Review: Kruidvat Cleansing Milde Reinigingsmelk

dinsdag 6 september 2011

Photobucket
Soms doe je zomaar ontdekkingen voor het leven – op beautygebied wel te verstaan! Dat bleek maar weer toen ik laatst in alle haast het Kruidvat naar binnen dook. Lichtelijk door mijn voorraadje huidreinigingsproducten heen geraakt, griste ik een huismerk reinigingsmelk uit het schap, zonder enige verwachtingen. Toch blijkt deze milde reinigingsmelk voor droge en gevoelige huid echt een budgettopper op reinigingsgebied te zijn! Dus ben jij een van die dames die stiekem elke avond kant-en-klare doekjes gebruiken, terwijl je weet dat het eigenlijk niet het echte reinigingswerk is? En doe je dat omdat reinigingsproducten altijd aan de prijzige kant zijn en daarbij ook niet echt leuk zijn om te kopen? Denk je dat het uren werk is om je make-up eraf te schrobben? Dan is dit misschien wel je nieuwe product to be!

Photobucket
De Kruidvat Reinigingsmelk bestaat in meerdere varianten, er is een variant op de reinigingsmelk voor elke huidssoort, van droog en gevoelig tot vet, zodat je zeker weet dat je kiest voor de juiste verzorging voor jouw huid. Ik koos voor de milde reinigingsmelk met hamamelis, verzorgende amandelolie en pro vitamine B5. Met een droge en gevoelige huid is dat precies wat ik nodig heb, ingrediënten die mijn huid verzorgen en voeden! De reinigingsmelk belooft make-up en onzuiverheden – al weet ik nog niet precies hoe dit werkt – te verwijderen op een zeer milde wijze. Daarnaast zullen de extracten van de amandelolie en hamamelis zorgen voor optimale hydratratie en je huid zacht kalmeren.

Photobucket
Sommige dames slaan de reinigingsmelken over, omdat ze het lastig vinden in gebruik. Daarom wil ik jullie even kort vertellen hoe je een melk aan kan brengen en er vervolgens ook weer af kan halen, wie weet help ik daar iemand mee. Een reinigingsmelk – waar je maar een druppeltje ter grootte van een erwt van nodig hebt - kun je in ronddraaiende, masserende bewegingen op een watje aanbrengen op je gezicht en mogelijk op je hals, mits je hier make-up gebruikt. Zo geef je je gezicht meteen een mini-massage, stimuleer je de bloedsomloop en geef je het watje de kans de make-up op te nemen. Om de melk vervolgens te verwijderen kun je met een droog of nat watje of een tissue je gezicht kort afnemen, wat ik vooral aanraad voor dames met een normale of vette huid. Wat je ook kunt doen, als een soort van mini-masker, is de melk gewoon laten zitten zodat deze ’s nachts kan werken als een verzorgend masker. Goede tip voor de dames met het droge, gevoelige huidje net als ik, zeker met de wintermaanden op komst! Dat is met deze reinigingsmelk dan ook heel goed mogelijk, omdat hij niet vettig is. Ook kun je ervoor kiezen de melk met je vingertoppen aan te brengen, deze even te laten inwerken en later af te spoelen met water. Het is maar net wat jij fijn vindt!

Photobucket
Ik kan uren praten over reinigingsmelken en dat is te verwijten aan dit fijne budgetproduct. Hiervoor was ik namelijk ook een ‘doe-mij-maar-een-snel-reinigingsdoekje-meisje’, maar ik merk gewoon dat deze melk mijn huid veel grondiger reinigt en daarnaast ook beter voedt. Mijn make-up zit binnen no time op een watje, waar het hoort nadat ik het een dag gedragen heb, mijn huid wordt niet rood, droogt niet uit, is zacht en wordt goed gevoed. Voor meer kan ik niet vragen, vooral niet als al die eigenschappen verstopt zitten in een reinigingsmelk die me minder dan € 2 gekost heb. Jullie begrijpen het, ik ben enthousiast en ik móét het met jullie delen! Bij deze, geef ook huismerkproducten eens een kans, voor je het weet ben je er net zo enthousiast over als ik, spread the word!
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio