Tag: Wat verwacht jij bij de kapper?

donderdag 19 mei 2011

Photobucket
Op MissLipgloss stond vorige week een bijzondere tag over onze kappersbezoekjes. Want hoe groot is je budget nou eigenlijk? Wat verwacht je van je kapper? Een gezellig praatje of wil je geheel tot rust komen in de kappersstoel? Nu is Cynthia natuurlijk het ultieme voorbeeld van iemand die gek is op haar haar, maar in elke vrouw zit wel een stem verstopt, die zegt: ‘Verzorg je haar goed, dat staat zo mooi!’ Om deze stem, tot aan mijn volgende kappersbezoek, te kalmeren, ga ook ik deze korte vragenlijst invullen.

Photobucket
Hoeveel betaal je maximaal voor een knipbeurt?
Ik bezoek sinds de brugklas dezelfde kapper. Hij was de kapper die in de zomervakantie van groep 8 mijn lange lokken – tot op mijn billen! – afknipte. Dat schept een band natuurlijk! Hij is een frisse, moderne kapper die oorspronkelijk stond op fashionweeks en de hele rompslomp van de fashionwereld mee heeft gemaakt. Hij weet precies hoe mijn haar valt – en is er verliefd op -, wat ik leuk vind en ik vertrouw hem bij het knippen. Ik zeg dan ook meestal: ‘Doe maar wat!’ Voor een knipbeurt betaal ik zo’n € 35. Ga ik nu enkel mee met mijn moeder, broertje of vriend en laat ik mijn pony bijknippen, is dit gratis.
Photobucket
En voor een verfbeurt?
Ik verf mijn haren niet en ben het ook niet van plan. Ik zou veel te bang zijn dat ik eerder grijs zou worden of droog en breekbaar haar zou krijgen. Daarbij vind ik de natuurlijke haarkleur meestal toch het allermooist staan! De kleurschakelingen die je haar van nature heeft, krijg je nooit meer terug na een keer verven.
Photobucket
Wat verwacht je op zijn minst bij je kapper?
Zijn tijd, aandacht, een goed geknipt kapsel en een voldaan gevoel bij het verlaten van zijn kapsalon. Dat vind ik het minste wat je mag verwachten van een kapper waarvoor een redelijk bedrag neertelt. De overbodige luxe – drankjes, tijdschrift, geslijm – is voor mij niet nodig.
Photobucket
Wat zou het bezoek aan je kapsalon nog fijner maken?
Minder lang wachten totdat ik aan de beurt ben. Meestal wordt ik pas geknipt nadat ik minstens een half uur heb gewacht op mijn beurt. Natuurlijk is dit geen ernstige straf, onder het genot van een mode-tijdschrift en een kopje thee, maar als ik een afspraak maak, is het eigenlijk niet de bedoeling dat ik nog wacht.
Photobucket
Vind je het prettig als de persoon die je knipt of kleurt met je praat, of juist niet?
Ik vind het wel fijn als mijn kapper een praatje met me maakt, zeker als mijn gehele haar geknipt wordt en ik een uurtje in de kappersstoel vertoef. Nu houd ik niet van een gedwongen praatje, zo van: ‘Ach meid, hoe is het op school?’ Maar een oprecht, gezellig gesprek kan nooit kwaad!
Photobucket
Wat is een reden voor jou om naar dezelfde kapper terug te gaan?
Grotendeels het gemak, ik ga altijd samen met mijn vriend, moeder of broertje. Verder keer ik graag terug omdat mijn kapper na 6 jaar goed weet wat ik mooi vind en hoe mijn haar het best geknipt kan worden!

Dat waren de in’s en out’s over mijn kappersbezoeken. Bezoeken jullie geregeld de kapper? Wat betalen jullie voor een knipbeurt en wat zijn jullie vereisten om terug te keren? Zouden jullie het leuk vinden als ik binnenkort een filmpje opnam over mijn dagelijkse haarroutine?
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio