Final Exams: Day Six – Geography and English

zaterdag 28 mei 2011

Photobucket
De laatste dag, sleepless nights. Donderdag was het zover, aardrijkskunde – mijn grootste nachtmerrie – moest gemaakt worden en om mijn dag nog leuker te maken, werd hij afgesloten met 2,5 uur Engels teksten lezen. Woensdagavond zat ik er echt doorheen, geen zin meer, moe, geen energie meer om te bestuderen hoe onze aardse platen schuiven en welke om welke handelsproducten Myanmar bekend stond. Mijn moeder was zo lief om me naar school te brengen en bij het uitstappen zei ik tegen haar: ‘Als ik een 2 haal voor aardrijkskunde sta ik nog een 4!’ Mijn moeder kreeg uiteraard een paniekaanval en antwoordde: ‘Doe dat maar niet hé!’, met dat in mijn achterhoofd begonnen mijn – hopelijk - laatste twee eindexamens.
Photobucket
Aardrijkskunde is, in mijn ogen, een vak voor geitenwollensokkentypes, I can’t help it. Bij het maken van een aardrijkskunde examen vind ik mijn eigen antwoorden dan ook áltijd slimmer dan die van het correctiemodel haha. Ik schrijf al iets vaags op, maar zij weten nog iets gekkers te bedenken, dat vaak ook nog simpeler is. Doodsbang was ik voor het examen, tot één uur ’s nachts heb ik liggen rollen in mijn bed. Wachtende op het examen met mijn klasgenoten had ik dan ook een lichtelijke paniekaanval. Gelukkig is het motto van mijn beste vriendin ‘Kunt waal jot/Komt wel goed’ en sprak ze me met haar volle overtuigingskracht moed in.

Photobucket
Wat ik dacht toen het afgelopen was? I did it! Ik was zo blij dat ik niet zoveel geleerd had, het was namelijk echt een logisch nadenken examen, dat je goed kon maken als je de lessen zes jaar lang had bijgewoond. Laat ik nu net een verwoedde aantekeningenschrijver zijn! Ik vond het hartstikke meevallen, zenuwen voor niks!  Thank God! Bij het nakijken kwam ik erachter dat ik heb gescoord tussen de 5 en 7. Nu zul je denken: ‘ Je dacht toch dat je het goed had gemaakt?’ Voor mij ís dit goed en ik ben er ook oprecht blij mee. Ik heb zo kritisch mogelijk nagekeken, zodat ik niet voor verrassingen kan komen te staan en zelfs in het ergste geval is aardrijkskunde afgesloten met een 6. Halleluja, praise the lord.

Photobucket
In de pauze tussen de examens had ik een korte MacDonalds lunch met drie vriendinnen en daarna volgde de laatste klassenfoto. Even lachen en snel weer wegwezen, tijd voor een Engels examen. Voor Engels had ik me absoluut geen zorgen gemaakt. Het is namelijk zo dat ik een Cambridge diploma op zak heb, waarmee ik op elke opleiding in het buitenland aangenomen mag worden. Echter, toen ik plaatsnam in het examenlokaal, begon de wereld om me heen te draaien, begon ik te zweten en had ik het idee dat ik elk moment kon overgeven. Tweeënhalf uur lang had ik het idee dat de wereld onder ging. Omdat ik zo ontzettend misselijk was, lukte het me niet om alle teksten te lezen en erna voelde ik me dan ook echt om te huilen – wat ik ook uiteindelijk deed, het zal de spanning wel geweest zijn.
Photobucket
’s Avonds laat, tegen de goede raad van mijn ouders en Sebas in, deed ik het toch maar. Hup het internet op en zien hoe groot de schade was.  Mijn vader kon me wel voor mijn kop slaan toen ik hem vertelde wat ik had, Sebas stuurde een sms met ‘Geslaagd!!!!’ en ik was vooral heel erg opgelucht. Mijn punt lag tussen de 6.5 en 8.5, heel wat lager als wat ik normaal gesproken scoor, maar een dikke meevaller aangezien ik maar de helft van de teksten echt gelezen heb.

Photobucket
Dat betekent, lieve dames, dat het er eindelijk op zit voor mij! Wat een opluchting! Ik heb het nog niet helemaal door, maar volgens mij valt er in de loop van volgende week een enorme last van mijn schouders af. Nu begint natuurlijk wel het eeuwige ben-ik-wel-geslaagd-wachten, aangezien ik 16 juni pas de uitslag krijg. Maar tot die tijd ga ik voor jullie lekker bloggen, een dagje naar Brussel, een weekend weg met Sebas en vooral veel uitslapen. Ik vind dat ik het wel verdiend heb! Dinsdag zitten de examens er pas officieel op, dus ik wil nog niet te vroeg vieren, zodat ik mijn mede-examenkandidaten niet ontmoedig. Ik wens jullie allemaal nog heel veel succes, de laatste loodjes wegen het zwaarst, maar denk eens aan die lekker lange vakantie! Ik ben in ieder geval hartstikke blij dat ik ook de laatste dag heb volgehouden en er heel veel mensen waren die oneindig in me geloofd en op me vertrouwd hebben, zonder jullie was ik niet wie ik nu was! Merci beaucoup!
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio