Chantalle's koninginnennagels!

woensdag 4 mei 2011

Photobucket
Afgelopen zaterdag was het weer Koninginnedag in Nederland. Ik moet toegeven dat ik niet de verjaardag van onze voormalige Koningin vier, maar wel hou van een gezellig feestje. Als inwoner van Eindhoven – de op een na drukst bezochte stad met Koninginnedag/nacht- kwam ik dus ook echt niet onder de oranje koorts uit.

Samen met mijn huisgenootjes vierde ik Koninginnenacht in Eindhoven. Naast ons oranje rokje en rood-wit-blauwe strikje ontkwamen ook onze nagels niet aan het Koninginnenacht gevoel.
Photobucket
Alle rode, witte, blauwe en oranjekleurige nagellakjes werden uit de kast getrokken en de selectie begon. Beiden huisgenootjes gingen voor de kleur Orange Fizz (307) van Chanel. Ik ging voor een donkerblauw lakje van L'oréal uit de Resist & Shine up to 7 days Titanium collectie in nummer 16F203 .

We hebben beide lakjes aan ons kritisch oog onderworpen…Chanel - Orange fizz (€21,50) L'oréal – 16F203 (€9,45)
Uiterlijk:

De gebruikelijke Chanel flesjes. Simpel maar elegant. Wederom met verscholen ribbeldop. Erg stijlvol. De gouden dop is erg opvallend. Hieronder schuilt echter hetzelfde ribbeldop systeem als dat van Chanel.
Manier van lakken:

De structuur van de lak is vrij dik. Hierdoor lakt hij erg streperig. Ook het kwastje is dun, iets wat wij niet erg gemakkelijk vinden. De nagellak structuur is prima, de lak lakt erg fijn. Het kwastje is niet erg vol, maar ook niet storend dun.
Hoe dekt de lak?

Na twee laagjes is de lak nog steeds niet 100% dekkend, maar niet overdreven doorschijnend. Na slechts één laagje was deze lak al volledig dekkend! Indrukwekkend…
De kleur?

De kleur is echt prachtig, een mooie peachy kleur die niet té oranje is.

Een mooi zomers kleurtje die ook buiten Koninginnedag prima te dragen is.
Als er geen licht op je nagels valt lijkt de nagellak haast zwart, jammer… Als de zon echter schijnt is het een prachtige shimmery donkerblauwe kleur.

Misschien gaf deze nagellak het ‘vaderlands-gevoel’ niet helemaal weer, toch vind ik het een geweldig kleurtje.
Hoelang zonder chippen?

In combinatie met de INM- Out the door topcoat bleef de nagellak ongeveer 6 dagen ongeschonden zitten. Ik heb de nagellak eerst 3 dagen zonder topcoat gedragen waarna hij nog prima zat. Daarna heb ik de NFU- Oh flakies in nummer 39 eroverheen gedaan en na 6 dagen zie je dat hij begint te chippen.
Goedkope dupe?

Essence – What do you think MNY - 557Benieuwd naar de combinatie L’oreal met de Nfu-Oh flakies?
Photobucket
Uiteindelijk vind ik –op de kleur na- de lak van L’oréal vele malen beter lakken dan die van Chanel. De lak van L’oréal lakte erg fijn, maar ik vind de kleur niet bijzonder genoeg voor zijn prijs. Van beide lakjes zijn qua kleur prima dupes te vinden, die zou ik jullie dan ook aanraden.

Hebben jullie met Koninginnedag ook jullie nagels in vaderlandskleuren versierd?

Liefs, Chantalle
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio