Review: Kiko Nail Lacquer 303

maandag 20 juni 2011

Photobucket
Het enige waar mijn agenda de komende tijd mee vol staat, zijn examenfeestjes! Niet gek ook, want geslaagde mensen zijn toe aan een feestje en hebben het dubbel en dik verdiend. Het eerste feestje zit er al op en was erg gezellig, dat kon ook niet anders aangezien het van mijn beste vriendinnetje was. Maar wat is een feestje zonder feestelijke nagels? In Parijs kocht ik een eyecatching Kiko nagellakje, dat tijdens deze feestelijke periode bijzonder goed pas komt. Benieuwd naar meer foto’s, de dekking en de droogtijd? Read on!

Photobucket
Kiko is een Italiaans make-up merk, met een breed assortiment voor drogisterijprijzen, dat oorspronkelijk uit Milaan komt. De winkels van Kiko zijn dus ook niet te vinden in Nederland – jammer jammer jammer - en het dichtstbijzijnde filiaal is – zover ik weet - in Oberhausen. De Kiko winkel waar ik dit lakje vandaan heb getoverd lag in Les Halles, een winkelcentrum en tevens een metro-station in Parijs. De lakjes kostten hier allemaal € 2,50 en ik kon het niet laten om deze shimmery roestbruine kleur te kopen.

Photobucket
Kiko Nail Lacquers hebben geen namen, maar nummers, wat ik persoonlijk wel jammer vind. Een leuke naam zorgt voor herkenning en blijft beter hangen, in plaats van een paar willekeurige cijfertjes. Stel, ik wil iemand deze kleur aanraden, dan zou ik het moeilijk hebben zo een, twee, drie te vertellen welke kleur het is door de cijfers. Maar dat kan iets heel persoonlijks zijn. De nail lacquer die ik jullie vandaag laat zien, is de kleur 303. Een bruine, roest kleur met veel zilveren en gouden glitters

Photobucket
De lakjes van Kiko hebben allemaal dezelfde verpakking, een glazen, vierkante flesje met een zwarte dop. Herkenbaar en makkelijk om op te bergen. Alle lakjes zijn voorzien van een vrij, breed en dik kwastje, wat ikzelf erg fijn vind lakken, zo is je nagel eerder bedekt met lak. Ik had verwacht dat 303 erg sheer zou zijn, maar gelukkig bewees dit lakje het tegendeel. Met twee dunne laagjes zit hij er echt wel mooi op en heb je er – met base- en topcoat – zeker drie dagen chipvrij plezier van. Drogen is niet zijn sterkste punt, maar gelukkig zijn daar tegenwoordig genoeg middeltjes tegen, denk aan dry drops, een sneldrogende topcoat of spray. Als deze kleur echt jou ding is, raad ik hem je zeker aan, gegarandeerd dat iemand je vraag waar je die bijzondere nagellak vandaan hebt gehaald!
 
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio