The Summer Series: Bebe Young Care Shine Control Ölfreies Gesichtswasser

zondag 21 augustus 2011

Photobucket
Na een lange, warme zomerdag wil je toch niks liever dan met een schoon gezicht en lichaam in een fris bed duiken? Ik ten minste niet! Helaas, kost een schoon, gereinigd gezicht altijd tijd én moeite. Vorige week vertelde ik jullie al over mijn holy grail wasgel uit de Bebe Young Care lijn, maar er is meer in de Shine Control serie! Naast de olievrije wasgel, zijn er namelijk nog een - eveneens olievrij -gezichtswater en een gezichtspeeling – die ik graag bewaar voor de allerlaatste review uit mijn Bebe Young Care Summer Serie reviews. Vandaag vertel ik jullie iets meer over het olievrije gezichtswater, voor ons beter bekend als tonic!

Bebe is van oorsprong een Duits merk, dat ook enkel in Duitsland verkocht wordt. Het merk is onder andere te verkrijgen bij de – onder de Nederlandse beautybloggers bekende en geliefde – Duitse drogisterij DM. Bebe heeft een breed assortiment dat bestaat uit dag- en nachtcrèmes, deodorants, douchegels, bodylotions, lipbalsems, tonic’s, facewashes, voetcrèmes en ga zo nog maar even door. Met andere woorden: Met de producten van Bebe kun je je hele lichaam in een fijne, verzorgde staat brengen. De prijzen van de producten liggen laag en zijn zeer betaalbaar, maar dat wil niet zeggen dat de kwaliteit te wensen over laat. Ik ben simpelweg fan, al jaren zelfs, en wil ik jullie nu graag kennis laten maken met dit mooie merk. Mochten jullie ooit nog eens in ons grensland gaan shoppen, neem dan zeker eens een kijkje in huidverzorgingsrek, het zal jullie niet teleurstellen. Door mijn reviews zullen jullie nu de toppers uit de lijn leren kennen!
Photobucket
 Het Shine Control gezichtswater uit de Bebe Young Care lijn is een tonic, die - net als de peeling en wasgel – lemongrass en vruchtextracten bevat. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de jonge huid grondig gereinigd en ‘ontvet’ wordt, waardoor je je dag kunt beginnen of beëindigen met een glansvrije teint en een frisse uitstraling. De tonic gebruik je door deze op een wattenpad te druppelen en dan zacht over je gezicht en hals – mocht je hier make-up dragen – te wrijven. Het is erg belangrijk dat je bij het aanbrengen, oplet met gevoelige plekken in je gezicht, aangezien deze tonic als tweede ingrediënt alcohol bevat. Dat kun je beter niet in je ogen of mond krijgen!

Photobucket
Dit gezegd hebbende, komen we ook meteen bij een probleem aan, waar ik tegenaan liep met mijn droge en gevoelige huid. Zover ik geleerd heb, kun je alcohol in verzorgingsproducten het best vermijden, zeker als ze hoog bovenaan de ingrediëntenlijst staan. Nu helpt dit natuurlijk bij het ontvetten en kunnen mensen met een gemengde of vette huid alcohol als ingrediënt beter verdragen, maar ik raad het niet van harte aan. Dat is de ene helft van het verhaal, aan de andere kant ben ik een optimist en moet ik toegeven dat hij mijn huid niet verder uitdroogt en de tonic ook niet zorgt voor rode, geïrriteerde plekken. Dat de tonic de laatste restjes make-up perfect weghaalt – wat zeldzaam is! - en ik hem graag gebruik op dagen waarop ik veel make-up heb gedragen.
Photobucket
Om een lange afweging kort te maken: Mocht je net als ik kampen met een gevoelige, droge huid en alcohol liever vermijden? Sla dit product uit de Bebe Young Care lijn dan over en kijk fijn verder naar alle andere heerlijke producten die ik gereviewed heb.- De olievrije wasgel, de tinted moisturizer en de fruitige deo’s -Maar… Ben jij op zoek naar een tonic die je make-up perfect verwijdert, je huid extreem goed nareinigt, niet irriteert en ben jij geen tegenstander van alcohol in een gezichtsverzorgingsproduct? Dan raad ik je deze tonic zeker aan!  De Bebe Young Care Shine Control olievrije wasgel van 200 ml is te koop bij DM voor € 3,79.
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio