Review: OPI Nail Lacquer The Show Must Go On

zondag 7 augustus 2011

Photobucket
Stel je voor: Een ruimte gevuld met beautybloggers en nagellakverslaafden, people like me. Er valt een nare stilte – Zeer onrealistisch, maar werk even mee! – zo’n stilte waarbij een kuchje hoogst vervelend is. Ik zit in een hoekje en fluister zachtjes maar overduidelijk drie letters: “O. P. I.” Plotsklaps vallen de monden van alle dames in de ruimte open, begint hun beautyhart sneller te kloppen en weten ze niet hoe snel ze moeten beginnen met praten van enthousiasme, blijheid en obsessie. You get the point, right?
Photobucket
OPI is een van die merken waar vrouwen nagellakrekken vol van willen hebben, waar ze uren foto’s van kunnen maken, zonder überhaupt hun nagels met het kleurtje gelakt te hebben, nee, ‘ze zijn zo mooi om naar te kijken’. De magie bleef voor mij, OPI-noob, uit. Wat is er nou speciaal aan een lakje, dat én veel te duur is én niet de méést bijzondere kleuren uitbrengt, er zitten heus geen stukjes heilig Ben and Jerry ijs is. Toch, moest en zou de nieuwsgierige ik in mij zich er óóit aan wagen. Een mening hebben zonder iets eerst te ervaren is tenslotte zo 2010. In de Duitse Douglas snuffelde ik nietsvermoedend aan de nieuwe Anna Sui geur – jum, perzik als topnoot – tot een verkoopster achter me, vroeg of ze me van dienst kon zijn. Voor haar stonden de heilige OPI nagellakrekken van Katy Perry en de Burlesque collectie. Waarschijnlijk de meest gehypete collecties die OPI dit jaar uitbracht, glitters, duochrome en heerlijk over de top. Ik zag, ik werd nieuwsgierig en ik rekende af.
Photobucket
De OPI Burlesque collectie werd uitgebracht in november vorig jaar, als knaller voor de feestdagen, geïnspireerd op de gelijknamige, glamoureuze Sony film. De lakjes uit de collectie zijn opvallend, fel, bevatten lots of glitter en stelen zonder twijfel de show. Ik kocht ‘The show must go on’, een knallend roodroze, gouden duochrome met een foileffect. Volgens de geruchten is dit een goede dupe van MAC’s Bad Fairy, een lak die nu nog steeds voor veel te veel geld verkocht wordt, aangezien het een zeer geliefde LE lak was – maar stiekem vind ik The show must go on mooier. De kleur is simpelweg echt holy moly beautiful! Je kunt je echt vergapen aan de kleur in het zonlicht, de oranje gouden shimmer komt naar boven en de lak veranderd van rozerood naar oranjeroze, I love it!
Photobucket
De applicatie van de nagellak grotendeels vlekkeloos. OPI nagellakken zijn voorzien van de OPI Pro Wide brush, een platte, brede kwast, die uitwaaiert als je hem op je nagel drukt. Erg handig, vooral voor langere nagels, maar op mijn tiny pinknagel is dit een beetje een knoeiboel. Gelukkig maakt mijn mooi gelukte ringvinger dat goed! Twee lagen van The Show Must Go On voldoen voor een intense, dekkende kleur, maar om het rood net nog iets meer te laten knallen prefereer ik drie dunne lagen, wat niet erg veel is voor een duochrome lak.
Photobucket
OPI’s The Show Must Go On is simpelweg een nagellak waarmee jij diva for a day kan zijn, veel glamoureuzer zullen je nagels niet worden! Ik ben in ieder geval helemaal in mijn nopjes met deze ‘luxepoes-nagellak’ and I can’t stop looking at it. OPI, you got me!

Ps. OPI lakjes kosten € 13,95 per stuk, ik kocht deze in de sale bij de Douglas in Aachen, voor € 5. That’s the way aha-aha I like it aha-aha.
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio