High Tea in Hotel Gulpen met mijn lieve beste vriendinnetje

woensdag 12 oktober 2011

Photobucket
Nadine en ik, dat is als twee handen op een buik, als een zak met alleen maar rode winegums, als een koelkast vol met Ben & Jerry’s Cookie Dough. You get the picture: ‘We’re the two best friends, that anybody could have’ – The Hangover. Afgelopen maand is Nadine achttien geworden en dat was ik zeker niet vergeten. Mijn hersens heb ik vreselijk hard laten kraken om weer eens een cadeautje te bedenken – dat krijg je na twaalf jaar elkaar voorzien te hebben van leuke spulletjes. Tot op een dag in mijn mailbox de Maastricht nieuwsbrief van Groupon verscheen met daarin een geweldig leuke high tea aanbieding. 'This is going to be the one,' was het laatste wat ik dacht voordat ik deze deal met een grote glimlach kocht.
Photobucket
Op Nadine's verjaardagsfeestje
Afgelopen zondag was het zover, terwijl het buiten ongezellig hard regende, gingen wij gezellig nostalgisch high-tea’en. Aangezien bussen in Zuid-Limburg nogal een ramp zijn én maar een keer per uur rijden, was pappa zo lief om ons af te zetten in downtown Gulpen. Na even zoeken vielen ons de vlaggen van Hotel Gulpen op en al snel zakten we in de fluffy, paarse barokstoelen, waar we onze billen de komende twee uur niet vanaf zouden verplaatsen.

PhotobucketPhotobucketPhotobucket
Nadat we voorzien waren van een warme kop thee mocht van ons het feest wel beginnen. We waren voorbereid op eten, eten en nog meer eten en bij voorkeur was dit eten suikerzoet, roze van kleur en droeg het normaal gesproken de naam ‘dessert’ – en dan maar te bedenken dat Nadine op de sportopleiding zit met diëtetiek en voeding als vak. Helaas ging deze vlieger niet gelijk op. De eerste gang bestond uit een hartig aardappeltruffelsoepje afgemaakt met lenteuitjes en daarnaast een gefrituurde garnaal in truffelmayonaise. Na kort vies-kijkende blikken uitgewisseld te hebben en na een flinke lachtornado was het duidelijk dat we beiden niet gecharmeerd waren van het schaaldier voor onze neus en we deze onaangeraakt terug zouden sturen – oké, we hebben een stukje korst geproefd, maar het was duidelijk niet ‘our cup of tea’. De aardappeltruffel soep was daarentegen wel best lekker, zeker met dat gure weer en aten we dan ook braaf op, op de uitjes na, waar we ook geen fan van zijn.

PhotobucketPhotobucketPhotobucket
Hopende dat er geen hartige hapjes meer zouden volgen, verwende nesten die we zijn, wachtten we met smacht op de volgende gang. Deze bleek gepresenteerd te worden op een etagère, precies zoals we het hadden gehoopt, that’s where a high tea is all about. Deze etagère zou ook meteen de laatste gang zijn en was voorzien van een grote verscheidenheid aan lekkers. De onderste verdieping van de etagère was gevuld met broodjes: Een knapperig wit sesambroodje met kaas en rucola, een toastje met vissalade, een bruin bolletje met zalm en de meest heerlijke rozijnenscones die wij ooit gegeten hebben met clotted cream en huisgemaakte bosbessenjam. Op de middelste verdieping stonden huge cupcakes met frambozenfrosting, brownies met pecannoten en wraps met gerookt rundvlees en op de bovenste verdieping witte chocoladebonbonnetjes en mini chocolade cupcakes met limoencrème.
PhotobucketPhotobucket
We begonnen met de broodjes kaas en eindigden met goed gevulde buikjes met de witte chocoladebonbonnetjes. De toastjes met vissalade en de wraps bleven onaangeraakt, maar de cupcakes en alle andere zoetigheden hadden een vreselijk kort leven met ons als belagers. Wij hebben het in ieder geval erg naar onze zin gehad en onze magen waren ons uitermate dankbaar – al had er nog net iets meer bij gekund, hint naar Hotel Gulpen toe. We hebben weer gezellig bij kunnen kletsen en ik ben weer helemaal op de hoogte van het drukke leventje van mijn beste vriendin. Precies zoals het hoort!
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio