Final Exams: Day Four – Math

woensdag 25 mei 2011

Photobucket
Ik ben een talenmens, ik hou van lezen, van schrijven, van luisteren, van praten en ik hou absoluut níét – echt níét dus – van cijfers. Jammer maar helaas, is wiskunde, ook vandaag de dag nog, een verplicht vak op vwo. Wat dit betekent? Dat ik zes jaar lang drie keer per week werd gekweld met een les wiskunde. Dat ik vier jaar lang elke week een bijles heb gevolgd om de schade zoveel mogelijk te beperken. Dat ik heel erg opzag tegen het eindexamen wiskunde dat gisteren plaatsvond. Vanaf negen uur heb ik de seconden afgeteld tot mijn ondergang.

Photobucket
Hoe het ging? Nou, niet om over naar huis te schrijven. Het was moeilijk, het was veel en het leek in de verste verste verste verte niet op het makkelijke eindexamen dat de wiskunde c’ers vorig jaar voorgeschoteld kregen. Er werd gegooid met begrippen die ik nog niet had gezien en er werd zelfs gevraagd naar de theorie van de binomiale verdeling. Pardon me? Theorie leren bij wiskunde? Argumenten noemen waarom ik hier een binomiale verdeling moet gebruiken? Dit is toch wiskunde, right? Laat me dan ook rekenen mensen, bewaar die grapjes voor een andere keer!

Photobucket
Nu mag ik niet te zeer overdrijven, ik heb zeker geen zware onvoldoende, heus niet. Maar in vergelijk met vorig jaar was dit gewoon een kwelling en ik kan het weten want ik heb alle oude examens gemaakt mét bijlesleraar. Wat nu? Het absoluut, zeker weten niet nakijken. – Tot mijn geluk ben ik zo’n omgedraaide wereld persoon, denk ik dat ik het slecht gemaakt heb, ging het goed en andersom. – En nog even knallen op de laatste drie examens die me nog te wachten staan. Frans, aardrijkskunde en Engels, I’m gonna kill you alive.
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio