Review: The Body Shop White Musk Eau de Toilette

vrijdag 7 oktober 2011

Photobucket
Als ik naar buiten kijk, zie ik onheilspellende grijze wolken. De herfst laat niet langer op zich wachten en heeft gisteren zijn intrede gemaakt met vieze stortregenbuien, een grijze hemel en een gure temperatuur. Het is geen weer meer voor fladderende rokjes, blote benen en teenslippers. We mogen onze sjaals, truien, jassen, laarzen en al het andere wat als ‘warm’ bestempeld kan worden, weer tevoorschijn toveren. Maar misschien nog veel leuker: Onze bloemige, fruitige en frisse parfums worden geruild voor warme, verleidelijke, houtachtige geurtjes. Geuren waarmee je je on top of the world voelt. Een van de klassiekers uit deze familie is zonder twijfel The Body Shop’s White Musk, een uitgesproken signaturegeur die perfect bij dit jaargetijde past. Hoog tijd dan ook om mijn liefde voor dit bijzondere luchtje met jullie te delen.

Photobucket
Het kleine, lieve en bloemige zusje van White Musk.
White Musk is echt dé geurlijn die tot het wereldwijde succes van The Body Shop heeft geleid, ik durf niet eens te schatten hoeveel dames dagelijks baden in het parfum. Niet gek ook dat elk jaar een special white musk edition uit wordt gebracht, ik ben fan! Eerder reviewde ik voor jullie al de special edition van dit jaar, White Musk Blush, de lievere, bloemige variant van de oorspronkelijke White Musk geur. Zeker een aanrader als het origineel je iets te pittig is!

Photobucket
Musk staat bekend als een aardse, houtachtige, dierlijke, tijdloze, maar vooral ook zachte en sensuele geur. Muskus ruikt heel warm, vertrouwd, zwoel en verleidelijk. Elke keer als ik een parfum met musk draag voel ik me ‘veilig’, het is als een warm thuiskomen, als omarmd worden door de vertrouwde geur. De geur is dan ook heel herkenbaar, als fan weet je hem zo uit een parfum te pikken en dat is precies wat muskus zo bijzonder maakt.

Photobucket
Natuurlijk bevat de White Musk Eau de Toilette nog veel meer geweldige geurnoten, behalve de witte muskus in de top-, hart- en basisnoten. De geuren van ylang ylang, roos, jasmijn – een andere persoonlijke favoriet – en lelie, zorgen voor een bloemige noot, iris zorgt voor een poederige finish en vanille – jum - voegt warmte en zoetheid toe. Wat mij betreft de perfecte combinatie van pittig, exotisch, bloemig, poederig en zoet. Yes, als jullie een warm van deze geur langs voelen waaien, it could be me passing you by!

Photobucket
White Musk mag dan wel een veel gedragen klassieker zijn, met deze geur op voel ík me onverwoestbaar, verleidelijk en klaar om alle kou en het mistroostige aanzicht van de verregende wereld te trotseren. Een lover meer maakt deze geur echt niet minder origineel of lekker, white musk is going to take over the world! Ik kan niet anders zeggen dan: Go try it yourself! Voor mij is muskus echt de ideale geurnoot, die ik altijd weer terug vind ik mijn favoriete parfums, en misschien gaat die vlieger ook wel voor jou op. Laat je vooral niet afschrikken bij de eerste sniff aan het flesje, dit is echt een geur die je in contact moet laten komen met je huid. Ten slotte is het geen ramp van wereldformaat als de geur niets voor jou is. Wie niet waagt, wie niet lekker ruikt.

The Body Shop White Musk Eau de Toilette is internationaal verkrijgbaar in The Body Shop filialen en in de webshop, voor een prijs van € 16,95 voor 30 ml. De Eau de Toilette blijft heerlijk lang hangen, maar mocht je nog net iets meer willen, er is ook een Eau de Parfum voor de prijs van € 27,50 of een parfum olie voor € 21,95.
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio