Review: Catrice Nail Lacquer Apropos Apricot

donderdag 11 augustus 2011

Deze week ben ik voor jullie op zoek gegaan naar een lakje dat minstens zo zomers, maar ietwat neutraler is als de lak van vorige week. Toen ik bij een van mijn beste vriendinnen kwam, droeg zij de prachtige kleur Apropos Apricot van Catrice. Een lieflijk, zacht en zomers kleurtje met als bijkomend pluspunt dat de lakjes van Catrice absoluut budgetproof zijn. Toen ik de kleur op haar nagels zag was ik overtuigd, ik moest die kleur ook hebben...


Apropos Apricot is een prachtige lichte oranjetint die, zoals zijn naam al doet vermoeden, erg lijkt op de kleur van een verse abrikoos. Apropos Apricot verschilt met andere oranje-tinten die ik heb, zoals 'Peachy' van Gosh en 'Orange fizz' van Chanel, omdat hij veel zachter oogt. Apropos Apricot is veel lichter en minder oranje dan de meeste ‘oranje’ nagellakken op de markt.

De kleur maakt deel uit van het vaste assortiment van Catrice, dus de verpakkingen kennen we allemaal wel. Met een sticker wordt aangegeven dat ik twee laagjes nagellak moet gebruiken. Ik ben erg benieuwd, aangezien ik minder goede ervaringen heb met de Catrice lakjes die dit aangeven...

De structuur van de lak is prima, hij lakt zonder te strepen. Zoals verwacht had ik meer dan 2 laagjes nagellak nodig, bummer, met 3 dikke laagjes is de lak pas volledig dekkend. Je moet dus even tijd en geduld hebben om dit lakje netjes te kunnen dragen.

Photobucket
Links 1 laagje lak, midden 2 laagjes, rechts 3 laagjes.

Op de nagels is de kleur prachtig! Ik vind het echt een ideale zomerkleur. Na 3 dagen begint de lak toch wel wat chips te vertonen. Van de meeste Catrice lakjes ben ik gewend dat ze langer blijven zitten zonder chips, maar meestal gebruik ik ook geen 3 laagjes lak.

Al met al is dit kleurtje voor €2,50 een aanrader als je een leuk, zomers kleurtje wilt hebben tegen een zacht prijsje. Als je ongeduldig bent met lakken zou ik opzoek gaan naar een dupe, de droogtijd met 3 laagjes nagellak is redelijk lang!

Photobucket

– Toen ik het lakje wilden openen gebeurde dit, iets wat me de laatste tijd vaak opvalt bij de lakjes van Catrice. Ik ben erg benieuwd of jullie dit herkennen of dat ik te hardhandig met de flesjes omga haha!

Is dit kleurtje iets voor jou?

Liefs, Chantalle

 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio