Tag: Parfum

vrijdag 25 maart 2011

Photobucket
Parfum maakt de vrouw en de vrouw maakt parfum. Zonder de verzorgde, lekker ruikende vrouw, zou Chanel No. 5 nooit een succes zijn geworden. Op MissLipgloss werd deze week een nieuwe tag blogland in geslingerd: De Parfum Tag. En ik, parfumlover, vulde deze maar al te graag in. Ik heb de tekst aangevuld met een paar foto's met hoog hebben-gehalte en ik hoop dat ook jullie dit vragenlijstje invullen bij de comments. 

1.       Wat is je favoriete parfum, je echte nummer 1? Je mag er maar één kiezen.
Mijn absolute favoriete parfum is mijn Juicy Couture parfum in de Travel Edition. Niet alleen ziet het flesje er prachtig uit, de geur is zo lekker, dat ik hem echt bewaar voor speciale gelegenheden. Zo draag ik Juicy Couture enkel bij chique feestjes of als ik ga uiteten met mijn vriend.
Photobucket
2.       Van welk parfum walg je?
Walgen is een groot woord, maar ik vind DKNY Be Delicious echt geen lekkere geur. Ik hou niet van te fruitige, lichte, sportieve fruitgeuren. Daarbij vind ik de ‘oma-geuren’ van Vanderbilt ook niet echt een prettig luchtje hebben.
3.       Gebruik je elke dag parfum?
Er zijn wel eens dagen waarop ik het vergeet, maar zonder parfum voel ik me echt bloot. Ik heb parfum nodig om me vrouwelijk en mooi te voelen.
4.       Hoeveel spuitjes doe je ’s ochtends op?
Ik durf niet te zeggen hoeveel spuitjes ik precies op doe en in mijn geval is het afhankelijk van het parfum. Duurdere luchtjes ben ik gauw iets zuiniger mee en met goedkopere geuren laat ik me eerder gaan en spuit ik zes keer mee.
5.       Waar spuit je je parfum?
In mijn polsen, nek en decolleté.
6.       En spuit je in de loop van de dag nog meer parfum?
Ik draag in mijn beurs altijd een testertje bij me, dus als ik het nodig vindt om even bij te spuiten dan doe ik dat. Meestal voldoet hetgeen wat ik het ’s morgens gebruikt heb. Ik wil er ten slotte niet bij lopen als een wandelende parfumfles.
Photobucket
7.       Welke parfum associeer je met een belangrijke gebeurtenis?
Ik verbind mijn Chloé parfum met de vakanties in Oostenrijk in 2010. Love etc. met de grote stap die ik ga zetten, bij het behalen van mijn diploma en de overstap naar de universiteit. Deze kocht ik nadat ik zeker wist dat ik me ging inschrijven voor Cultuurwetenschappen, op de dag van de meeloopdag.
8.       Stem je je parfum af op je stemming?
Ja, vaak wel.
9.       Stem je je parfum af op de gelegenheid?
Eigenlijk altijd, voor school draag ik graag lichtere geuren dan als ik ’s avonds naar de bioscoop ga.
Photobucket
10.   Kan je parfum bij anderen herkennen?Ja, ik weet niet waarom maar ik ben goed in het herkennen van parfumgeuren bij anderen.
11.   Welke geur associeer jij met een vriendin of familielid?
Een vriendin van me draagt altijd een heerlijk geurtje van L’Occitane, dat ik zelf ook erg lekker vind. Ik zou het echter nooit kopen omdat het zo 'haar' is.
12.   Welke geur blijf je kopen?
Eigenlijk heb ik geen enkele geur twee keer gekocht. Er is zoveel parfum op de markt, dat ik het liefst zoveel mogelijk experimenteer en gebruik.
13.   Heb je een gekke parfumtic?
Niet echt, behalve dat ik elke keer bij de Douglas even aan Flowerbomb van Victor en Rolf móét snuffelen.
Photobucket

Ps. Benieuwd geworden naar mijn eigen parfumstash? Laat het me weten in de comments.

8 comments:

Alyssa zei

Leuk om te lezen :) ik heb nu niet zoveel tijd om het lijstje in te vullen, maar ik zal de tag binnenkort op mijn blog zetten..

Miss make-up and the city zei

O leuk om te lezen, ik wil wel eens foto's zien van je parfumstash!

Unknown zei

@Miss make-up and the city: Dan moeten mijn parfumflesjes er binnenkort maar eens aan geloven!

Marijke zei

Oh ik vind DKNY be delicious wel echt heerlijk, maar ik hou dan weer niet snel van hele zware geuren, haha.

Ben ook wel benieuwd naar je stash eigenlijk! :)

Michelle zei

Heel erg leuk! Ben ook benieuwd naar je stash!

Unknown zei

@Marijke: Dat vind ik juist zo leuk aan parfum, dat het zo persoonlijk en persoonsgebonden is. DKNY is echt een voorbeeld dat ik op mezelf helemaal niet lekker vind ruiken, maar bij anderen juist wel.

Wat betreft mijn stash girls, lijkt me leuk om te doen! Wat zien jullie liever: In foto's of in een filmpje?

Anoniem zei

Thanks for your share! very impressive!

cheap nolvadex

Anoniem zei

great post as usual!

paxil

Een reactie posten

 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio