Recept: Carrotcake

donderdag 16 juni 2011

Photobucket
Guilty pleasures, iedereen heeft ze. Denk aan Ben and Jerry ijs in de smaak Cookie Dough, een dag in bed liggen en alleen maar knuffelen met je vriend, op een zondag windowshoppen, marshmellows boven een kampvuur roosteren, je beste vriendin verrassen met een onverwacht bezoekje, lieve brieven verzamelen of keihard meeschreeuwen met oude klassiekers zoals My heart will go on en I will always love you. Nou dames, vanaf vandaag kunnen jullie er een nieuwe pleasure aan dit lijstje toevoegen: Carrotcake!


Dinsdag was het zover, ik zou de derde worteltaart bakken in mijn hele, vreselijk lange leven. De eerste die ik bakte lukte, de tweede was heerlijk, maar was veel te vloeibaar gebleven en de derde zou een verrassing worden. Samen met mijn vriend vloog ik langs alle mogelijke kooksites, op zoek naar het ideale recept. We zijn voorstanders van een carrotcake recept met olie, zonnebloemolie of olijfolie, niet met boter, anders wordt hij veel te zwaar. Na lang zoeken, hadden we het perfecte recept – met eigen aanvullingen natuurlijk – gevonden. Met een goed gevulde mand van ingrediënten verlieten we de supermarkt en waren we klaar om iets lekkers te creëren. Zo iets lekkers, dat ik het wel met jullie móét delen!

Photobucket
Voordat je begint met bakken, moet je een maar een aantal benodigdheden in huis hebben. Dit recept is ook heel erg fijn voor de studenten onder ons, die zonder mixer zitten, omdat je die helemaal niet nodig hebt! Met een paar goede basics kun je binnen de kortste keren een geweldige carrotcake op tafel zetten. Wat je nodig hebt, behalve je yummy ingredients:
  •    Beslagkom
  •    Garde
  •     Maatbeker
  •     Houten lepel
  •     Rasp
  •     Zeef
  •     Springvorm +- 18 cm
Photobucket
Net klaar!
De ingrediënten die je nodig hebt, zul je meestal in huis hebben – dat heet: Als je op z’n tijd je bakkunsten vertoont, moeten een groot aantal van deze producten terug te vinden zijn in jouw kasten. Veel mensen denken dat een worteltaart enkel bestaat uit massa’s wortel, maar niets is minder waar. Worteltaart smaakt niet naar wortel en er gaat dan ook echt geen kilo in! Let’s list the ingredients:
  •     350 gram basterdsuiker
  •     350 milliliter zonnebloemolie
  •     6 losgeklopte eieren
  •     300 gram geraspte wortels
  •     350 gram zelfrijzend bakmeel
  •     2 theelepels bakpoeder, ook wel baking soda genoemd
  •      2 theelepels kaneel
  •     100 gram geraspte hazelnoot of amandelen
Photobucket

Meng eerst de basterdsuiker, zonnebloemolie en de zes losgeklopte eieren met elkaar in een beslagkom. Neem vervolgens het zelfrijzend bakmeel, samen met het bakpoeder, de kaneel en de geraspte nootsoort naar keuze en meng dit goed door. Leg over de beslagkom een zeef en zeef het droge kruidenmengsel, zodat er geen klontjes meer te vinden zijn in het mengsel. Zorg ervoor dat het droge en het vloeibare mengsel goed doorgeroerd worden en giet dan het geheel in een springvorm. De springvorm mag niet al te hoog zijn, dan wordt de taart niet gaar en dat zou natuurlijk doodzonde zijn. Na 45 minuten is de taart gaar en klaar om voor de glazuursessie!

Photobucket
Om de carrotcake helemaal tot in de puntjes af te maken, kun je er nog een glazuur bij maken. Dit gaat heel makkelijk door 275 gram poedersuiker te mixen met ongeveer vier eetlepels sinasappelsap. Het geheim van een goede glazuur is geduld. Begin met een grote massa poedersuiker en voeg steeds een heel klein beetje vloeistof aan je vaste massa toe. Mocht je geen fan zijn van sinasappel, dan kun je het sap ook vervangen door water of citroensap. Flink lang roeren, tot je een vrij vaste, dikke stroop hebt en deze lekker knoeierig over je taart gieten!

Wees niet bang om te veranderen in een soort Robbie Konijn, dit is gewoon een stukje hemel op aarde! Enjoy!
Photobucket
Ps. Mijn vriend was zo lief om er een echt recept van in elkaar te zetten! Zo kunnen jullie het recept printen en zelf aan de slag, zonder op de laptop te knoeien. Voor een vergroting klik je simpelweg op de afbeelding! <3
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio