Tag: Ben jij een echte beautyfreak?

zondag 24 juli 2011


Tags, ik vind ze heerlijk! Niet alleen leer je altijd iets meer over een blogger, ook zijn ze geweldig om in te mogen vullen. Door de lieve Helena van Beautyill werd ik getagged voor de ‘Ben jij een echte beautyfreak tag’! Zegt genoeg nietwaar? Ik vond haar antwoorden maar al te leuk – hoe pijnlijk ze het zelf ook vond om ze te publiceren – en kon niet wachten om hem over te nemen. Vandaag is het mijn beurt om te bewijzen of ik een heuse beautyfreak ben!

Wat is het laatste beautyproduct wat je hebt gekocht waar je echt voor hebt moeten sparen?
Ik vind beautyshoppen heerlijk, vooral als ik zo veel mogelijk voor zo min mogelijk geld kan scoren. Ondanks deze budgetbabe-houding vind ik dat je af en toe mag investeren in een product waar je echt iets mee kunt, waar je naar verlangd hebt en wat echt een stukje geluk op aarde is, als je het koopt. Tegenwoordig werkt iedereen ontzettend hard, de maatschappij lijkt geen pauzeknop meer te hebben, en ik vind dat je best jezelf eens mag verwennen met een mooi cadeautje waar je al lang naar uit gekeken hebt. Toen ik met school een dagje naar Parijs ging, besloot ik koste wat kost iets te vinden in de Sephora, als beloning voor mezelf – mijn blog begon net goed te lopen, mijn laatste SE-week was bijzonder goed gegaan en ik kon wel een opkikker voor de eindexamens gebruiken. Hier kocht ik dan ook het prachtige Too Faced Romantic Eye Palette – ik heb wel even moeten slikken bij het pinschermje, € 38 – waar ik nog steeds met goede herinneringen en een grote glimlach naar kijk.

Als jij een beautyproduct was, wat zou je dan zijn en waarom?
De Sleek Rose Gold Blush, een prachtig product, mits je weet hoe je het moet gebruiken. Iedereen kan hem hebben, maar je moet weten hoe je hem moet handlen.

Hoeveel vriendinnen heb je, waarmee je helemaal gek kan worden over die perfecte blush of die fantastische oogschaduw?
Ik moet toegeven dat ik niet veel vriendinnen heb die door een nieuw beautyproduct een gat in de lucht springen. Mijn vriendinnen zijn allemaal heel verschillend – muzikaal, sportief, relaxed, down-to-earth, maar allemaal even lief –, ze zien er allemaal geweldig uit, maar zien make-up echt niet als iets dat ‘nodig’ is. ‘Wat moet ik daarmee als ik de hele dag sport op school?’ Nadine. Wel, komen ze geregeld op mijn blog langs om even bij te lezen – ‘Hey, dat is die tien-euro-tas uit Hong Kong, leuk!Liselotte - en checken ze altijd goed wat voor look ik nu weer gemaakt heb: ‘Eens even kijken wat je nu weer gecreëerd hebt, ogen dicht!’ Nadine . Ze vinden het dus wel hartstikke leuk wat ik doe, maar hebben deze passie zelf niet zo sterk, daar zijn blogcollegaatjes voor!

Wanneer was de laatste keer dat jij make-up hebt weggegooid?
Een maandje geleden denk ik, oogschaduws die ik nooit gebruikte en ook niet meer zou gebruiken – slecht pigment, vies luchtje – en nagellak die een vreemde substantie had gekregen. Als ik make-up krijg of koop die ik zelf niet kan of zal gebruiken, geef ik deze graag aan vriendinnen of aan mijn zusje.

Hoe begon de make-up gekte bij jou?
Ik ben nooit echt een tomboy geweest en hield altijd wel van een beetje getut, maar ik denk dat het balletje echt is gaan rollen toen ik schreef voor MissLipgloss. Ik ontdekte toen wat je allemaal kan met make-up, hoe groot de wereld van de beautyblogs is en zette zo mijn eerste stappen in de wereld van beauty.

Als een niet-make-up-freak je vraagt hoeveel nagellak of oogschaduw je hebt, geef je dan een eerlijk antwoord?
Ik zou graag een eerlijk antwoord geven, mocht het gevraagd worden, maar ik heb werkelijk geen idee! Ik neem aan dat ik zo’n veertig lakjes heb en van mijn oogschaduws heb ik echt geen idee. Het maakt me eerlijk gezegd ook niet zoveel uit. Het gaat toch niet om de hoeveelheid make-up die je hebt? Als je het maar graag en met liefde gebruikt!

Hoe vaak ga jij langs de drogist zonder dat je echt iets nodig hebt?
Mijn middelbare school lag redelijk dicht bij het centrum en met acht tussenuren kon ik me wel een paar drogisterij-bezoekjes veroorloven. Ik denk dat ik gemiddeld een keer per week de drogist in duik! Dat zal volgend jaar wel wat vaker zijn, als ik in het gezellige Maastricht studeer.

Hoeveel tijd besteed je per dag op internet, lezend over beauty?
Nogal veel! Ik neem aan dat ik toch zo’n twee tot drie uur bezig ben met het lezen over beauty. Niet alleen voor mijn plezier, ook voor mijn site – al brengt dat me natuurlijk ook heel veel plezier!

Wat is je favoriete make-up item?
Het Sleek Oh So Special Palette, sinds ik het palette heb, kon ik het niet laten om het haast elke dag te gebruiken. Zo fijn, zo mooi en zo goed gepigmenteerd, ik ben groot fan!

Heb je een wishlist en hoeveel items staan daar op?
Ik had ooit een wishlist, maar die bleef zich maar aanvullen. Nu koop ik enkel de producten, die ik echt graag wil hebben. Meestal bekijk ik een product eerst, ga dan weg uit de winkel, wacht een tijdje en als ik het dan nog steeds heel erg graag wil hebben, koop ik het! Zo weet ik ten minste zeker dat ik blij ben met mijn aankoop.

Geef deze tag door aan 3 bloggers waarvan jij weet dat het echte make-up freaks zijn.
Jullie moeten er ook aan geloven dames! Ik tag: Alyssa, Aranka en Lotte!

En hey, we houden het tussen ons hé? Jullie zijn vast allemaal in shock!
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio