Final Exams: Day Three – History

dinsdag 24 mei 2011

Photobucket
Geschiedenis, ik vind het ontzettend interessant, maar het is ook het vak waar ik al drie jaar lang – keer op keer – een simpele, zielige zes voor haal. Wat ik ook doe, al maak ik tienduizend eindexamens, volg ik miljoenen examentrainingen, ik haal altijd een zes. Frustrerend jawel, maar wel betrouwbaar. Met het eindexamen in zicht ben ik begin dit schooljaar – bij een van mijn miljoenen examentrainingen – begonnen met het maken van eindexamens. Je zou zeggen dat ik superrelaxt het eindexamen inging, maar niets is minder waar. Zou die zes me deze keer wel gegund zijn?

Photobucket
Natuurlijk, het kon ook niet anders, moest ik me zo nodig verslapen. Het plan was om op te staan om 7 uur ’s ochtends, alles nog eens goed door te lezen en dan om half 9 naar school te fietsen, zodat ik op tijd daar zou zijn. Goed, ik werd wakker om tien over 8, door een smsje van mijn vriend, die schreef: ‘Je hebt je toch niet verslapen hé?’. Jawel schat, tot mijn spijt wel. Snel in mijn kleren gesprongen, mascara op, ontbijtje naar binnen gepropt en op de fiets gestapt. Tot mijn geluk was ik nog op tijd op school en kon de hel van een examen beginnen.
Photobucket
Koude oorlog, Vietnamoorlog en Dynamiek en Stagnatie, daar ging het allemaal om. Hoe ging het? Nou, ik vond het niet ‘supermakkelijk’ en ‘supererg meevallen’ zoals mijn klasgenoten, eerder ‘op hetzelfde niveau als we gewend zijn’.  Gespannen heb ik thuis gewacht tot het 2 uur was en de antwoorden online zouden komen. Tot mijn grote geluk heb ik ongeveer 51 van de 77 punten gescoord, wat betekent dat mijn punt tussen de 6 en de 8 ligt. In het allerergste geval ben ik dus drie jaar lang, inclusief eindexamen, constant gebleven en in het mooiste geval spring ik een gat in de lucht!

Three down, four to go!
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio