Review: Carmex Strawberry Click Stick

maandag 25 april 2011

Photobucket
Carmex is – als ik beautybloggers mag geloven – een wondermiddeltje voor superzachte en verzorgde lippen. Net zoals Rosebud een product waar de een bij zweert en de ander ‘overrated’ vindt. Wondermiddeltjes heb ik een zwak voor, ik moet en zal ze altijd proberen. Hoog tijd om mr. Carmex in de test te slingeren voor Pretty Brilliant.


Photobucket
Ramona – een vaste bezoekster van mijn site – verkoopt via Marktplaats veel producten die voor ons kaaskoppige Nederlanders moeilijk of vrijwel niet te verkrijgen zijn. Zo vindt je in haar Marktplaats producten van merken zoals Rosebud, Burt’s Bees, Chapstick, Yes to Carrots en – ons slachtoffer van vandaag – Carmex. Om heel eerlijk te zijn, zou ik alle producten wel willen testen, maar om een klein begin te maken, startte ik met een kleine bestelling. Deze bestelling bestond enkel en alleen uit een Carmex Strawberry Click Stick.
Photobucket
Carmex bestaat in meerdere vormen: In een potje, een tube en als click stick. Ramona verkoopt alle drie de varianten in verschillende geuren/smaken: In cherry, strawberry en original. De Carmex Strawberry Click Stick is een lippenbalsem met draaisysteem, die – zoals de naam al zegt – klikt als je hem omhoog draait. De click stick wordt omschreven als een ‘moisturizing lip balm met sun screen’. In de lippenbalsem zit namelijk SPF 15, mooi meegenomen voor de aankomende zomer! Op de typisch Amerikaanse verpakking is er verder nog de volgende belofte te vinden: ‘Long-lasting rlief for dry, chapped lips. It soothes. It heals. It Protects.’ Verder is het de #1 Pharmacist Recommended Lip Balm Over 10 Years. Dat belooft wat.
Photobucket
Nadat ik de lippenbalsem uit de Amerikaanse, kartonnen verpakking gehaald had, bleef er een labello-achtige lippenbalsem achter. De verpakking van Carmex is erg – hoe zeg je dat – in your face. Sommige mensen denken dat het secondelijm is en je voelt je als beautyaddict niet het meest elegant als je deze uit je tas tovert. Maargoed, het gaat om de inhoud en daarbij kan ik de verpakking ook zien als een groot pluspunt. Het in your face gehalte, zorgt namelijk voor herkenning van het product en dat is een goede marketingstrategie! De click stick is voorzien van een safety seal, wat ik heel prettig vind! Na deze geopend te hebben komt me een sterke minty, chemische aardbeiengeur tegemoet! Dat is even schrikken, I don’t like that smell. Maargoed, voor zachte, verzorgde, kissable lips moet je iets over hebben.
Photobucket
En wat ben ik blij dat ik dat gezegd heb, dames! Deze click stick/labello/lippenstift is heaven on earth en doet wat hij belooft. Niet langer hoef je tientallen euro’s bij elkaar te sprokkelen voor een lippenbalsem, want deze Carmex voor € 2.50 werkt tien keer beter. Direct na het aanbrengen beginnen je lippen een beetje te tintelen en na een week begin jij te tintelen – you’re gonna be addicted to it, ik zeg het je! Laat je niet afschrikken door mijn problemen met de gele kleur, de gekke verpakking of de door mij omschreven geur, maar probeer het zelf – desnoods in een andere variant. Ik ben al om en ben blij dat ik me niet heb laten leiden door mijn vooroordelen! Zo zie je maar, nieuwe favoriet in mijn etui!
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio