Battle: OPI 'Not like the movies' vs. Catrice 'Iron Mermaiden'

woensdag 6 april 2011

Door Chantalle


OPI. wordt wereldwijd geprezen om zijn prachtige kleurtjes, geweldige nagellak formule en structuur, zelfs het kwastje is ideaal. Ook veel sterren zijn fan van het merk. Een lakje van OPI. kost €13,95 waarmee het niet onbetaalbaar is, maar ook zeker niet goedkoop.

Als je helemaal verliefd bent op een bepaalde kleur en je geen look-a-like kunt vinden ben je -als je hem pers├ę wilt hebben- misschien wel genoodzaakt toch een hoog bedrag uit te geven aan de nagellak.

Gelukkig zijn er van veel kleurtjes 'look-a-likes' ook wel 'dupes' genoemd. Afgelopen week spotte ik in het kruidvat tussen het vernieuwde assortiment van Catrice het lakje 'Iron Mermaiden.' Die verdacht veel lijkt op 'Not like the movies' uit de Katy Perry- collectie van OPI.

Afgelopen januari bracht nagellak- merk OPI. de ‘Katy Perry- collectie' uit. Prachtige lakjes die vernoemd werden naar hits van Katy. Uit deze collectie kocht ik het lakje; 'Not like the movies. Een onbeschrijfelijk mooi kleurtje. Het lakje lijkt een zilveren basis te hebben met zilveren shimmer, maar afhankelijk van het aantal laagjes en de manier waarop het licht valt heeft de lak een mintgroene of roze gloed. In het vernieuwde assortiment van Catrice vind je 'Iron Mermaiden' een lakje met een identieke kleur. Op het feit dat er in Iron Mermaiden geen zilveren glittertjes zitten lijkt het enige verschil €11,45 te zijn. Samen met mijn huisgenootje besloot ik de lakjes te testen. Budget vs. Expensive!
Photobucket

Misschien is het door de manier waarop het licht valt niet duidelijk te zien, maar de kleur is bijna identiek!

Verschillen:

Catrice – Iron Mermaiden OPI. – Not like the movies
Na twee laagjes nog licht doorschijnend.
Na twee laagjes vrijwel dekkend.
Langere droogtijd dan OPI.
.
Na 3 dagen begon hij te chippen.
Na 4 dagen afgehaald zonder chips.
Afhalen gaat erg makkelijk.

Handen lijken wel een discobal na het afhalen van deze nagellak. (Met dank aan de zilveren glittertjes)

Ondanks dat de nagellak van OPI. een aantal voordelen heeft zouden wij beiden het lakje van Catrice zeker aanraden als het je enkel om de kleur te doen is. In mijn optiek is de zilveren shimmer in het OPI lakje geen aanvulling. Als je het geld hebt en je vind de voordelen hierboven belangrijker moet je vooral het OPI lakje in huis halen. Als het je echter om de kleur te doen is is Catrice een prima optie. Het grote prijsverschil is dus niet automatisch een pijler voor kwaliteitsverschil.

Opzoek naar meer dupes? Neem een kijkje op 'The Dupe List'!
Photobucket
Welk lakje zou jij verkiezen? Expensive of budget?

Liefs, Chantalle
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio