Final Exams: Day two – German

maandag 23 mei 2011

Photobucket
Het tweede examen was waarschijnlijk het examen waar ik me het minst druk om gemaakt heb: Duits. Duits, lieve dames en heren, zit me in de genen, in het hart en in mijn jeugdherinneringen geprent. Niet alleen is mijn lieve vriend van Duitse afkomst, ook mijn moeders bedrijf is in Duitsland gevestigd en ik kan me de vakanties in mijn jeugd niet anders herinneren dan in Oostenrijk memory spelend met de andere hotelkinderen. Het lezen van een paar teksten voelde dan ook niet echt als een straf, meer als ontspanning – thank God, er moet toch een vak zijn waar je goed in bent. Nadat ik donderdag tot half 12 de verjaardag van mijn broertje had gevierd, kon ik er vrijdagmorgen om 9:00 weer tegenaan. Twaalf teksten en eenenveertig vragen verder kan ik jullie vertellen dat mijn relaxte houding me ten goede is gekomen.

Photobucket
Wel, mag ik zeggen dat ik tijdens het examen erg blij was met mijn kleine voorsprong. There was a lot to read! Daarbij waren er tussen de 41 vragen ook flink wat vragen die niet goed gesteld waren of waarbij er geen duidelijk antwoord aan te wijzen was. Gelukkig bestaat er www.examenklacht.nl – a.k.a. mijn beste vriend om de norm omhoog te krikken. Mijn talenexamens kijk ik, nadat ik ze gemaakt heb, thuis na om een idee te hebben van hoe ik gescoord heb. Grappig genoeg, heb ik voor Duits precies in dezelfde puntenrange gescoord als bij Nederlands – multicultureel, nu ontkom ik er niet meer aan mijn kinderen tweetalig op te voeden later. Mijn punt van Duits zal, afhankelijk van de N-norm, liggen tussen de 8 en 9.4. Ik hoop natuurlijk op een hoge norm, want een 9 voor Duits dat is en blijft mijn streven.
Photobucket
Dat was dag twee, mag ik met een diepe zucht en een tevreden glimlach schrijven. Hoe gaan de examens bij jullie mede-eindexamenkandidaten? Vergeet niet dat je alles kan en iedereen om je heen in je gelooft!
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio