Final Exams: Day one – Nederlands

dinsdag 17 mei 2011

Photobucket
De kop is eraf! Mijn centrale examenweek werd ingeluid met Nederlands. Samen met 40936 andere vwo’ers, zou ik een examen tekstverklaring en samenvatten voor mijn neus gelegd krijgen. Geloof het of niet, maar ik, Joyce, tekstschrijfster, blogger, boekenwurm, zag er enorm tegenop. Altijd gezegd dat ik me niet druk hoefde te maken om de teksten in mijn examenweek, maar zondagavond sloegen de zenuwen toch wel flink toe.Photobucket
Gelukkig was mijn lieve vriend bij me, die een paar tranen en een paar dikke knuffels na dik twee jaar overleeft en begrijpt dat ik ze echt nodig heb. Én mijn oudste, beste vriendin belde me op en zei het volgende: ‘Slaap lekker uit lieverd. Schrijf ’s ochtends nog een leuk artikel en doe dan net alsof de examentekst gaat over nagellak en je de comments moet beantwoorden. Je kunt dat, zeker weten! Er brandt een kaarsje voor je!’ Mijn drive tijdens mijn examens zijn dan ook echt de mensen om me heen, alleen al om hen trots te maken, wil ik mijn best doen. Toen ik mijn ontbijtje wilde maken, trof ik ook nog een lief briefje van mamma aan: ‘Lieve Joyce, Heel veel succes met je eerste examen. Ik zal voor je duimen. Ik weet dat je het kan KANJER. Kus mamma en knuffels van de rest van de family natuurlijk.’
Photobucket
Met al het geduim van de mensen die me dierbaar zijn, kon het bijna niet mislukken. De teksten waren flink pittig en erg lang – wat het samenvatten en lezen er niet makkelijker op maakte. Ik ben een ontzettende twijfelaar en heb alles tien keer nagekeken. Om te voorkomen dat ik mijn antwoorden in de negatieve zin zou veranderen, ben ik eerder opgestaan en gegaan. Thuis aangekomen – verhongerd en uitgeput – kon ik het niet weerstaan en moest naar het correctiemodel kijken. En wat blijkt? Ik heb het ontzettend goed gedaan! In de tekst slecht één fout en de samenvattingen ook heel redelijk! Wat betekent dat voor mij? Een hele goede start met een Nederlands punt tussen de 8 en de 9, halleluja!

Wat heb jij gisteren voor examen gehad? Hoe ging het? Ik heb nu gelukkig enigszins rust tot vrijdag en kan leren voor volgende week!
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio