Review: Catrice Ultimate Nudes Dance like a prima ballerina

maandag 23 mei 2011

Photobucket
De Catrice Ultimate Nudes, voor velen een droom, voor mij enkel een leuke aanvulling op het bestaande assortiment. Ondanks mijn voorliefde voor zoete roze kleurtjes, moet ik bekennen dat mijn nagellakcollectie vooral bestaat uit killerkleuren. Geef mij maar knallend groen, brandweerwagenrood of een bom aan glitters. Toch geloof ik in het gezegde ‘voor – bijna - alles moet een eerste keer zijn’, dus ook voor nude nails! Om de gok te wagen kocht ik de Catrice Ultimate Nude in 010 Dance like a prima ballerina. Benieuwd of ik opeens enkel nog met naakte nagels door het leven ga?


Photobucket
Vier kleurtjes van de Ultimate Nudes
De Catrice Ultimate Nudes Collection bestaat uit zes kleurtjes : 010 Dance like a prima ballerina, 020 Cotton Candy at Eiffel Tower, 030 My Café Au Lait At Nôtre-Dame, 040 Petit Four As Dessert, 050 Moulin Rouge Light en 060 is Staring Back. Deze nudies variëren van lichtroze, tot een mokkabruine tint. De flesjes van de Ultimate Nudes zijn hetzelfde als de verpakkingen van de nail lacquers uit het vaste Catrice assortiment, enkel zijn de nudes voorzien van een witte dop en witte letters op het glas. Dit vind ik persoonlijk een slimme marketingtruc van Catrice, het versterkt het nude-idee en laat de toevoeging aan het assortiment meer opvallen in de schappen.Photobucket
Ik ben dus gevallen voor de charmes van Dance like a prima ballerina, een lief oudroze kleurtje dat barst van de mooie shimmers. Toen mijn nagels een nieuw lakje nagellak nodig hadden, na het dragen van Lavenderlicious – een week lang!, besloot ik de ‘prima ballerina’ maar eens aan mijn kritisch oog te onderwerpen. Catrice belooft het volgende van de nagellak: ‘Nail Lacquer for an ultimate French-look. First stroke subtle coverage, second stroke higher coverage.’
Photobucket
I’m going to be honest: Deze lak komt zijn beloftes niet na en is een hel om netjes te lakken. Het eerste laagje geeft geen dekking, enkel slordige, dikke strepen. Na de eerste laag kun je je dus ook nog niet echt vertonen met dit op je nagels. Na de tweede laag dekt de nagellak wel enigszins en ziet hij er ook wel mooier uit! Het probleem wat nu volgt: Het drogen. Halleluja, na een half uur mijn activiteiten gestaakt te hebben , wilde ik mijn camera pakken om foto’s te maken en ja hoor, overal krasjes in mijn net gelakte nagels. Too bad! Zeker omdat het kleurtje wel mooi is en bij een groot publiek in de smaak zal vallen.


Photobucket
De Catrice Ultimate Nude in Prima As a Ballerina is wat mij betreft een mooie aanwinst voor je stash, mits je houdt van roze lakjes en het geduld/de tijd hebt om drie lagen nagellak aan te brengen en deze goed te laten drogen. Voor mij, ongeduldige wiebelkont te midden van de eindexamens, is deze lak echter niet geschikt. De Catrice Ultimate Nudes behoren tot het vaste Catrice assortiment en zijn verkrijgbaar voor € 2.49 per stuk.

 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio