Review: Essence 50’s Girls Reloaded I’m Sailing

zaterdag 23 juli 2011

Een limited edition collectie met een knipoog naar de jaren vijftig,  yes I’m talking about the Essence 50’s Girls Reloaded Trend Collection. Rood, wit, blauw met een moderne wind in de zeilen, dat is waar deze collectie om gaat. Eerder liet ik jullie al de volledige collectie met persinformatie en prijzen zien, maar jullie wachten natuurlijk al tijden in spanning op een review. Een beetje voor jullie, maar een beetje meer voor mezelf kocht ik een lipstick uit de collectie, de geliefde I’m Sailing. Peachy, koraalkleurig en dropdead gorgeous!

Om jullie even te herinneren where this collection is all about: Essence neemt je deze zomer mee terug in de tijd, naar de jaren 50! Met de nieuwe trend editie “50’s girls reloaded” nodigt Essence je uit op een retro-reis. Intens blauw en helder rood, gecombineerd met zachte goudtinten verzekeren je deze zomer van een flinke dosis maritieme flair. De schitterende retro-verpakkingen en het 50’s design doen denken aan de tijden van de petticoat, rock ‘n roll en stoere kerels met vetkuiven. Een ding is zeker: of nu je gaat varen of kiest voor een bezoekje aan de haven, met deze trendy collectie kom je in een opperbeste en stijlvolle zomerstemming!

De lipsticks uit de Limited Edition Collectie zijn verschenen in twee kleuren, herkenbaar aan hun witte, MAC-like verpakking. Het eerste wat Sebas er in zag was een tampon en ik moet toegeven, dat is niet geheel onbegrijpelijk. Toch vind ik de verpakking zeker niet lelijk, nee, dit straalt budgetluxe uit. Voor € 1,99 zijn I’m Sailing – de koraalkleur die ik jullie laat zien – en de vuurrode met een roze ondertoon, genaamd Back to the 50’s.


I’m Sailing is een vrij oranje koraaltint, de zomerkleur van 2011. Ik moet bekennen dat ik nog geen oranje lippenstift in mijn collectie had, dus echt vergelijkingsmateriaal had ik niet. Des te beter en des te groter was de verrassing: Wat is oranje mooi zeg! - Mits het goed bij je huidskleur en tint past natuurlijk, ik heb al van meerdere meiden gehoord dat deze kleur vloekt bij hun huid. - Ik mag me gelukkig prijzen, oranje en ik zijn voor elkaar gemaakt.

Hoe ik I'm Sailing gebruik, lekker verzorgd en clean in combinatie met een roze
ooglook uit het Sleek Oh So Special Palette. Jullie wilden toch looks? You get them!
Nu kan de kleur nog zo mooi zijn, de substantie moet ook een beetje meewerken. Ik ben geen fan van de standaard lipsticks van Essence – lees: cheap, plastic verpakking, vieze geur en zeer uitdrogend - en vreesde dan ook nogal of de samenstelling mijn beautyhart harder zou laten kloppen. Tijd voor het echte smeerwerk, leek me, en wat werd ik nogmaals positief verrast zeg. Smeuïg, natuurlijk, creamy, verzorgend en zacht. Need to say more? I’m in love with a budget lipstick! Zou het het MAC uiterlijk zijn dat de Essence lipstick deze magische kwaliteit heeft gegeven? Hoe dan ook, beste mensen van Essence, keep up the good work, I’m lovin’ it.

Ps. Dankjewel lieve Sebas, voor het maken van alle foto's! You did a damn good job! Wie zegt dat jongens geen lippenstift kunnen fotograferen?
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio