Review: Urban Decay Show Pony Palette

zaterdag 27 augustus 2011

Photobucket
Wat ik het fijnste vind aan beautyshoppen is het swatchen van een palette – ook wel bekend als: het besmeuren van mijn arm met oogschaduw – en dan verrast worden door geweldig pigment, een zachte substantie en de meest prachtige kleuren. Dat de dame bij de kassa stiekem glimlacht bij het zien van die arm en de trotse blik in jouw ogen als ze je het tasje met jouw ‘verovering’ overhandigd. Nu doe ik dat swatchen maar al te graag, vooral bij winkels die meer oogschaduwkleuren aanbieden dan daadwerkelijk op mijn arm passen, maar helaas zijn die winkels voor mij vaak niet om de hoek. Dat is dan ook precies de reden waarom ik vaak veel te veel in een keer swatch als ik zo’n winkel bezoek en dan profiteer van het wonder dat ‘webshoppen’ heet. Als er één merk palettes aanbiedt die voldoen aan al mijn eisen, dan is het wel Urban Decay. Dat is dan ook precies de reden waarom ik mijn eerste en zeker niet mijn laatste palette dolgraag met jullie deel!
PhotobucketPhotobucket
Show Pony is de naam van mijn eerste Urban Decay aanwinst. Een dropdead gorgeous palette, zowel van binnen als van buiten, met artwork van Kime Buzzelli. Als je op zoek bent naar een palette dat eruit springt op je toilettafel, kun je zeker je oog eens naar dit schatje uit laten gaan. Het design is doorgetrokken over het hele palette en sluit goed aan bij de oogschaduwkleuren dat het in zich draagt. Toen ik Show Pony voor het eerst opende, knipperde ik waarschijnlijk twee keer met mijn grote, bruine ogen. Wat een kleur! Flash – knallend dieppaars – en Painkiller – fel aquablauw– kun je haast niet over het hoofd zien. Als je echter beter kijkt, ontdek je dat dit palette meer is dan een explosie van kleur en er ook heerlijke neutrals inzitten. Een peachy roze, een mosgroen, warme donkerbruin en taupe. Dat zijn zeker kleuren waar je veel vrouwen gelukkig mee kunt maken, mits deze vrouwen in kwestie houden van shimmer, want daar barst dit palette van.
PhotobucketPhotobucketPhotobucket
Ik zou hier wel een enorm artikel van willen maken, maar ik kan de pracht en praal ook aan jullie verbeelding overlaten bij het bekijken van de foto’s en swatches. Een ding mag duidelijk zijn: Dit palette is ge-wel-dig, je kan er veel meer kanten mee op dan je op het eerste moment denkt, de kleuren zijn stuk voor stuk prachtig gepigmenteerd en werken fijn en zacht op de huid. – Oké, dat is meer dan één duidelijk gegeven! – Nu ik het het Show Pony palette bezit, wil ik maar een ding: Veel meer Urban Decay!

Ik ben duidelijk verliefd en zou eigenlijk niet te veel praten, maar ik wil jullie de extra benodigde details natuurlijk niet onthouden. Het Shadow Pony palette bestaat uit zes oogschaduwkleuren van 3 gram, een miniatuur van de geliefde Primer Potion en een miniatuur 24/7 Glide On Pencil. Ik ben er niet achter kunnen komen of het palette verkocht werd of wordt in Nederland en zal hiervoor nog contact voor jullie opnemen met Urban Decay. Mocht het verkocht worden, dan zal de verkoopprijs plus minus € 32 zijn. Maar hey, a lady's gotta do, what a lady's gotta do!
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio