Music of the moment: #July

maandag 25 juli 2011


Muziek heeft in mijn leven altijd een grote rol gespeeld. Als energiek, klein meisje was ik gek op dansen en zingen en ook vandaag de dag ben ik nog graag muzikaal bezig. Zo zing ik in een gospelkoor, heb ik musicallessen gehad, heb ik jarenlang gedanst, in een kinderkoor gezeten en toneel gespeeld. Ik heb er altijd spijt van gehad dat ik geen muziekinstrument heb leren spelen op jonge leeftijd, zo vind ik gitaar en de vleugel prachtig, maar hoop ik dit ooit nog te leren. You’re never to old to learn, right? Tot die tijd gebruik ik graag mijn stem als instrument en mijn oren om te genieten van het moois dat anderen weten te publiceren. Graag presenteer ik jullie vandaag mijn allereerste Music of the moment.


Alain Clark – Easy
Een nummer om je luie zondagmorgen mee te beginnen, lekker jazzy en warm gezongen. Hier mag je mij voor wakker maken – beter gezegd: hier mag je mee wakker laten worden. Sowieso vind ik Alain een heerlijke stem hebben, die soul, het vrije muzikale gevoel, damn I would die for that!

City and Colour – The Girl
Je hebt van die muziek, die voor het leven in je hart getekend wordt. Dat is het geval met City and Colour’s The Girl. Tijden lang had ik het niet meer geluisterd, tot ik de verzamelcd in Itunes zette, het per toeval afspeelde en ik totaal gedachteloos meezong. Voor mij een van de ultieme lovesongs, waarbij ik denk aan speciale personen in mijn leven. Vooral het uplifting gedeelte vind ik heerlijk! Het geeft me het rokerige Irish Pub idee, waar mensen zich lekker laten gaan, mee schreeuwen en dansen!


Coeur de pirate - Comme des enfants
Vrolijk, kinderlijk, veelzeggend,  fantasierijk, mooi en bovenal : Frans. Love it !
Diane Birch – Rise Up
Een van mijn meest favoriete artiesten van dit moment is Diane Birch. Niet alleen ziet deze dame er ge-wel-dig uit, komt ze vreselijk grappig en sympathiek over in interviews en heeft ze het perfecte ‘hoedjeshoofd’, ook heeft ze een to die for stem! Ik hoor jazz, soul, gezelligheid, een geweldig pakkende kopstem en een bom aan talent. ‘You gotta rise up, little sister. Turn on the light. Wise up to the stories you've been told, 'cause love don't come in black or white.’


Krystl – Let it be
Krystle is gebombardeerd tot Nederlandse Top40 zangeres door het vrolijke Bottles, maar wat als ik zeg dat ze veel meer kan? Natuurlijk zing ik lekker mee met de radio als ze Bottles zingt, maar haar versie van Let it be staat gelijk aan instant kippenvel. De die hard Beatlesfans zullen haar hier om haten, maar dit is, in mijn ogen, muziek. Kwetsbaar, vol emotie, een bom aan gevoel. Let it be.
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio