Review: Mineral Evolution Pressed Mineral Foundation Warm Beige

vrijdag 16 september 2011

Photobucket
Minerale producten, ik heb er een zwak voor. Het is toch veel fijner om te weten dat je een product gebruikt dat je huid lekker laat ademen en niet schaadt, dan het dicht te plamuren met God weet niet wat voor troep. Toen ik de kans kreeg om een samenwerking aan te gaan met Mineral Evolution was ik dan ook dolenthousiast. Voor jullie zal ik de komende weken een flink aantal producten van dit nieuwe exclusieve, minerale merk reviewen, van blush tot een kabuki-kwast, wat jullie hopelijk minstens zo leuk vinden als ik. Graag wil ik het startschot geven door de prachtige minerale poederfoundation te reviewen, let’s start!
PhotobucketPhotobucket
Mineral Evolution is een nieuw, zeer bewust make-upmerk dat voor 100 % uit natuurlijke grondstoffen bestaat, hierbij moet je denken aan mineralen en huidherstellende en kalmerende grondstoffen. Bernadette van der Ploeg is het brein achter deze nieuwkomer in de wereld van minerale make-up, een dame die na het wereldwijd leiding geven in diverse salons, deze lijn vanuit de USA heeft ontwikkeld. Wat Mineral Evolution zo bijzonder maakt is het pure van hun producten, dat onze huid niet alleen mooier maakt maar ook verzorgt, herstelt, verbetert en beschermt. De producten zijn verrijkt met vitamines, alle ingrediënten op natuurlijke basis en alle producten bevatten standaard SPF 20. Mineral Evolution test niet op dieren, is zeer geschikt voor de gevoelige en geïrriteerde huid, is bacterievrij in gebruik en bevat geen talk, conserveringsmiddelen en chemische kleurstoffen. De producten zijn te koop bij verschillende schoonheidssalons en op de overzichtelijke webshop, die zeker de moeite waard is om eens te bekijken.

Photobucket
De minerale foundation belooft te werken als een basis voor een vlekkeloze en natuurlijke tint. De fijn gemalen mineralen minimaliseren fijne lijntjes in je gezicht en geven je huid een gezonde gloed, terwijl de anti-oxidanten tegelijk de veroudering van de huid vertragen. Minerale make-up is uitermate geschikt voor vrouwen met een geïrriteerde of gevoelige, aangezien deze anorganisch is, wat betekent dat er geen voedingsbodem aanwezig is voor bacteriën. Daarnaast maakt de ontstekingsremmende werking van mineralen de foundation ook heel toegankelijk voor mensen met huidaandoeningen – zoals acne of eczeem. Niet langer moeten deze vrouwen bang zijn voor het gebruik van make-up, ook aan hen is gedacht! De foundation heeft een semi-matte resultaat, bevat 0,35 gram en is 24 maanden houdbaar.

Photobucket
Schrik van niet van de kleur op mijn arm,
uiteraard is mijn binnenarm lichter gekleurd dan mijn gezicht.
Photobucket
Nu jullie tot in de details op de hoogte zijn gesteld over het merk en de beloftes van de foundation, is het tijd dat ik mijn mening in de groep gooi. Ik heb de minerale foundation enkele weken getest en moet zeggen dat dit een van de fijnste poederfoundations is, die ik tot nu toe in mijn beautyverslaafde leventje heb geprobeerd. Dit komt vooral door de samenstelling en het effect van de poeder, terwijl ik verwachtte dat de foundation vrij los zou zijn – in de zin van: er komt veel product los, bij het gebruik in combinatie met een kwast – is het tegenovergestelde is waar. Deze poeder is erg compact, waardoor je geweldig goed doseren. Ik zwiep liever twee keer een kwast over mijn gezicht, dan dat ik pruts om de overmatige foundation weg te toveren. Daarbij is het effect erg mooi en natuurlijk. Doordat de foundation semi-matte is, behoud je nog net je natuurlijke glansje, maar effent het je shine op ongewenste plekjes – denk aan je T-zone op een warme dag - weg. Dit maakt hem gelijk tot aanrader voor de dames met een ietwat vettere huid. Wat mij betreft geeft hij een goede medium dekking en benadrukt hij, Thank God for that, mijn droge huid niet. De kleur is voor mij exact goed, niet te bruin, niet te oranje en zeker niet te licht. Dat alles maakt mij tot een erg tevreden gebruiker van deze poederfoundation.
Photobucket
Het enige nadeel dat ik zou kunnen bedenken, is de prijs en dat is dan ook mijn struikelblok voor dit product. De foundation heeft een prijskaartje van € 44. Ik spreek vanuit mijn studentenbudget en vind dit een fiks bedrag, máár dit gezegd hebbende wil ik ook graag erop wijzen dat het kwaliteit is wat je terug krijgt. Niet alleen is dit product volledig natuurlijk en mineraal, is het geweldig mooi verpakt – dat mag gezegd worden, applaus voor Mineral Evolution! Hier worden luxepoesjes gelukkig van. – en daarbij ook nog erg praktisch door de grote spiegel, staat het bedrijf voor een goede persoonlijke service, ook is het product op zich gewoon heel erg fijn. Elke morgen als ik dit product gebruik, weet ik dat ik te maken heb met behoorlijk goede kwaliteit en daar moet je iets voor over hebben. Een foundation als deze maakt mij, als beautylover, gewoon heel erg gelukkig!
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio