Final Exams: Day Five – French

vrijdag 27 mei 2011

Photobucket
Frans, de taal van de liefde, de taal van de moeilijke grammatica, de taal van Yves Saint Laurent en Coco Chanel. De taal die ik prachtig vind, maar ook o zo moeilijk vind om tot in de puntjes te beheersen. Zes jaar lang heb ik het braaf gevolgd, alle toetsen gemaakt – zelfs de oersaaie literatuuroverhoringen over Jean Jacques Rousseau, en nu was het zover: Kende ik la langue de l’amour goed genoeg om met een grand sourire mijn eindexamen Frans te overleven?

Photobucket
Tweeënhalf uur lang heb ik gestreden voor mijn leven, tien teksten staarden me aan met een chauvinistische, zelfingenomen glimlach. ‘Zo kaaskop, show us what you’ve got.’ Graag zou ik de makers van dit examen vragen hoe ze in hemelsnaam op het idee komen om me in een kleine twee uur eenenveertig vragen, in een taal die net zo goed Chinees zou kunnen zijn, te laten maken. Op het nippertje, net voor de eindsprint controleerde ik mijn laatst ingevulde vraag en zat mijn vijfde dag erop.

Photobucket
How did it go? Stressvol, moeilijk, veel en heftig, dat zijn de kernwoorden van mijn woensdag. Toch haalde ik ergens de ‘guts’ vandaan om de antwoorden op te zoeken op internet en erachter te komen hoe ik nu daadwerkelijk had gescoord. Ik mag niet klagen, zeker niet in vergelijk met vele klasgenootjes, wan het was gewoon een hels centraal, maar écht tevreden ben ik niet. Dat kom voornamelijk door de vele voorbereiding die ik er in heb gestoken. Een jaar lang elke week drie examenteksten maken en bijles volgen, is niet niets natuurlijk. Ik heb gescoord tussen de 6 en 7,4. Wat in het ergste geval betekent dat ik slaag met een 7 en in het mooiste geval dat ik mijn 8 behoud.  Voorlopig hoef ik geen Franse teksten meer te zien – op de leuke Franse beautyblogs na dan!
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio