Je suis à Paris [Dag 1]

dinsdag 9 augustus 2011

Photobucket
Place de la Concorde
Parijs, I’m back and better than ever! Gisteren kon ik het wel van de daken schreeuwen, ik zou weer terugkeren naar de stad van mijn dromen en ook nog drie dagen mogen blijven. Sebas weet hoe hij me gelukkig maakt! Inmiddels zijn we al weer helemaal gesettled in onze studio, hebben we al grote delen van Parijs onveilig gemaakt, zijn onze voeten flink op de proef gesteld en was het eerste wat ik deed – raad eens? – een nieuw, prachtig lingerie setje kopen. Parijs is een en al glamour, voeten met etterende blaren, maar wel de mooiste lingerie, zoals het hoort. Ik jullie graag even op de hoogte van mijn eerste dag vanuit mijn bedje - na een dag wandelen, mogen de voetjes ten slotte de lucht in.

Photobucket
Disney Store Champs Elysées

We arriveerden rond de middag en werden heel vriendelijk ontvangen door de receptioniste van Residhome Seine Saint Germain. Met opzet waren we iets te vroeg vertrokken en natuurlijk hoopten we al vroegtijdig in te kunnen checken, zodat we langer van Parijs zouden kunnen genieten. Terwijl dit eerst nog niet mogelijk leek te zijn, konden we nadat we de auto geparkeerd hadden, meteen terecht op onze kamer. Dat is pas service, merci bien! Na ons een beetje opgefrist te hebben en de bagage een plekje gegeven te hebben, was het tijd voor hetgeen waarvoor we gekomen waren: Bonjour Paris, daar ben ik weer!

Photobucket
Can you say: NAILPOLISH?
Met de bus werden we naar het RER-station gebracht, wat een fluitje van een cent was, daar aangekomen begonnen te problemen. De trein was duurder als gedacht: Welk kaartje neem je nu precies als tourist die in Parijs met de metro wil reizen? Verwilderd op een ticketmachine hameren blijkt niet te werken en verzoeken een informatief gesprek aan te gaan met de informatie-medewerkster al helemaal niet – nee, deze spreekt geen woord Engels. Gedwongen door het noodzakelijk kwaad en de drang om naar Parijs te komen kocht ik maar twee retourtjes voor € 6,20 en we were on our way – nadat in het Frans had geïnformeerd of we op het goede perron stonden, bedankt voor zes jaar Frans, CM profiel!

Photobucket
Zelfs lipglosshaters als ik gaan in dit walhalla overstag!
En waar stap je uit als winkelverslaafde? Justement, bij Forum des Halles, het winkelwalhalla voor iedereen met een beetje vrouwelijke hormonen in zich. Ik was nog niet uit de metro of ik stond al een pyjamabroekje met nagellakflesjesprint – ja, je leest het goed! Zo leuk! – te passen, samen met een geweldig setje ondergoed – dat ik later afrekende, waardoor ik het broekje liet liggen, maar oh wat wil ik het nu graag hebben en oh wat ik ga ik het nog heel snel halen.  Sebas verlangde na een rondje H&M en het me wegsleuren bij de MAC counter naar frisse lucht en een beetje écht Parijs – ik snap het wel schat – waardoor we naar buiten snelden en onze wandeling begon.
Photobucket
Wandeling zeg ik en dan heb ik geen woord te veel gezegd. Eenmaal voor het Forum des Halles was het tijd voor pure ‘tourguide-improvisatie’. We begonnen met een wandeling langs de mooie Seine, waar nu in de zomermaanden een ‘fake strand’ is opgebouwd om de zomerse sferen in het kwadraat te vangen. Van daar uit binnendoor verder gelopen langs Lush, waar ik de Sexbomb kocht – een bad is er om gebruikt te worden en jum, wat een lekkere bruisbal – en langs het indrukwekkende gemeentehuis, waar een beachvolleybaltoernooi plaatsvond. Na hier even van genoten te hebben, lasten we een kleine pauze in met een crêpes au sucre et chocolat om vervolgens richting de Notre Dame te wandelen, die we kort van binnen bezichtigden. Ik ben namelijk niet zo’n fan van de echte touristenplekken in Parijs, een kerk is een plek van rust, sereniteit en hoop, niet van het verkopen van neppe relikwieën en muntjes om winst te maken. Je zult het altijd hebben dat je volgende ‘wandeldoel’ geheel de andere kant op is, wij hebben dat ten minste wel altijd en dat realiseer je je altijd pas als je er al bent. Staand voor de Notre Dame besloten we naar het Louvre te willen en daarvoor was een ding nodig: Aan’poten’, letterlijk en figuurlijk. But it’s worth it, ik snap wat de makers van de Davinci Codes in het gebouw zagen, een en al modern mysterie dat vergane kunst omsluierd. Om bij te komen van alle afgelegde kilometers pauzeerden we bij Place de la Concorde in het gras bij de fonteinen, een heerlijk stukje groen te midden van de stadsdrukte, heerlijk. Na even pauzeren kon ‘Ik-kan-niet-lang-stil-zitten-Sebas’ het niet langer aan en we baanden ons een weg door het park en de Champs Elysées – OH MEISJES DIE SEPHORA! - op weg naar de Arc de Triomphe, ons einddoel van die dag.

Photobucket
Yes! We’ve seen a lot, van het Louvre tot LaDurée en nu vallen mijn ogen langzaam dicht, alsof er een dikke klodder  Starbucks frappucino slagroom op mijn ogenleden zit. Ik geniet, van elke seconde, van Parijs en van Sebas. Als ik niet beter zou weten, zou ik hier voor altijd blijven!

Au revoir! Je t’aime!


Ps. Bien sûr heb ik ook CULTURELE hotspots gefotografeerd, maar we hebben het camera-kabeltje niet bij ons, dus Sebas was zo lief om met zijn telefoon foto's te maken om jullie up to date te houden!
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio