The Summer Series - Review: FitFlop Pietra

donderdag 30 juni 2011

Photobucket
Als er een ding is wat wij vrouwen willen – behalve een behulpzame, lieve, goed uitziende man, een kleurexplosief nagellak rek, een MAC Counter als stash en een wit strandhuis aan de Côte d’Azur – dan zijn het wel twee mooi gevormde, ronde, stevige billen. Billen waar mannen U tegen zeggen, die feitelijk gezien alleen te vinden zijn in Rio de Janeiro. Wat verder ook nogal hoog op ons verlanglijstje staat, zijn twee slanke benen die tot de hemel reiken en precies de goede mate aan spieren bevatten. “Goed,” zullen de haatdragende mannen op aarde zeggen, “tijd voor een sportschooltje. Zweten zul je!” Oh nee, grapjas! Ik? Sporten? Dan laat die mooie billen maar zitten, geef mij een tijdschrift, een beetje zon en mijn flubberbillen, laat mij maar chillen op een strandbedje. Maar wat nu als we die killerlegs en een Rio booty ook kunnen verkrijgen, door op een paar teenslippers door het leven te gaan? FitFlop, lieve dames, gaat ons helpen de sportschool te ontwijken en een 'knackiges Po' te creeeren. Ik was maar al te graag proefkonijn en gooide de FitFlop teenslippers in de test. Vreemd toch, dat dit het eerste testproduct was, waar mijn vriend niet tegen protesteerde.

Photobucket

FitFlop is een schoenenmerk dat schoenen aanbiedt voor mannen, vrouwen en kinderen. Alle schoenen – van laarzen tot teenslippers – zijn voorzien van een Microwobbleboard. Marcia Kilgore, de oprichtster, had het plan een schoen te ontwerpen die én cullulitis vermindert, én zorgt voor een betere houding én je spieren versterkt. Het redmiddel voor de drukke hedendaagse vrouw die niet altijd tijd heeft voor de sportschool.

Photobucket
De technologie, die ingebouwd is in de zool van deze schoenen, is door twee heren van de London South Bank University uitgevonden. Het Microwobbleboard zorgt ervoor dat je spieren, bij elke stap die je zet, verstevigen en meer betrokken worden bij de beweging. De schoonzool is verhoogd en bestaat uit drie onderdelen, die elk een bijzondere werking hebben. De hiel sectie weert 22% van de shocken, die je voeten normaal te verduren krijgen, om de spanning op je voet te verminderen en het lopen te verlichten. De zachte middensectie van de schoen zorgt voor instabiliteit, waardoor je beenspieren extra hard moeten werken – 16% harder om precies te zijn – en zo getraind worden. De voorkant van een FitFlop teenslipper helt ietwat omhoog, zodat je je snelheid en variatie in het lopen behoudt. De slogan van Fitflop is dan ook: ‘Get a workout while you walk’. Zonder dat je het merkt of je je uren in het zweet moet werken, train je op een vrouwvriendelijke manier en verhoog je de spieractiviteit in je been- en bilspieren, terwijl je je heupen en knieen verlicht en houding verbeterd. Sounds good!

Photobucket
Wij, vrouwen, vinden een mooi lichaam to die for en een paar schoenen dat ons goed resultaat verschaft, zetten we ook maar al te graag in de kast. Mits, ze er goed uitzien – vrouwen zijn en blijven vrouwen. FitFlop heeft onze oestrogene hormonen begrepen en een Glitter & Glamour collectie uitgebracht, onder het motto ‘Briljant op elk moment’ – past dat niet leuk bij Pretty Brilliant? De slippers in deze collectie zijn voorzien van een Microwobbleboard en zijn zo opgeleukt dat ze ideaal zijn voor een chique opening, een zomers strandfeest of een dagje naar het werk. Niet alleen staan ze hartstikke leuk, de pijn aan je voeten blijft uit, je benen krijgen nieuwe energie en je booty werkt zich een weg naar de top.

Photobucket
De teenslipper die ik voor jullie testte, draagt de naam Pietra. Pietra is, volgens FitFlop, de tot nu toe mooiste slipper met vele fans. Het model heeft een lederen bovenzijde met microvezel en is versierd met drie glimmende stenen, gemaakt van kunsthars. Door de vormgeving is de slipper zowel geschikt voor formele, als informele gelegenheden. Pietra is een vrij smalle slipper, ontworpen op de smallere leest van het Microwobbleboard. Houd hier rekening mee bij de aanschaf, er zijn FitFlop schoenen voor zowel smalle als brede voeten. Op de website www.fitflop.nl staat dit vermeld. FitFlop Pietra slippers zijn verkrijgbaar vanaf maat 36 tot maat 43. De FitFlop Pietra heeft een verkoopprijs van € 69,95.

Photobucket
Vier weken lang heb ik in weer en wind op mijn FitFlop teenslippers de wereld getrotseerd. Ik ben ermee in regenplassen gesprongen, heb achttien holes op de golfbaan ermee overleefd met een temperatuur van 30 graden, ging op Pietra naar mijn werk en schrijf dit artikel met de teenslippers aan mijn voeten. Kortom, ik heb ze heel grondig getest om nu mijn ervaring met FitFlop’s Pietra te kunnen delen. Dus, wat vind ik er nu van? Ik vind ten eerste het idee achter FitFlop heel erg fijn: Het verbeteren van je houding, verminderen van cellulitis en het trainen van je bil- en beenspieren, dat willen we ten slotte allemaal. Daarbij zijn de slippers mooi vormgegeven, passen ze onder veel outfits, zitten ze goed en stevig in elkaar en kun je hier zeker lang plezier van hebben. Ik zette er enkel mijn vraagtekens bij of de teenslippers alle beloftes nakwamen. Het is namelijk zo dat je bil- en beenspieren altijd getraind worden als je loopt of rent en ik betwijfel of ze door het dragen van mijn FitFlop schoenen meer training kregen. Wel, vind ik dat je houding duidelijk verbeterd. Als jij vaak last hebt van pijn in je rug of kuiten, dan zijn deze schoenen echt ideaal. Ze laten je rechter staan en makkelijker, evenwichtiger en lichter lopen. Wat het Microwobbleboard doet voor cellulitis kan ik niet testen, thank God is een sinaasappelhuid nog nergens te bekennen op mijn zeventienjarige billen.

Photobucket
Kortom, FitFlop is een jong, leuk bedrijf wat zeker nog genoeg mogelijkheden heeft om te groeien. Naast de collectie aan teenslippers, zijn ze ook druk bezig met het ontwerpen van meer kinder- en herenmodellen en breiden ze de vrouwenlijn uit met laarzen. Dat geeft aan dat het concept zeker aanslaat. Echter vind ik de prijs van de teenslippers, € 69.95, erg hoog. Natuurlijk zijn deze slippers erg degelijk en duurzaam en is het niet te vergelijken met een teenslippertje van H&M, maar ik zou er dit bedrag niet zo snel voor over hebben. Zou ik nu gemerkt hebben, dat mijn bil- en beenspieren wél aanzienlijk versterkten en verstevigden, vond ik de prijs reëler. Mijn eindoordeel over de FitFlop Pietra is: ‘Een fijne, degelijke, stevige maar toch trendy teenslipper voor de jonge, drukke hedendaagse vrouw. Een slipper die je graag uit de kast trekt om een dag op te lopen of diehard shoppen.’ Ik draag mijn Pietraatjes graag, ook zonder killerbooty en deel daarom na zoveel woorden nog een paar outfitfoto’s met jullie!

Photobucket

Photobucket
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio