Off to Paris I go!

maandag 8 augustus 2011

Photobucket
Wie mij kent, weet het: Ik ben gék op Parijs, verliefd tot over mijn oren! Op het slenteren door Mont Martre, op de brandende kaarsjes in de Sacre Coeur, op elk huis dat Parijs telt, op de crêpes met veel te veel sucre, op de stijlvolle, maar vreselijk arrogante vrouw die de stad vertegenwoordigd, op de kleurrijke macarons die je zelfs bij MacDonalds krijgt, op de duizenden huurfietsen, ja ik ben zelfs gek op de verkeersopstoppingen, de criminele metro en de aanhankelijke bedelaars. Want dat, is wat Parijs zo mooi maakt. De mix van schoonheid en verval, toekomst en verleden, elk stukje van Parijs lijkt uit een film te komen en ik ben er mijn hart aan verloren. Natuurlijk is Sebas dat niet ontgaan en komt hij niet onder mijn ellenlange liefdesverklaringen over de stad van het licht uit. Hij beloofde me, dat mocht ik slagen, dat wij, alleen wij tweetjes, de stad van de liefde eindelijk zouden bezoeken, samen. En wat gebeurde er? Justement, ik slaagde! En nu jij dit leest zit ik in de auto onderweg naar de stad, waar ik het liefst voor altijd zou blijven.
Photobucket
In 2008 op de Montparnasse met mijn broertje en zusje!
We zullen ’s ochtendsvroeg vertrekken met de auto om na vierenhalf uur voet op Parijse grond te zetten. Mochten we vroeg aankomen, dan zullen we meteen het Louvre bezoeken – aangezien dit gesloten is op dinsdag en het hier rustiger is op de vroege middag. Ik ga zelf nu voor de vierde of vijfde keer naar Parijs en heb elke keer het Louvre overgeslagen, omdat het me zo groot, druk en overweldigend lijk en ik geen enorme kunstfanaat ben. Sebas vindt echter dat het een van die plekken in Parijs is die je gezien moet hebben – het is zijn eerste keer, I’m the tourguide – so we’re just gonna do it.

Lukt dit niet, dan rijden we linea recta naar ons appartementencomplex, waar we het koffer kwijt kunnen en dan met de metro binnen 15 minuutjes in de stad zijn. Het appartementencomplex waarin we drie dagen verblijven, van maandag tot woensdag, ziet er echt geweldig uit. Het ligt dicht bij het metrostation, het is gloednieuw, voorzien van alle moderne gemakken – flatscreentv, uitgebreide keuken, woonkamer, WiFi – en we worden er ’s ochtends voorzien van een Frans ontbijtje. Mocht je zelf een tripje naar Parijs plannen, houd dan zeker vakantieveilingen eens in de gaten. Zo kwamen wij aan dit adres, voor 2 nachten voor 2 personen betalen wij € 95, terwijl ditzelfde appartement normaal gesproken € 65 p.p.p.n. kost. Kan iemand met mij het ‘ik-heb-een-koopje-gescoord-dansje’ doen?

Nu wil ik jullie wel veel meer citytips voor Parijs geven, maar het lege koffer roept me en het zal en moet ingepakt worden – op een manier, waarop hij nog dicht gaat. Ik ga proberen jullie op de hoogte te houden met dagverslagen while I’m there, maar als ik ’s avonds laat nog over de Seine vaar, geniet van een Frans diner of het uitzicht vanaf de Montparnasse, vergeef het me dan. Er staat genoeg op de planning, zo wil ik:
  • Voor het eerst de Eiffeltoren op om daar lekker romantisch lang te kussen.
  • Een bikini scoren die mijn figuur er wél goed uit laat zien. Dat moet toch wel bestaan?
  • De pharmacie op Biafine, Roger & Gallet en Klorane beroven, om te testen of deze producten ook wonderen voor mijn huid verrichten.
  • Snuffelen en swatchen in de enorme Sephora op de Champs Elyssées, je bent een beautylover of je bent het niet.
  • Prachtige behangetjes en kussens bekijken bij Habitat in het Forum des Halles.
  • Shoppen bij New Look, L’Occitane, Kiko, Lush, Fragonard en Muji.
  • Voor het eerst een echte LaDurée macaron proeven, in zoveel mogelijk smaken natuurlijk.
  • Elke avond lekker maar low-budget eten, lunchen met crêpes en Starbucks frappucino’s.
  • Sebas Parijs laten zien, zodat hij het minstens zo mooi vindt – that’s gonna be a hard one – en ik misschien ooit een ware Parisienne word. Een vrouw mag dromen toch?
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio