Supercalifragilisticexpialidasties Scheveningen

zaterdag 30 juli 2011

Er zijn van die plekken op aarde, waar je me ziet veranderen als een kind in een snoepwinkel. Van die plekken die een bepaalde magische betekenis voor me hebben, me weten op te slurpen in hun zeldzame ‘mooiheid’. Een van die plaatsen is het Circustheater in Scheveningen, het thuis van de grote musicalproducties, het kindje van Joop van den Ende en voor mij de plek waar ik me de koning te rijk voel. Toen Sebas deze week tegen me zei: ‘Ik ga Mary Poppins voor ons vakantieveilen, zorg jij voor vervoer?’ begon mijn hart spontaan twee keer zo snel te kloppen en voor ik het wist zat ik donderdagochtend in de auto, klaar om in tweeënhalf uur naar het beachy Scheveningen te rijden. Benieuwd of het ‘tamelijk voortreffelijk’ was, lees dan snel verder!
Rond half 1 arriveerden we bij het Circustheater, waar de grote Mary Poppins billboards ons al toe lachten. De auto parkeerden we in de Nieuwe Parklaan, tegenover het theater, en voordat we het wisten zaten we op onze badhanddoeken op het zonnige strand. Op het ene moment rijd je nog door het Limburgse heuvellandschap en zo zit je in zonnig Scheveningen. En wat een heerlijk weer was het! Terwijl ik de afgelopen weken niets anders heb gedacht dan ‘It’s raining cats and dogs’, voorzag de Scheveningse zon ons van een iets donkerder kleurtje en een geweldig dagje strand. Sebas kan niet al te lang stilzitten en sprong voor ik het wist al de golven in – br mij niet gezien, met een watertemperatuur van 17 graden – en ik heb me met een muziekje in mijn oren en de spiegelreflex met Sebas in het vizier flink geamuseerd. Lunchen deden we lekker lowbudget bij de Hema, met een geroosterde kip wrap en een broodje tonijnsalade, waarmee we gezellig de promenade afwandelden.
Met volle buiken bezochten we het zojuist geopende theater om een parkeerkaart te halen, wat ik jullie van harte aanraad als je naar de musical gaat. Deze parkeerkaart kun je halen in het AFAS circustheater, als je parkeert bij het Kurhaus of de Nieuwe Parklaan, die 16 uur geldig is voor het bedrag € 12,50. Met het zonnige weer konden we het niet laten om ons weer te laten lokken naar het strand, waar ik naartoe strompelde met flinke blaren onder mijn voeten. We maakten nog een tussenstop bij de winkelpassage, waar nu een good smelling Sabon te vinden is. Op het strand genoten we nog eens flink van het warme zand, de stralende zon en de ‘bijzonder hilarische’ mensen. Sebas snelde voor me naar de Etos en voorzag mijn halfstervende voeten van blarenpleisters, waardoor ik ’s avonds met een gerust hart op mijn glitterhakken en in mijn galajurk Mary kon bezoeken, want ja, naar een musical ga je in stijl.
Relaxen maakt hongerig, de avond sloeg in en het was aan ons om te kiezen voor een van de honderden eetgelegenheden aan de pier. We lieten ons vangen door de muzikale, warme klanken op het terras van Crazy Piano’s en voor we het wisten, ploften we hier neer met een koud drankje en de menu-kaart in de hand. Ik geloof er in dat iets wat veel gegeten wordt goed is – ‘Waarom zou het anders zoveel gegeten worden?’ – waardoor we al snel allebei kozen voor de kipsaté met frites, atjar en kroepoek. Niet veel later genoten werd ons dit voorgeschoteld, onder het genot van een geweldige entertainer en zanger die ons voorzag van de echte romantische klassiekers, heerlijk. Met een goed gevulde buik en heel wat geld minder begaven we ons naar de auto om ons daar in onze ‘galakleding’ te wringen. Lekker oldschool op de achterbank proberen je outfit te fatsoeneren, iets luxers kun je je toch haast niet voorstellen?

Bewapend met een zak snoep – fudge jummie – ploften we in de rode theaterstoelen en waren we klaar voor de show. Als je een musicalkenner/lover/liefhebber/freak bent, weet je wat ik nu ga zeggen: ‘Wat was het mooi, geweldig, spetterend, energiek, kleurrijk en vooral goehoeeeed! Wat hadden de spelers fantastische stemmen, wat zaten ze goed in hun rol, wat hebben ze me kippenvel bezorgd! Wat was het decor weer geniaal in elkaar gezet, een draaiend pop-up huis, kan het nog leuker? Wat heb ik oneindig respect voor de kinderen Banks! Wat zou ik graag het talent van de spelers voor een dagje lenen en me laten gaan op het podium!’ Ik heb Genoten met een grote Limburgse G. Twee woorden om de voorstelling zeer gepast te omschrijven? Tamelijk voortreffelijk! Practically perfect! Één woord om mijn dag te omschrijven? Supercalifragilisticexpialidasties!
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio