Tag: Wat heb je liever?

zaterdag 3 september 2011

Photobucket
Een tijdje geleden verscheen er op Kashmira’s beautyblog een wel hele mysterieuze winactie. Aan ons was de opdracht vragen te bedenken voor een nieuwe, voor ons toen nog onbekende, tag. Massaal verzonnen wij ‘Wat heb je liever…’ beautyvragen en we lieten onze inspiratie flink de vrije loop gaan. Tot mijn blijdschap won ik de winactie met een wel hele sneaky vraag. Één van de vele vragen die nu verwerkt zijn in de geweldig originele ‘Wat heb je liever-tag’, waar ook ik vandaag aan moet geloven.


De spelregels: 
  • Vermeld en bedank degene door wie je getagged bent. Bij deze: Hartelijk bedankt Kashmira voor het bedenken van deze geweldige tag en ook een dikke dankjewel aan Evelien die me nogmaals getagd heeft en nu hopelijk geniet van haar vakantie in Egypte!
  • Beantwoord de vragen, en niet smokkelen, dus bijvoorbeeld bij de vraag “Geen wenkbrauwen of een duidelijk zichtbare, zwarte snor” niet antwoorden geven als “geen wenkbrauwen, want die kan je toch weer bijtekenen” ;)
  • Tag een aantal andere beautybloggers, die deze tag niet niet gedaan hebben.
  • En als je wil kun je deze tag doen in een video, ook hele leuk!

Even voor de duidelijkheid, dit is een tag met gemene en lastige vragen, gewoon voor de fun! En natuurlijk gaat het allemaal niet echt gebeuren, dus wees gerust! :)

Wat heb je liever?
Photobucket
Geen wenkbrauwen of een duidelijk zichtbare, zwarte snor?
Iedereen die mij goed kent, weet dat ik anti-haar ben. Ik scheer me elke dag van top en tot teen en voel me echt niet prettig bij lichaamsbeharing op plekken waar, naar mijn idee, geen haar hoort. Een van die plekken is mijn bovenlip. Tenzij ik van geslacht mag veranderen, dagelijks mag harsen of scheren – wat niet het geval is bij de tag – kies ik voor geen wenkbrauwen. Dan maar creatief doen met een langere pony, zodat niemand het ziet. Liever vrouwelijk zonder wenkbrauwen, dan mannelijk met snor.

Photobucket
Hele mooie gezonde perfecte nagels hebben maar nooit meer je nagels mogen lakken of zwakke ongezonde nagels die je wel mag lakken?
Ik hou dan wel van een kleurtje op mijn nagels en het schrijven van een review over een geweldig kleurtje dat ik heb ontdekt, maar zwakke, ongezonde nagels zijn een hel en zien er zowel met als zonder nagellak niet mooi uit. Ik zou dan ook kiezen voor hele mooie, gezonde en perfecte maar ongelakte nagels, waar mijns inziens echt niets mis mee is. Mijn nagellakstash zou ik aan Chantalle cadeau doen, die jullie dan alsnog van nagellakreviews kan voorzien elke woensdag.

Lang haar tot je voeten of gemillimeterd haar?
Ik vind kort haar bij sommige vrouwen erg goed staan, maar je moet er absoluut het type voor zijn en het moet gewoon goed bij je passen. Het is echter echt niets voor mij. Ik kies voor lang haar tot op mijn voeten. Ik heb als klein meisje altijd haar tot aan mijn billen gehad en zou hier met behulp van creatieve kapsels wel weer aan kunnen wennen. Dan maar een lange vlecht op mijn hoofd vastzetten in een mooie knot!

Photobucket
Voor eeuwig met een smokey eye rondlopen of voor eeuwig geen oogmake-up meer gebruiken? Smokey eyes zijn geweldig, uitvinding van de eeuw, en daarbij vervelen ze nooit. De ene dag een diepzwarte smokey eye en de volgende een zachte paarse, goed uitgeblende smokey eye. Daar hoef ik echt niet lang over na te denken, smokey eyes mogen zonder twijfel mijn signature look vormen.

Heel erg rode wangen of een grauw gezicht zonder kleur?
Heel rode wangen, ik hou ervan als mijn huid er gezond, verzorgd en jong uitzien en met mijn blush-collectie en hele rode wangen – die ik ook al heb van mezelf – komt dat helemaal goed!

Geen cosmetica meer gebruiken of alleen nog maar cosmetica gebruiken dat op dieren is getest?
Ik moet eerlijk toegeven dat het voor mij geen vereiste is, dat mijn make-up niet op dieren getest wordt. Ik vind het wel een prettige gedachte, maar ik let er niet specifiek op bij de aankoop van nieuwe producten, omdat ik vaak ook niet weet welk merk wel of niet op dieren test. Daarom kies ik voor alleen nog maar cosmetica gebruiken dat op dieren getest is.

Photobucket
Gelige tanden met een perfect recht gebit, of scheve tanden die wel mooi wit zijn?
Ieder mens heeft van nature enigszins geel uitgeslagen tanden, daar is niks mis mee, als ik daar nog een perfect recht gebit bij cadeau krijg, hoor je mij niet klagen!

Voor 1 dag op je school/werk verschijnen met een niet draagbare look, en raar opkijken als mensen er wat van zeggen of die dag zogenaamd ziek zijn.
Wat de een draagbaar vindt, vindt de ander echt niet geschikt voor alledag. Zo zijn er niet veel vrouwen die met trots neonroze lipstick dragen in combinatie met een smokey eye naar het kantoor. Ik heb hier echter geen problemen mee, mits het mooi is opgedragen, dus ik verschijn graag ergens met een niet-draagbare look. En hey, als het niet werkt kan ik in het gekke Zuid-Limburg nog altijd doen alsof carnaval me in het hoofd gestegen is!

Nooit meer nagellakremover mogen gebruiken (dus gewoon wachten tot je nagellak afbladderd of het er afkrabben) of iedere dag opnieuw je nagellak er af moeten halen?
Elke dag mijn nagellak opnieuw afhalen en aanbrengen, de wonderen van nagellakremover zonder aceton en andere schadelijke producten!

Een bodylotion gebruiken die de huid ontzettend zacht, mooi en gezond maakt maar wel ontzettend stinkt, of een bodylotion gebruiken die heel lekker ruikt (waar je wel de hele dag aan zou kunnen snuiven) maar verder niet zo veel doet voor je huid?
Ik ben extreem gevoelig voor geuren en vind lekker ruiken dan ook echt een must. Dan maar een bodylotion gebruiken die heerlijk ruikt en niks voor mijn huid doet.

Photobucket
 Je haar in een kinky kleur verven (denk als fel roze, groen) of grijs?
Oeh, dit is echt geen vraag die ik wil beantwoorden! Mijn haar moet niet geverfd worden haha. Als ik dan toch moet kiezen, ga ik voor de kinky kleur – ik ben ten slotte nog jong en wil niet dezelfde haarkleur als mijn oma – en dan laat ik mijn haren knallend koperrood verven.

Je gezicht nooit meer scrubben of alleen nog maar je gezicht mogen scrubben met echte suiker/zout korrels?
Lekker toch, een homemade scrub waarvan jij precies weet wat erin zit? Echte zout en suikerkorrels it is!

Photobucket
Een vreselijk hoerige lipliner om je mond, of uitgelopen panda ogen?
Ik wil niet vergeleken worden met types als Pamela Anderson, dus ik ga wel voor de rockerige panda-ogen. Ik word liever aangesproken door festivalgangers en rockmuziekliefhebbers dan door vieze, oude mannetjes die hoerige lipliner sexy vinden.

Photobucket
Nooit meer cosmetica kopen bij de parfumerie (Douglas, Sephora, enz) of nooit meer bij de drogist?
Nooit meer drugstore make-up kopen, al zal ik mijn Catrice producten dan wel gaan missen. Maargoed ook bij de parfumerie zijn goede producten voor een lage prijs te koop en de huidige budgetproducten in mijn stash kan ik nog steeds met plezier blijven gebruiken.

De komende 1,5 jaar geen make-up meer kopen (alleen geen make-up dus, verzorging mag wel!) of je hele stash inleveren (dus ook verzorging) maar daarna direct voor 250 euro alvast wat nieuwe dingen kopen?
Het komende anderhalf jaar geen make-up meer kopen, maar genieten van de producten die ik al heb en nog niet heel erg veel gebruikt heb. Misschien ontdek ik dan nog wel pareltjes in mijn stash! Who knows?

Nu het echte spannende deel. Zou jij getagd worden? (: Ik tag Helen, Leni, MilouSofie, Sharon, Robin, Elle, Patty, Lisa, Lotte, ResyKelly en alle andere dames die het aandurven!
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio