Review: Catrice Nail Lacquer Sold Out Forever

donderdag 25 augustus 2011

Photobucket
Elk jaar en elk seizoen bestaat uit trendkleuren, kleuren die opeens gebombardeerd worden tot ‘dé kleur’. Zo was de H&M herfstcatalogus één grote okergele vlek en onze zomer een explosieve bom aan lichtgevend neon, pastel- en koraalkleuren. Het is wetenschappelijk bewezen dat wij vrouwen behoorlijk trendgevoelig zijn – ontken het maar niet, je komt er niet onderuit – en ik ben me hier graag bewust van. Als je het doet, doe je het goed, dus de pasteltrend heb ik onlangs met trots doorgetrokken op mijn nagels. Mintgroen it was!

Photobucket
Mijn oprechte excuses voor de grauwe foto's, blame it on the weather!
Catrice is druk bezig met het vernieuwen, verbeteren en aanvullen van hun assortiment – daar heb ik jullie onlangs uitgebreid van op de hoogte gebracht – en dat betekent ook dat er af en toe fijne, ‘oude’ producten plaats moeten maken voor de kwalitatief onbekende nieuwkomers. Het nagellakrek moet er flink aan geloven en flink wat nailpolishaddicts zijn teleurgesteld over de hoeveelheid trendkleuren die Catrice uit hun assortiment haalt. Voor de volledige lijst van nail lacquers die plaats moeten maken in het rek, verwijs ik jullie graag door naar Pinky Polish, maar vandaag review ik al een van de zeer geliefde lakjes die zal verdwijnen. Sold Out Forever zal na de vernieuwing namelijk zijn naam eer aan doen en voor altijd uitverkocht zijn. Deze mintgroene nagellak is een van de lakken die Catrice beroemd heeft gemaakt op nagellakgebied. Ze wisten deze pastelgroene lak op het perfecte moment uit te brengen – Gouden tip: speel altijd in op de catwalktrends – en binnen no time droeg elke fashionista en blogger deze nagellak en verzag Catrice van gratis mond-op-mond reclame in de vorm van reviews. Net voor de verdwijning zet ik dit graag voort en laat ik jullie weten of Sold out forever de moeite waard is, om nog snel een bezoek aan het Kruidvat te brengen en hem aan te schaffen voor de gereduceerde prijs van € 1,25. Dat moet toch te doen zijn hé?

Photobucket
Sold out forever is én was, zoals gezegd, een enorme trendkleur. Zacht, lief pastelgroen met een shimmer die oplicht in directe zonneschijn. Een kleur die vorige zomer opeens door alle nagellakproducerende merken op de markt werd gebracht, maar waaraan ik me nog nooit aan gewaagd had. Het leek me altijd een beetje ‘vies Shrekkig’, zo’n groene nagels. Een beetje onverzorgd, alsof je te lang in je neus gepeuterd zou hebben. – Doe maar alsof ik dat nooit gezegd heb! – Maar wie niet waagt, wie niet wint.

Photobucket
Na één laag dekt Sold Out Forever onvoldoende, vooral op de langere nagels houd ik doorschijnende laag nagellak met ‘stukken eruit’ over. Maar als ik iets heb geleerd van veel mijn nagels lakken is dat nagellakken die in één laag dekken zeldzaam zijn en je nooit de moed moet opgeven. Vol goede moed bracht ik dus nog een laagje aan, met succes! Wat ik overhield wat een goede creamy dekking en pastelgroene nageltjes. Na drie keer kritisch kijken – Waar zijn de shimmers? Afwezig dus, in daglicht! Let the sun shine! -  had ik er spijt van dat ik me er nooit eerder aan gewaagd had. Groen is hartstikke leuk en daarbij ook veel draagbaarder als ik altijd dacht! Het staat enig bij bruin of beige, bij andere pastelkleuren, bij knaltinten, maar fleurt ook een little black dress op! Wil jij je er ook eindelijk aan wagen en durf je het aan? Kijk dan in het Catrice nagellakschap bij jou in de buurt, daar wordt deze nail lacquer nu verkocht met 50% korting voor € 1,25, daar kun je het toch echt niet voor laten!
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio