Review: The Beauty Bakery Solid Shampoo Bar Extra Big Poofy Hair

woensdag 24 augustus 2011

Photobucket
Vrouwen houden van hun haar. Het liefst is ditzelfde haar dan ook zo glanzend, volumineus en vol mogelijk! Als er twee vrouwen in blogland bekend staan om hun volle bos hoofdhaar – ja, want daar hebben we het over, mocht jij aan iets anders denken, you nasty girl! – dan zijn het Serena en Angel wel. Nu zou je normaal gesproken uren de ‘Hoe doen ze dat toch-vraag’ door je hoofd laten spoelen, maar dat is in dit geval echt niet nodig. Deze dames maken namelijk geen geheim van hun hairy secrets, maar helpen het liefst de hele wereld aan glamourous big poofy hair! Angel’s strategie hiervoor lijkt ‘Verbeter de wereld, verkoop je wondermiddel’ te zijn en ik was maar al te graag proefpersoon!

Photobucket
Angel verkoopt in haar geweldige beautyfood-webshop, zeer toepasselijk The Beauty Bakery genaamd, naast de tientallen andere heerlijke spulletjes shampoo’s in vaste vorm.’ Beter bekend als solid shampoo bars. We kennen ze van winkels als Lush,  maar over het algemeen zijn shampoo’s in blokvorm nog niet geheel geaccepteerd. Veel mensen lijkt het onpraktisch – Algemeen bekende opmerkingen over de solid shampoo bars zijn: ‘Hoe moet ik ze gebruiken? Waar leg ik zo’n ding neer na gebruik? Hoe lang doe ik ermee? Wel duur voor een shampoo’tje!’ – en ze zien de prijs en het gebruik als struikelblok. Dat is misschien ook de reden waarom ik me er nog nooit eerder aan gewaagd heb, maar hey, ik ben een beautyblogger en ik sta graag overal voor open. Zeker voor een product met de naam Big Poofy, dat me Hollywood-hair belooft.

Photobucket
De Solid Shampoo Bars van The Beauty Bakery zijn verkrijgbaar in veel verschillende varianten, afhankelijk van je haartype en het gewenste effect. Zoals gezegd, heb ik de Big Poofy ontvangen van de lieve Angel om te testen. De shampoo bars zijn grote stukken zeep, zoals jij en ik zeep kennen, netjes verpakt in folie en zijn voorzien van een productsticker en een ingrediëntenlijst. De Big Poofy is een felblauwe, ‘transparante’ solid shampoo bar met een lichte minty geur, te koop voor een bedrag van € 5,90.

“Ok, I admit… Big Hollywood Hair is de absolute bestseller. Maar –en nou moet je opletten!- ik heb wat ontdekt. Wil je echt Big & High Hair? Franny Fine High? Doly Parton High? Eiffel Tower High? Dan moet je deze hebben. De Extra Big Poofy Hair Bar zorgt voor, je raadt het al... Extra veel volume! En niet een beetje. Nee, Freakin volume! Een toupeerkam is er niets bij. En de geur? FRESSS & WHOOOOSSSSH! Je kunt het vergelijken onder de douche stappen, daar je vingers in een stopcontact steken, 220 Volt krijgen met als resultaat de dag door beuken met de energie van 'n ravende gabber met Dolly Parton haar. Zoiets.”

Photobucket
De eerste keer dat ik de douche instapte vergezeld door Big Poofy liep ik tegen de problemen aan, die iedereen kent die ooit echte ouderwetse zeep heeft gebruikt. Je wilt hem op een plek in de douche leggen waar hij niet doorweekt wordt en krimpt, de bar wordt ‘slippery’ zodra je hem in je handen wilt nemen en de vraag is: Hoe ga ik die nu op een goede manier over mijn haren wrijven? Een kwestie van niet denken en gewoon doen! Je legt de zeep in een douchebakje, houdt hem simpelweg goed vast met twee handen en wrijft hem stevig in je haarwortels te beginnen bij je kruin. ‘Was dat nou zo moeilijk’, dacht ik nadat ik dat gedaan had. Not at all!

Photobucket
Eenmaal goed ingewreven, leg je de zeep op een droge plek – denk aan de handdoek of mat waar je na het douchen op stapt – en masseer je je hoofd heerlijk in, want een solid shampoo bar schuimt en hoe! Wat je overhoudt is een goed ingeschuimd douchekapsel, wat na het uitspoelen een beetje squaky aanvoelt. Dit verraste me niet, aangezien volumeproducten het volume aan je haar toedienen door het ietwat stroever te maken. Daarbij bevatten Angel’s producten ook niet de chemische ‘boosdoeners’ voor je haar, die andere vloeibare shampoos wel bevatten en ervoor zorgen dat je glimmend, babyzacht haar hebt. Toch is het squaky gevoel niet vervelend en voelt het natte haar wel fijn en schoon. Het enige wat ik je graag aanraadt is om in je puntjes ontklittende en verzachtende conditioner, na het gebruik van de shampoo bar, te gebruiken. Ten slotte heb je geen volume nodig in de puntjes van je haar en wil je wel je coupe snel en klitloos in model kunnen brengen!

In de video van gisteren was ik net uit de douche gesprongen na een wasbeurt met de Big Poofy!

Mijn gewoonlijke after-shower-routine heb ik met opzet niet veranderd. Ik draaide mijn haar in een tulbandhanddoek, droogde de rest van mijn lichaam, maakte me al zover op, kleedde me aan en verloste mijn haar toen het handdoekdroog was. Wat ik overhield was een behoorlijk volle bos haar, waar ik eerlijk gezegd enigszins van schrok! Niet dat ik niet geloof in Angel’s producten, niet dat ik niet vertrouw op Serena’s reviews, niet dat ik niet geloof in volle, glamoureuze bossen haar, maar hey, ik schrok! Mijn haar leek zich in een douchebeurt behoorlijk vermeerderd te hebben – én ik had al zoveel haar – en mijn haarwortels leken door wolkjes gedragen te worden. Dat wil zeggen dat de Big Poofy werkt en niet zo’n beetje ook! Daarbij lijkt het alsof ik nog eeuwen vooruit kan met dit stukje blauw wondermiddel and I like it.  Mijn haar is nu ook big en poofy en iedere vrouw dit ook wil en gelooft in wonderen moet zich wagen aan de Solid Shampoo Bar van The Beauty Bakery! Dus bij deze: Go get it darling at The Beauty Bakery!
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio