We don’t want to, but we have to: Final Exams!

maandag 16 mei 2011

Photobucket
Toen ik aan dit schooljaar begon, leek het nog oneindig ver weg: De eindexamens a.k.a. de hel. Twee weken lang vol gepland met centrale examens, die maar liefst 50% van je eindpunt zullen bepalen. En nu? Nu zou ik willen dat ze zo snel – en goed – mogelijk voorbij waren. Mijn dagelijkse bezigheden bestaan voornamelijk uit het doorspitten van examenbundels, herhalen van leerstof, leren van begrippen, oefenen van leesteksten en het bijwonen van examentrainingen. Gelukkig ben ik niet alleen op dit punt van dood en verderf in mijn schoolcarrière terecht gekomen, maar voelen alle eindexamenkandidaten zich precies hetzelfde en zinkt hen de moed in de schoenen bij het aanzicht van hun agenda en de stapel boeken op de rand van het bureau. Vandaag is het zover, het eerste landelijke centraal examen. Om 13:30 wordt van mij verwacht aanwezig te zijn om de – hopelijk – laatste keer een mooi punt te scoren voor Nederlands. Om jullie, mede-eindexamenkandidaten, een beetje moed in te spreken, te laten weten dat jullie niet alleen zijn en succes te wensen, is er dit artikel.

Photobucket


We don’t want to, but we have to and we can do it! Lieve mede-stressers, nog twee weken en dan hebben we de langste vakantie van ons leven. Al die jaren hard werken, heb je overleefd, nu de laatste loodjes nog. Ikzelf zie er als een blok tegenop en zou het liefst immigreren naar een land waar eindexamens niet bestaan, maar helaas blijft die mogelijkheid uit. We moeten wel en we kunnen het ook.
Photobucket
Hoeveel mensen voor je hebben dat papiertje al op zak? Hoe groot is het percentage van geslaagden jaarlijks? Groot nietwaar? En jij gaat daar toebehoren, want ik, ik geloof in jou, je kennis, je kunnen en je dromen! Nog eventjes de schouders eronder, maak jezelf trots!
Photobucket
Een hele dikke knuffel van mij, ik weet dat je het kunt!
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio