Graduated! Réussie mon bac! Geslaagd! Abi bestanden!

vrijdag 17 juni 2011

Photobucket
Je leest het goed, ik schreeuw het van de daken in vier talen, die ik na zes jaar hard studeren heb geleerd – sorry dames, mijn Spaans is nog niet goed genoeg! Ik ben geslaagd voor het vwo! Vanmiddag kreeg ik het goede nieuws telefonisch te horen, pas na anderhalf uur door een fout van de school, en ik heb zitten trillen als een rietje, zitten zweten als een otter en ik was misselijk als een mier die op zoek is naar zijn staart – die heeft hij niet namelijk. But I did it! I just did it! Ik realiseer het me nog niet helemaal, de bezinkingsfase duurt bij mij wat lang, maar dat komt nog wel als ik morgen op de examenfuif sta van mijn beste vriendin.


Photobucket
Ik kom net terug van een avondje heerlijk wokken met pappa, mamma, broertje, zusje en vriendje en het was hartstikke gezellig! Er valt echt een last van mijn schouders, het voelt alsof ik het afgelopen jaar echt aan topsport heb gedaan. Natuurlijk kan ik wel door blijven gaan over hoe blij ik ben, maar tegelijkertijd ben ik ook echt gesloopt. Een dag lang jezelf gek maken of je geslaagd bent of niet, is vermoeider dan een marathon lopen – niet dat ik dat ooit gedaan heb, maar dat durf ik te beweren. Morgen ga ik eens goed zitten voor een uitgebreid verslag over mijn examens, wat ik ervan geleerd heb, hoe ik ze gemaakt heb, wat ik ga herkansen en hoe ik erop terugkijk.  Maar nu is het echt tijd voor een good night rest.

Photobucket
Ik stuur alle geslaagden een dikke, lekkere elektronische knuffel en wil jullie graag zeggen dat ik elk van jullie bewonder. Het is niet niets, die eindsprint, en waarschijnlijk zijn jullie hartstikke blij dat het voorbij is – logisch ook – maar vergeet je niet te realiseren wat voor geweldig werk je verricht hebt, you kicked some asses! Voor alle niet geslaagden hoop ik dat er genoeg lieve mensen om jullie heen zijn ter troost en die toch weten een glimlach op je gezicht te toveren. Het niet halen van een eindexamen is niet het einde van de wereld en kijk waar je tot nu toe al gekomen bent: Verder als menig ander. Het komt wel goed schatje!

Photobucket
Slaap zacht, lieve allemaal!
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio