Je suis à Paris [Dag 2]

woensdag 10 augustus 2011

Photobucket
Vanochtend was ik een van de gelukkige mensen die wakker mogen worden in Parijs. Om dan ook nog wakker te worden naast de liefste man op aarde – ik weet dat je mijn artikels af en toe leest schat - I’m in heaven. Wat vandaag op het programma stond? Minstens zoveel lopen als gisteren en dat op al afgepeigerde zielen, máár met een verrijkte ziel! Na een lekker croissant-en-jus-de-orange-ontbijtje waren we alweer klaar om een dag de toerist uit te hangen. Birkenstocks aan en gaan!

Photobucket
Uitzicht vanaf het dak van LaFayette
Onze dag is Parijs begon vandaag bij LaFayette, een van de mooiste, grootste, luxeste en rijkst gedecoreerde warenhuizen die ik ooit bezocht hebt. De kleding en schoenen bewonder ik inmiddels al niet meer werkelijk, want stel je de situatie even voor: Ik word verliefd op een paar sandaaltjes van € 800. Ach, weet je wat? Stel het je je niet voor, dat kan ik me niet eens veroorloven. I’ve been there before. In plaats daarvan genoten we van de beautyafdeling, lekker snuffelen bij MAC, aan de nieuwste geurtjes – Miss Dior Chèrie, Calvin Klein Beauty en Bulgari Jasmin Noir zijn toegevoegd aan mijn verlanglijstje – en ik kocht mijn eerste Roger & Gallet zeepje in een groene thee geurtje. Ten slotte is er niets leuker dan iets kopen dat écht uit Parijs komt! Toen we op de zevende verdieping aangekomen waren, lees: toeristische invasie, konden we het niet laten het dak op te klimmen en dat was een damn good idea. Wat is het uitzicht mooi én tjee waarom heb ik dat nooit eerder gedaan?

Photobucket
Photobucket
Noem me een cultuurbarbaar, noem me iemand die op haar centen let.
Toen ik deze lekkere hapjes €10 goedkoper zag liggen bij McCafé als bij LaDurée
- het klinkt zelfs hetzelfde -
kon ik het niet laten. MUST. HAVE. THEM.
Na LaFayette was het hoog tijd om Sebas de Tour Eiffel van dichtbij te laten bewonderen, je studeert architectuur of je studeert het niet hé lief bouwkundestudentje van me? Zoals altijd was de Eiffeltoren weer prachtig  en veel te druk bezocht, in de rij staan, zagen we dan ook niet helemaal zitten en we schakelden Plan B – de Montparnasse – in voor later die avond. Na het bezoek aan het symbool van Parijs bezochten we nog het mooie architectonische museum van Parijs, dat achter de Eiffeltoren ligt en waar je een geweldig uitzicht hebt, om vervolgens onze tocht met de metro voort te zetten.

Photobucket
Sacre Coeur in Mont Martre
Het volgende doel van de dag was Montmartre, mijn absoluut favoriete deel van Parijs. Sprookjesachtig en minstens zo mooi als op de betoverende ansichtkaarten. Ik hou ervan, van de schilders met snorren, de duizenden crêpererieën en boulangerieën, de pralerige souvenierwinkels, de stilte in de Sacre Coeur, de tocht die je ervoor af moet leggen, het uitzicht over Parijs en de nostalgie en de gemoedzucht die hier nog rondzwerft. Ja, Montmartre maakt voor mij Parijs compleet.
Photobucket
Pitstop bij Lush voor Toothy Tabs en een badbruisbal
Als moderne vrouw spring ik van nostalgie in het futurisme van Forum des Halles, waar ik me even winkelend mocht laten gaan. Dat moet je me geen twee keer zeggen!  Bij de Kiko waren zo-veel, ik zeg zo-veel mensen, dat de helft van de producten niet eens te bereiken waren, maar met een beetje graaien, grijpen en gebruik maken van Sebas’ lange armen, kon ik toch met een fijn buitje naar de kassa lopen. Twee limited edition producten – een bronzer en blush in één en een lief roze lipstick van de zomercollectie met 60% korting – nog een roze lipstick en een bloedmooie donkerkoperkleurige oogschaduw, die me deed denken aan een MAC oogschaduw van de Semi Precious collectie. Na vijf minuten stond ik weer buiten, wie zegt dat ik een eeuwige twijfelaar ben? Soms moet je gewoon snel je slag slaan!

Photobucket
Uitzicht vanaf de Montparnasse
Hup de metro weer in en auf ging’s naar de Montparnasse. Voor de mensen die dit nieuw in de oren klinkt: De Montparnasse een toren van 207 meter, voornamelijk bestaande uit kantoren, waar je met een lift in 38 seconden 192 meter stijgt en je vervolgens een prachtig panaroma uitzicht hebt over Parijs. In mijn ogen is de Eiffeltoren ietwat overrated, want wat is nu een panaroma view zonder de Eiffeltoren als deel van het geheel? En twee uur wachten tot je de Eiffeltoren omhoog kan? Kom op! In de tijd kan je zoveel andere mooie delen van Parijs zien! Dit was dus ook wat we deden en voor we het wisten lagen we boven op het dak te genieten van de heerlijke zon, that’s life as pretty as it get get.

Photobucket
Dessert: Macaron Glacés, justement met ijs! Jumjumjum!
Ons avondeten nuttigden we in de MacDonalds, na een week lang voor onszelf gekookt te hebben, was dit heerlijk! Een lekkere chicken wrap met bacon en farmer aardappeltjes it was, een beetje beaucoup Parijs, een beetje veel van Sebas, een beetje zon, een beetje van MacDonalds en Joyce is gelukkig.
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio