-professionals van deze bedrijven zullen uw huidige activiteiten beoordelen en proberen uw bedrijfsbehoeften en uw bedrijfsdoelstellingen te begrijpen. Vervolgens doen ze aanbevelingen over de verschillende oplossingen en diensten samen met de bijbehorende software en hardware die aan uw behoeften voldoen.

Wat doen IT-consultants?

Op het meest basale niveau zijn IT-consultants gevestigde experts op een of meerdere IT-gebieden. Dit stelt hen in staat om een ​​algemeen beeld te krijgen van de huidige IT-infrastructuur van een organisatie, de problemen met betrekking tot bedrijfsdoelstellingen en om weloverwogen aanbevelingen te doen die de organisatie zullen verbeteren. Sommige IT-consultants worden specifiek ingeschakeld om advies te geven over een belangrijk vraagstuk. Ze bestuderen de bedrijfsstroom, identificeren gebieden die kunnen worden verbeterd en bevelen vervolgens doorgaans verschillende soorten systemen en software aan om te gebruiken. Softwarebedrijven bieden naast de verkoop van software ook IT-adviesdiensten aan. Hierdoor kunnen ze elke verkochte software aanpassen aan de specifieke behoeften van de klant. Er zijn ook enkele IT-adviesbureaus die gespecialiseerd zijn in het dagelijkse beheer en onderhoud van de systemen van een organisatie. Ze bieden beheerde IT-services en zullen doorgaans uw interne IT-afdeling vervangen door externe contractanten, gedeeltelijk of volledig, afhankelijk van uw overeenkomst.

De voordelen van werken met een IT-consulent
Een IT-consultant kan een aanzienlijke financiële en logistieke impact hebben op het bedrijf. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

Focus op kernbedrijfsfuncties

Ongeacht de branche waarin u zich bevindt, wordt het gewaardeerd dat werknemers het meest productief zijn wanneer ze werken aan datgene waar ze goed in zijn. De afleidende en soms frustrerende taak om constant IT-problemen te moeten uitzoeken, brengt aanzienlijke alternatieve kosten met zich mee. Door te werken met een IT-adviesbureau kunnen uw medewerkers zich concentreren op waar ze goed in zijn en daarmee uw bedrijfsresultaten verbeteren.

Deskundige kennis en expertise

IT verandert voortdurend. Zelfs voor bedrijven die een fulltime IT-afdeling in huis hebben, is het bijhouden van het steeds veranderende landschap niet alleen tijdrovend, maar ook duur. Een IT-adviesbureau heeft doorgaans de leidende IT-specialisten op elk gebied met de nieuwste tools, apparatuur en expertise, evenals de ervaring met het werken aan vergelijkbare problemen.

Kostenbesparingen

Het onderhouden van een eigen IT-afdeling en infrastructuur kan erg duur zijn, ook al worden deze middelen in de meeste gevallen niet volledig benut. Door samen te werken met een IT-adviesbureau betaalt u alleen voor de service en middelen die u nodig heeft, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen. Bovendien betekent het werken met een toegewijd team van experts dat IT-problemen eerder worden geïdentificeerd, voorkomen en opgelost, waardoor u geld bespaart dat verloren zou gaan door downtime. De zekerheid dat uw systemen en applicaties 24/7 beschikbaar zijn, is ook van onschatbare waarde. Minder downtime, 24/7 beschikbaarheid en soepele upgrades resulteren allemaal in verbeterde productiviteit, efficiëntie en uiteindelijk een gezonder resultaat.

Verhoogde beveiliging

Cyberbeveiliging is momenteel de belangrijkste uitdaging voor IT en blijft een steeds evoluerende bedreiging voor elk bedrijf dat afhankelijk is van IT. Een IT-consultant is zich hiervan bewust en zal uw netwerk beoordelen om mogelijke kwetsbaarheden te identificeren, bedrijfscontinuïteits- en noodherstelplannen te helpen ontwikkelen en gegevensbeveiligingsprotocollen op te stellen en te handhaven. Ze kunnen uw medewerkers ook trainen in cyberveiligheid, wat het vertrouwen van andere zakenpartners die met u samenwerken enorm kan vergroten.

De juiste IT-consultant kiezen voor uw bedrijf

Het vakgebied IT verandert met de dag. De juiste IT-consultant kan uw organisatie een geweldige manier bieden om op de hoogte te blijven van de vorderingen en uw IT-infrastructuur te optimaliseren voor uw bedrijfsdoelstellingen.

Conclusie

Informatietechnologie is een mes dat snijd aan twee kanten. Het maakt uitdagende taken eenvoudiger en tegelijkertijd erg complex. U denkt misschien dat het project gemakkelijker te hanteren is, maar als u er eenmaal aan begint, bevindt u zich op totaal onbekende wateren. Soms, tegen de tijd dat u dit beseft, is het te laat.

Werken met een IT-consulent geeft u de broodnodige zekerheid. Er is een minder financieel risico. U maakt zich zorgen over het product en niet over het proces. Er zijn geen verborgen verrassingen. Het bedrijf kan eenvoudig worden geverifieerd en tegen de tijd dat u met het team begint te werken, weet u dat het al meerdere geavanceerde projecten heeft geïmplementeerd die lijken op wat u wilt. Een IT-adviesbureau biedt al jaren zakelijke web- en mobiele app-oplossingen aan bedrijven en organisaties van over de hele wereld. Van ontdekking tot analyse tot het kiezen van de juiste technologie en vervolgens het maken van een app of een softwareoplossing om uw bedrijf een flinke boost te geven, de diensten zullen u zeker een winnend voordeel opleveren.

Familiecamping Helfterkamp

Wil je lekker er even lekker op uit in eigen land en lekker naar een camping op de Veluwe? Camping de Helfterkamp staat garant voor een heerlijke vakantie om een hele fijne vakantie te hebben. Of je nu met je gezin komt of omdat je lekker wil ontspannen en tot rust wil komen; het is allemaal mogelijk bij deze fijne camping die goed aangeschreven staat bij verschillende organisaties, zoals de ANWB en Charme camping. Ook Zoover geeft een hoge score op basis van reviews van klanten. Daarnaast heeft de Helfterkamp heel veel keurmerken. Dit alles laat zien dat u bij een fijne camping komt waar het personeel er alles aan doet om u een heerlijke tijd te bezorgen. U wordt warm welkom geheten. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel op deze gemoedelijke familiecamping. Ook uw huisdieren zijn van harte welkom op de camping. Er is vlak bij de camping een losloopgebied waar honden lekker kunnen spelen. Ook in het nabijgelegen bos kunt u heerlijk wandelen met de hond.

De verschillende accommodaties

U heeft de keuze uit meerdere overnachtingsmogelijkheden. Zo zijn er stacaravans van 2 tot 4 personen en van 2 tot 6 personen die modern ingericht zijn en voorzien zijn van eigen douche en toilet. Daarnaast is er een eigen tuinset en een afsluitbaar schuurtje voor de fietsen dat voorzien is van elektra aanwezig.

Naast de stacaravans kunt u ook kiezen voor een toercaravan voor 2 tot 5 personen met een stapelbed voor 3 kinderen, eigen chemisch toilet, een grote voortent met picknicktafel, een tv, koffiezetapparaat en waterkoker. Douchen kan in de schone toiletgebouwen.

Wilt u wat meer luxe? Kies dan voor de ruimte en gelijkvloerse vakantiebungalow voor 2 tot 5 personen die van alle gemakken voorzien is. De bungalow ligt op een fraaie groene locatie en u heeft de beschikking tot een tuin met een tuinset en picknicktafel. In de ruime, gedeeltelijk betegelde tuin vindt u een afsluitbare fietsenstalling en een droogmolen. De voor minder valide mensen geschikte bungalow is volledig ingericht met dekbedden en kussens, tv en dvd. In de keuken vindt u een Senseo apparaat, combimagnetron en vaatwasser.

Uiteraard kunt u ook een gewone kampeerplek reserveren, waar u o.a. met uw eigen tent, caravan of camper kunt staan. Dit zijn ruimte plaatsen voorzien van elektra en wifi. Er zijn drie sanitaire gebouwen aanwezig die schoon zijn en vloerverwarming hebben.

Faciliteiten op de camping

Er is heel veel te doen en te beleven op de camping, zodat u zich er prima zult kunnen vermaken. Er is uiteraard ook aan de kinderen gedacht. Zo zijn er meerdere velden met en zonder speeltoestellen voor de kinderen. Daarnaast is er een kinderboerderij, een animatieteam, een speelweide met kikkerpoel en beek en jeu de boules wat voor ouderen ook leuk is. Binnen is een leuke recreatieschuur waar een potje tafeltennis of tafelvoetbal gespeelt kan worden. Daarnaast staat er een piano, een boekenkast en tv. Het landelijke animatieteam de Eendenclub treedt onder andere vanuit de recreatieschuur op. Uiteraard zijn ouders, opa’s en oma’s van harte uitgenodigd om mee te doen met deze leuke activiteiten.

Op de camping is uiteraard een receptie en een klein winkeltje en u er is een fijne vers-brood-service. Het brood dat u s’ avonds besteld, wordt de volgende ochtend geleverd door een bakkerij in de buurt.

Wilt u lekker een eind fietsen? Dan kunt u eenvoudig fietsen huren en lekker de omgeving verkennen. Op de hele camping is er een gratis WIFI-verbinding. Bepaalde plekken op de camping zijn autovrij, maar er is een ruime parkeerplaats aanwezig. Een bezoek aan de Helfterkamp betekend een fijne vakantie.

Bodybuilding schoenen van Gorilla Wear

De huidige Gorilla Wear bodybuilding-schoenen zijn niet alleen gemaakt om te passen, maar stuk voor stuk uitstekend voor zware bodybuilding. Het zijn perfecte schoenen die essentieel zijn voor het tillen van enorme hoeveelheden gewicht. De zool is platter dan een pannenkoek, waardoor het comfortabeler is om elk gewicht op te tillen. Ze hebben een grote stabiliteit voor allerlei essentiële trainingen zoals gewichtheffen, squats en deadlifts. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in een verscheidenheid aan gelikte kleuren, variërend van zwart tot fel rood en andere aantrekkelijke kleuren om te trainen. Ze zijn dus ook gemaakt om perfect bij jouw sportoutfit te passen.

Strak design, perfecte pasvorm

Alle Gorilla Foot Wear is gemaakt met de perfecte combinatie van prestaties, hoogwaardige materialen en een strak design. De schoenen hebben een premium kwaliteit, waardoor ze er niet alleen goed uitzien, maar ook erg functioneel zijn als het tijd is om te trainen. Ze hebben een speciale zool, waardoor ze licht zijn en dus ideaal voor zwaar gewichtheffen. Deze schoen biedt de gebruiker gewoon een perfecte mix tussen comfort en design. Tijdens je training geven ze je voeten wat ruimte om te ademen. Gorilla Wear bodybuilding-schoenen zijn de ideale schoenen als je stijlvolle, maar sportieve schoenen wilt die je bij elke gelegenheid kunt dragen, vooral als je de sportschool binnenkomt. Het zijn sneakers die niet alleen een fijne pasvorm hebben, maar er ook nog eens goed uitzien. Bovendien is de Gorilla Wear bodybuilding-schoen gemaakt om lang mee te gaan. Ze zijn ontworpen met de perfecte combinatie van ondersteuning voor grip op de grond, met een platte zool die perfect is voor het behouden van stabiliteit tijdens compound-liften. Je zult zeker Gorilla Wear schoenen vinden die perfect bij je voeten past.

De perfecte aankoop

Gorilla Wear bodybuilding-schoenen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en zijn klassieke items in een modern jasje. Je kunt kiezen uit levendige kleuren die al van een kilometer afstand te zien zijn. Als je van felle kleuren of perfect donker houdt, zul je zeker vinden wat je zoekt. Je krijgt niet alleen de merknaam van de schoen, maar ook snelle verzending en betrouwbare, handige betalingsmethoden, ongeacht hoeveel je wilt uitgeven. Bovendien zijn alle producten van Gorilla Wear gemaakt van duurzame hoogwaardige materialen. Je hoeft dus nooit spijt te krijgen van je aankoop!
Gorilla Wear bodybuilding-schoenen zijn één van de beste en meest populaire bodybuilding-schoenen ter wereld met positieve recensies. Het zijn hoogwaardige gymschoenen die ademend, soepel en volledig bestand zijn tegen elke beschadiging. Ze worden gecombineerd met meer complexiteit om atleten hoogwaardige producten te bieden. Ze zijn volledig uniek, passen en zijn verkrijgbaar in dames- en herenmaten. Er zijn verschillende stijlen ontworpen voor gemotiveerde, fanatieke atleten. De schoenen zijn van hoge kwaliteit die niet kapot gaan tijdens het gewichtheffen.

Nooit meer andere schoenen

Als je een bodybuilder bent, is Gorilla Wear bodybuilding-schoeisel het beste voor je voeten en de perfecte aanvulling voor ieder sportoutfit. Je zult een geweldige ervaring hebben, waardoor je eigenlijk nooit meer andere schoenen wilt dragen. Gorilla Wear houdt rekening met de nieuwste schoenentrends en biedt een geweldige duurzame kwaliteit en uitzonderlijke prestaties.

Jacob Cohen: goedzittende jeans

Waarschijnlijk herken je het wel: je oude en favoriete spijkerbroek is versleten of past niet meer en het is echt tijd om voor een nieuw exemplaar te gaan. En dan blijkt het soms heel lastig om weer te slagen voor een nieuwe jeans, omdat er zelfs in je oude en bekende merk nog verschillen kunnen zitten qua droogcomfort of hoe de maat valt. En als je favoriete maat broek net niet voorradig is, dan is winkelen een extra uitdaging.

Gelukkig is er altijd wel hulpvaardig winkelpersoneel wat met je mee wil denken en je attent maakt op andere merken. Dat overkwam mij zelf ook. Na heel wat broeken gepast te hebben, vroeg de verkoper: heb je wel eens een Jacob Cohen jeans geprobeerd? Nee dat had ik niet, maar het leek me wel het proberen waard. Toen de verkoper teruggelopen kwam bleek dat er heel veel diverse modellen van dit merk zijn.

Slim comfort of met stretch, veel details of meer ingetogen, voldoende keuze in ieder geval. Daarnaast zijn het allemaal super hippe modellen. Ik vind de kleuren ook erg mooi: van jeans blauw tot grijs, je kunt wel merken dat ze gemaakt zijn zonder chemische behandeling.

Alles aan deze jeans ademt kwaliteit en dat merk je. Van de kleurbehandeling tot de afwerking is er aan gedacht om het draagcomfort van de broek zo optimaal mogelijk te maken. Geen op het oog loszittende naden, draadjes of foutjes in de stof van deze jeans. De verkoper vertelde dat je lang met deze broeken doet, door de kwaliteit gaat de stof een stuk minder snel slijten of verkleuren als broeken van andere merken. De ontwerper heeft zelfs gezegd dat hij broeken voor het leven wil maken, nou dat klinkt veelbelovend!

Ik wilde voor een grijze jeans gaan, deze is sportief en kun je makkelijk combineren met sneakers of juist met boots. De Jacob Cohen J622 is een slim comfort model en in het grijs. De broek heeft 5 zakken en oogt stoer, maar ook chique. Hij sluit met een zilveren knoop aan de voorkant en heeft een grijze patch die van paardenhaar gemaakt is. Naast de bovenste zilveren knoop zitten er nog 3 kleinere knopen onder bevestigd. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een gulp die open blijft staan of een rits die halverwege dicht is gegaan.

Van de prijs schrok ik in eerste instantie wel een beetje, meestal koop ik broeken in een lagere prijsklasse. Aan de andere kant begrijp ik ook dat kwaliteit en handwerk een prijs vraagt en dat dit een duurzame keuze is. Daarbij is het de broek van anno nu, waar ik mee bedoel dat hij voor dit seizoen gemaakt is. Broeken die van een seizoen eerder zijn, vallen in een lagere prijsklasse.

De voordelen van een Jacob Cohen jeans:

  • perfecte pasvorm
  • goede kwaliteit
  • modern en stoer uiterlijk
  • duurzaam
  • makkelijk te combineren met sneakers of trui
  • kleuren die niet chemisch bewerkt zijn
  • mooie afwerking
  • unieke, persoonlijke accessoires op iedere jeans
  • wordt gedragen door supersterren als David Beckham.. dat zegt toch wel wat over de jeans toch
  • oog voor detail
  • ruime collectie
  • goede klantenservice

Eindoordeel: Ik heb de broek gekocht en draag hem het liefste dagelijks. Het is gewoon jammer als hij in de was moet, want ja daar ontkom je toch niet aan. Hij zit heerlijk en past ook goed. Hier geen inkijk bij de billen of gesjor en gespring om in de broek te komen. Het leuke aan de jeans van Jacob Cohen vind ik, naast de perfecte kwaliteit en het draagcomfort, toch wel de details die op iedere broek met zorg aangebracht zijn. Dat maakt voor mij dat ik een juweeltje in de jeanswereld heb gevonden.

Een huis verkopen, hoe werkt dat precies?

Het verkopen van een huis is geen eenvoudige zaak. Er is van alles te regelen en er zijn veel bepalingen waar je rekening mee moet houden. Een plan opstellen van alle werkzaamheden is dan ook een goed idee. Hieronder lees je een overzicht van de belangrijkste zaken die bij de verkoop van een woning te regelen zijn.

De voorbereiding van de verkoop

  • Voor de waardebepaling van de woning heb je verschillende mogelijkheden. Op Funda kun je kijken wat het woningaanbod in je omgeving is en wat de prijzen van vergelijkbare huizen zijn. Bij het kadaster kun je opvragen voor hoeveel geld soortgelijke panden verkocht zijn. Een officiële taxatie laten uitvoeren kan een verstandige keuze zijn.
  • Voor de meeste woningen is het energielabel een belangrijk onderdeel bij de verkoop. Op zoekuwenergielabel.nl kun je een schatting vinden gebaseerd op het type huis, bouwjaar en grootte. Alle informatie over het aanvragen van een label kun je op energielabelvoorwoningwen.nl vinden.
  • De financiële kant van de verkoop en de fiscale gevolgen daarvan wekken de nodige vragen op. Wil je een nieuw huis te kopen, hoe zit het dan met de hypotheek? Wat zijn de fiscale regels als je huidige woning is afbetaald? Een goede hypotheekadviseur of bank kan je hierover adviseren en veel informatie vertrekken.
  • Verkoop je een appartement dan heb je met enkele zaken rekening te houden. Een lidmaatschap bij een actieve vereniging van eigenaren is tegenwoordig een vereiste. Een eventuele splitsingsakte moet overlegd kunnen worden. Ook een aanwezig huishoudelijk reglement komt ter sprake.
  • Ben je alleenstaand of verkoop je de woning samen met je partner? Blijf jij of je partner in het huis wonen? Een scheiding is nooit prettig, maar dan valt extra veel te regelen. Is er sprake van te betalen alimentatie, hoe zit het met het pensioen en hoe beïnvloedt dit de afwikkeling van de verkoop. Het is zinnig om hierover van tevoren afspraken te maken.

De bezichtiging en onderhandelen over de koopsom

Er is interesse en ze willen graag de woning bezichtigen. Hoe kun je dit het beste regelen? Verzorg je zelf een open dag of vraag je iemand om dit te doen. Hoe presenteer je het huis het beste om een goede deal te sluiten? Als je een bod ontvangt hoeveel ben je bereidt met de prijs te zakken en wat is de beste aanpak om te onderhandelen?

Een koopcontract opstellen en de overdracht regelen

Je hebt een koper gevonden en er moet een koopcontract opgesteld worden. Bij Vereniging Eigen Huis kun je modelcontracten downloaden. Overweeg welke ontbindende voorwaarden er in de overeenkomst komen te staan en hoelang een eventuele bedenktijd zal zijn. De uiteindelijke overdracht zal bij een notaris plaatsvinden. Deze stelt de koopakte op, bewaakt de financiële kant van de verkoop en op zijn kantoor ontvangt de nieuwe eigenaar de sleutels.

Met of zonder makelaar verkopen

Het is mogelijk om de verkoop van je huis in eigen hand te nemen. Er is veel te regelen en je moet met ontelbare onderwerpen rekening houden. Een makelaarskantoor kan dit van je overnemen en voor je regelen. Met een makelaar kun je exacte afspraken maken. Je spreekt af welke werkzaamheden hij uitvoert en welke je liever in eigen hand houdt. Samen stel je een contract op zodat duidelijk is wat er van hem verwacht wordt. Een informatief gesprek met een makelaar kan je behoeden voor onverwachte verrassingen.

Fitness elastiek voor de beste workout

Er zijn eindeloze excuses om niet naar de sportschool te hoeven: laat werken, te veel reizen, de zoveelste lockdown… Gelukkig maakt de stijging van de populariteit van het thuiswerken al deze excuses ongeldig. Je hebt geen toegang meer tot een fitnessruimte of apparatuur als crosstrainers of hometrainers nodig om toch een fatsoenlijke workout te krijgen.

Een van onze favoriete producten om te gebruiken voor buik, been- en armtraining zijn fitnesselastieken, ook wel weerstandsbanden. Weerstandsbanden zijn een geweldig trainingshulpmiddel, niet alleen omdat ze super betaalbaar, transporteerbaar en veelzijdig zijn, maar ook omdat ze zowel grotere spieren als kleinere stabiliserende spieren kunnen helpen trainen. Bovendien toont onderzoek aan dat het trainen met elastische banden de balans, looppatronen en flexibiliteit verbetert. Een training met elastische banden is nuttig voor zowel beginners als ervaren sporters. En je hoeft er de deur niet voor uit. Dat scheelt enorm veel tijd.

Om je kennis te laten maken met workouts voor fitnesselastieken, is dit een workout die je kunt doen in een kleine ruimte in je huis. En je hebt maar één ding nodig… een weerstandsband. Ze zijn er in verschillende maten en verschillende weerstanden, kies een lichtere fitnesselastiek als je beginner bent, dan kun je vanzelf opbouwen naar zwaardere. We hebben een paar oefeningen op een rij gezet, maar je kunt er zelf vast een aantal bij bedenken afhankelijk van je behoefte. We hebben twee oefeningen voor het onderlichaam beschreven en drie voor je bovenlichaam. Let wel op dat je jezelf rust gunt tussen de oefeningen door, en dat je af en toe gaat stretchen om spierpijn te voorkomen. Veel plezier met je oefeningen!

Oefeningen voor het onderlichaam

Oefening 1

Met de band om je enkels trek je buik in. Beweeg als het ware je navel naar je ruggengraat toe en buig je je knieën zodat je billen naar achteren reiken. Plaats je voeten uit elkaar, net zo breed als je schouders. Dit is een aangepaste hurkhouding en je blijft in deze houding voor de oefening. Tik je rechtervoet naar rechts en voel de spanning op de band, en breng hem dan terug naar het midden, zodat je voeten net zo breed zijn als je schouders. Tik dan met je linkervoet naar links en voel de spanning op de band, en breng dan je voet weer terug naar het midden. Herhaal dit voor 10 tikken naar elke kant. Dit zet je gluteus medius (de spier aan de buitenkant van de heup) en ook je dijen aan het werk. Het is ook een beetje een cardio-beweging omdat je zonder pauze van de ene naar de andere kant aantikt.

Oefening 2

Vanuit dezelfde positie als de staande zijtrapjes stap je dit keer, in plaats van naar de zijkant te stappen, met elke voet en tik naar achteren. Je voelt ook de spanning op het stilstaande been, waardoor dit een totale been- en bilspiertraining is.

Oefeningen voor het bovenlichaam

Oefening 3

Buig de ellebogen in een hoek van 90 graden, zodat je armen parallel aan de grond zijn. Breng je armen naar voren en buig dan de ellebogen en breng je armen naar je borst terwijl je de spieren in je bovenrug aanspant. Dit werkt goed voor de training van de mediale deltoideus, de achterste deltoideus, het schouderblad en de biceps. Herhaal dit 10 keer en bouw dit langzaam verder op tot 15 keer. Vergeet niet dat je rustdagen moet inbouwen, doe dus niet iedere dag dezelfde oefening, maar wissel af om spierpijn te voorkomen.

Oefening 4

Buig bij de ellebogen en breng je armen omhoog in een doelpaalpositie op borsthoogte. Open en sluit de armen (referentiefoto) om de bovenarmen en de bovenrug te bewerken. Herhaal dit 10 keer en bouw dit na een week uit tot uit tot 15 keer. Na twee dagen trainen, neem je een dag rust.

Oefening 5

Dit is een triceps oefening voor verlenging van je spieren. Houd de band vast met je linkerhand op je borst en je rechterhand op de band eronder. Druk met je linkerhand de band op je borst. Gebruik de rechterhand om de band weg te drukken. Kom daarna terug naar de startpositie. Herhaal dit 10 keer en wissel dan van kant. Bouw langzaam de weerstand op door zwaardere banden te gebruiken zodra je het aankunt.