Review: Duracell Portable USB Chargers

maandag 28 november 2011

Photobucket
Wij, kinderen van de 21ste eeuw, zijn fan. De smartphone is niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld en we zijn er maar al te blij mee. Het liefst zijn we 24/7 bereikbaar, stellen we onze volgers fulltime op de hoogte en spelen we onderweg fanatiek Angry Birds. Jammer genoeg, heeft de moderne techniek ons nog geen onuitputtelijke telefoonoplader geschonken en balen we flink als de batterij rechts boven in ons schermpje rood oplicht. Duracell, koning in de batterijenwereld, snapte dit probleem maar al te goed en bracht de ideale oplossing voor smartphone-gebruikers op de markt. Een oplaadbare mobiele oplader die zorgt voor drie of vijf uur extra gesprekstijd op jouw smartphone, altijd en overal. Dat moest ik natuurlijk testen! Vandaag geen blush, geen mascara en geen romige zeep, wij gaan het hebben over gadgets!

Photobucket
Duracell merkte uit een recent onderzoek op dat onder één miljard telefoongebruikers het ‘Shit-mijn-batterij-heeft-het-begeven-probleem’ heerste. Duracell besloot naar aanleiding hiervan een mobiele oplader te ontwikkelen, die op te laden is aan je laptop of computer, en zorgt voor drie/vijf uur langer gebruik van je smartphone. Niet langer hoeven we klungelig de echte telefoonoplader mee te zeulen en verwoed op zoek te gaan naar stopcontacten, Duracell biedt ons een mobiele oplossing voor een mobiel probleem.

Photobucket
PhotobucketPhotobucket
Duracell heeft van deze draagbare opladers twee soorten ontwikkeld, een variant voor de medium smartphonegebruikers en een van de diehards onder ons. Zie het als een reservebatterijtje dat je te allen tijde van pas kan komen. Het fijne is dat de opladers geschikt zijn voor alle smartphones/IPods en Iphones, zolang micro- en mini-USB gevoed zijn – maar dat zijn de meeste vandaag de dag wel, we zullen hier niet te technisch worden. Om jullie een goed beeld te geven van de verschillen tussen de twee opladers, laat ik graag Duracell aan het woord over de specificaties:

Details Duracell Oplaadbare Mobiele Oplader 3 uur
1150 mAh
Gemakkelijk op te laden via een standaard USB-uitgang vanuit een PC of laptop
Compatible met alle Micro- en Mini-USB gevoede smartphones en iPhones en iPods
3 uur extra gesprekstijd voor de smartphone
Verkoopadviesprijs: €29,99
Makkelijk in gebruik en geschikt om overal mee naartoe te nemen

Details Duracell Oplaadbare Mobiele Oplader 5 uur
1800 mAh
Kan 2 toestellen tegelijkertijd draadloos opladen
Gemakkelijk opladen via een regulier stopcontact
Compatible met alle Micro- en Mini-USB gevoede smartphones en iPhones en iPods
5 uur extra gesprekstijd voor je smartphone
Verkoopadviesprijs: €39,99
Geschikt voor de heavy users van mobiele telefoons

PhotobucketPhotobucket
Photobucket
Natuurlijk heb ik de Oplaadbare Mobiele Oplader zelf in de test geslingerd en had ook Sebas de eer en het genoegen dit gadget te testen voor Pretty Brilliant. Ikzelf pendel drie keer per week tussen Maastricht en Eygelshoven met een totale reistijd van drie uur. Vaak merk ik dan dat mijn telefoonaccu – ik gebruik de LG Optimus Black - het langzaam begeeft naar het einde van de dag toe, als ik hem gebruikt heb voor het ontvangen van mail, checken van Twitter, Facebook en Bloglovin. Sebas is een die-hard gebruiker van zijn HTC toestel en gebruikt zijn telefoon vooral voor het lezen van de Duitse krant, het checken van Nu.nl en golfstanden, het zo nu en dan bekijken van een Youtube-filmpje en is daarnaast een actief Whatsapper. Hij zit in zijn derde jaar van de HBO-studie Bouwkunde en is hierdoor vijf dagen per week van half negen tot vijf op school te vinden. Zijn eerdere oplossing voor de zielige telefoonaccu was het meenemen van de telefoon-oplader.We hadden dus beide te maken met hetzelfde probleem: Onze smartphones raakten leeg naar mate de dag vorderde, voornamelijk door het veel gebruiken tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Nu hebben we echter onze redder in nood gevonden. Als we weten dat we een lange dag tegemoet zien, laden we de avond van tevoren onze Duracell opladers op aan de laptop en komen we met gemak de dag door. Ideaal! Een aanrader voor iedereen die graag net iets langer bereikbaar is!

Photobucket
De Duracell Portable USB opladers zijn vanaf begin deze maand onder andere verkrijgbaar bij Bol.com, Mediamarkt, KPN, Makro en Gamma – verkooppunten die voor de meeste van ons binnen handbereik zijn. De Oplaadbare Mobiele Oplader 3 uur draagt een verkoopprijs van € 29,99 en de Oplaadbare Mobiele Oplader 5 uur is verkrijgbaar vanaf € 39,99.
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio