Review: Dior Nail Lacquer Piment de Jamaïque

zaterdag 17 september 2011

Photobucket
Nagellak is in de loop der jaren echt een verslaving geworden, mijn ‘guilty pleasure’. Hoewel er genoeg mooie en kwalitatief goede budgetproof lakjes te verkrijgen zijn, geef ik minstens zo graag veel geld uit aan een mooie, bijzondere high-end lak. Uiteraard verwacht ik dan wel luxe en kwaliteit voor mijn geld. Een beetje veeleisend mag ik ten slotte ook wel zijn, toch?

Toen ik Piment de Jamaïque van Dior zag staan in de Douglas was ik op slag verliefd! Voor de - niet zeer prettige prijs - van €22,50 mogen we heel wat verwachten van deze beauty. Benieuwd of dit lakje de hoge verwachtingen waar kan maken? Lees dan vooral even verder!
Photobucket
I know, I know… €22,50 is inderdaad belachelijk veel geld voor een flesje nagellak. Maar be honest, vind je dit kleurtje er niet ge-wel-dig uitzien? En daarbij, ook het flesje vind ik écht prachtig. De zilveren dop is zo glimmend dat hij zelfs moeilijk vast te leggen is op mijn camera.

Photobucket
Net zoals bij Chanel lakjes kun je de zilveren dop verwijderen, zodat je makkelijker lakt.
Hoewel ik al veel minder positieve verhalen heb gehoord betreffende de Dior lakjes, is mijn eerste indruk niet zo slecht, als die van mede-nagellakblogsters. Het kwastje is niet erg vol, maar door de makkelijke structuur van de lak is het niet moeilijk om je nagels streeploos te lakken. Met één laagje is de lak al redelijk dekkend, maar 2 laagjes is hij volledig dekkend en dus wat mij betreft net iets mooier.
Photobucket
De droogtijd is normaal en de kleur is op je nagels vrijwel identiek aan de kleur als hij in het flesje zit. Na 4 dagen zat Piment de Jamaique nog perfect, wat mij durft te laten beloven dat de houdbaarheid zeker niks te wensen over laat!

Photobucket
Al met al is dit lakje een prima lakje, waar ik niets over te klagen heb. Het flesje straalt een en al luxe uit en de kleur is echt wat mij betreft een ideale roodtint – die elke vrouw stiekem in haar stash zou moeten hebben. Toch, met in mijn achterhoofd de gedachte dat ik €20 meer heb betaald dan voor een Catrice lakje had ik kwalitatief stiekem iets meer verwacht van Dior. Misschien een geweldige kwast of een ultieme dekking? Hoe dan ook, een prima lakje, maar niet voor €22,50.

Photobucket
Tja, het zit hem in de luxe details, waarvan mijn hart sneller klopt!
Te dure nagellak, mijn ‘guilty pleasure’… What’s yours?

Liefs, Chantalle
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio