The Summer Series: Chantalle's UniqueSlim Avontuur Deel 3

zaterdag 16 juli 2011

Photobucket
Zoals bij alles in het leven is 'doorzettingsvermogen' een kwaliteit, die bij het volgen van een dieet niet te missen valt. Helaas, hebben we niet allemaal een personal trainer, of een MTV Made-coach die je blijft aanmoedigen. Veel van ons zullen en moeten het helemaal zelf doen.

Inmiddels ben ik alweer 2 weken bezig met mijn Uniqueslim avontuur. Ik zou graag willen schrijven dat het me allemaal makkelijk afging, dat sporten mijn nieuwe passie is en ik dol ben op worteltjes. But to be honest, ik heb het er ook wel eens moeilijk mee. Wil jij weten hoe ik mezelf blijf motiveren? Lees dan vooral even verder...
Photobucket
1. Heb een doel voor ogen.

De meeste mensen die aan een dieet beginnen hebben een doel voor ogen. Wees reëel, niemand verliest 10 kg per week. Ik volg een 20-daagse kuur van Uniqueslim, ik heb dus naast een streefgewicht ook een tijdslimiet. Dit, in combinatie met het feit dat ik mijn vorderingen straks met jullie ga delen, motiveert mij enorm. Ik zou niet zo snel naar een frietje grijpen aangezien ik weet dat ik binnenkort bekend moet maken wat mijn vorderingen zijn en ik niet gigantisch veel tijd heb. Mochten jullie een dieet volgen, zou ik jullie aanraden om ook naar anderen toe uit te spreken wat je doel is en voor wanneer je dit bereikt wilt hebben.

Omdat ik niet per sé op dieet hoefde maar wel een gezondere levensstijl wilde hebben, had ik qua kilo's niet echt speciale wensen. De enige wens die ik had was niet teveel afvallen, voor mezelf had ik dan ook een limiet van maximaal 3kg afvallen gesteld. Aangezien ik de weegschaal dus niet als een motivatie zie, houd ik me vast aan 'mijn ideale bikini-body'. Ik heb het dan over een bikini-body, waarmee ik mezelf aan het einde van het dieet hopelijk een beetje kan vergelijken. Kim Kardashian heeft in mijn ogen een prachtig figuur, maar die rondingen heb ik niet en zal ik na dit dieet ook niet hebben.
Photobucket
Een vrouw, wiens lichaam ik prachtig vind - en een beetje in de buurt komt van mijn omvang, ook niet onbelangrijk - is Shakira. Shakira heeft in mijn ogen een geweldig lichaam! Niet te mager, maar mooi strak.

Om zo'n lichaam te krijgen, moet ik vooral sporten. Shakira is een stuk strakker en gespierder dan ik ben, dus zij motiveert mij om naar de sportschool te blijven gaan! Haar lichaam is, zover als mogelijk, mijn doel. Als je heel visueel ingesteld bent, print dan simpelweg een afbeelding van jouw ideale bikini-body uit en kijk elke keer als het even niet lukt naar deze foto. Wedden dat het werkt?

Photobucket
2. Zoek een partner.

Zoals ik jullie al eerder vertelde heeft mijn huisgenootje Jennifer direct na het bekijken van mijn Uniqueslim pakket haar eigen pakketje besteld. Dit betekent dat ook zij zich aan een bepaald regime moet houden. Onze eettijden zijn gelijk en daarnaast kunnen we samen koken. Als je iemand hebt die samen met jou wil diëten, kun je elkaar blijven motiveren. Er lijkt me niets zo moeilijk als mensen om je heen die allemaal lekkers gaan eten, net als jij op dieet bent. Mocht er niemand met je mee willen doen, zou je de mensen in je directe omgeving misschien kunnen vragen om wel rekening met je te houden, of samen te dineren volgens jouw dieetschema.

Photobucket
3. Maak sporten leuk.
Mocht jij sportief zijn aangelegd en het heerlijk vinden om in de sportschool aan de slag te gaan heb je geluk! Ikzelf vind sporten vaak zo enorm saai! Ik zie de lol van een heel uur in je eentje staan zweten op een crosstrainer gewoon niet in. Wat voor mij persoonlijk echt een oplossing is zijn de groepslessen! Momenteel ga ik naar de bodypump, bodycombat en body attack lessen, vanuit het 'Les Mills' principe. De instructeur blijft je motiveren en je kunt de les zo zwaar of licht maken als je zelf wilt. Hierdoor blijft de les voor iedereen uitdagend. Het feit dat er meerdere mensen in een les zijn motiveert mij ook! Ik wil niet de opgever zijn en geef in een groepsles dus 100%.

Mocht je geen abonnement op een sportschool hebben, vaak zijn er wijkzaaltjes die lessen als zumba geven voor een vrij lage prijs! Kijk naar de mogelijkheden in je buurt en maak sporten leuk voor jezelf, het heeft geen zin om je elke dag naar een helse sportschool te slepen, dat houd je niet lang vol en daar kwel je jezelf alleen maar mee. Misschien ben je wel een geboren danseres – weet je wel hoe goed dat is voor billen, buik en beenspieren – of een geweldige doorzetter en daardoor geschikt als hardloper – lekker met jouw favoriete muziek de mooiste plekjes in de buurt ontdekken!

Photobucket
Volgende week is het alweer afgelopen enzullen jullie mijn ervaringen wat Uniqueslim betreft kunnen lezen op PrettyBrilliant. Mochten jullie nog specifieke vragen hebben, laat deze dan vooral achter in de comments, dan kan ik ze ofwel daar of ik het slotartikel beantwoorden.

Ik hoop dat jullie ook iets aan mijn 'motivatie-tips' hebben! Ik ben overigens erg benieuwd naar wie er volgens jullie het ideale bikini-lichaam heeft!

Liefs, Chantalle


Ps. Benieuwd hoe UniqueSlim me de afgelopen weken verging, lees dan vooral mijn verslagen van Week 1 en Week 2.
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio