Review: Max Factor Liquid Effect Pencils

donderdag 10 november 2011

Photobucket
Oogpotloden, ik heb er twee mokken mee gevuld en toch ze staan ze - tot mijn grote verdriet - te verstoffen. Hoe dat kan? Geen idee. Iets in mij zegt me dat het ‘moeilijker’ is om met een potloodje te werken en grijpt automatisch naar de vilten eyeliner van Essence. Gelukkig bevind ik mij in een positie waar dagelijks nieuwe producten op het testmenu staan en beautytaboe’s er zijn om doorbroken te worden. Voor jullie testte ik de nieuwe Max Factor Liquid Eye Pencils in drie winterse kleuren. Hebben deze revolutionaire potloden mij over de streep getrokken – letterlijk en figuurlijk?

Photobucket
De Liquid Effect Pencils zijn bedoeld als de moderne versie van de alom bekende eyeliner. Max Factor wil hiermee de makkelijke applicatie van oogpotlood combineren met de langdurige houdbaarheid van liquid eyeliner. Een geweldig idee als je het mij vraagt, I like it! Ik kreeg drie kleuren van deze innovatieve potloodjes toegezonden, namelijk Silver Spark, Violet Voltage en Lilac Flame. Passende, catchy namen voor deze winterse, draagbare oogpotloodjes, die mij goed bijblijven.

Photobucket
De Liquid Effect Pencils behoren tot de Eye Effects Collection van Max Factor en worden vergezeld door de Smokey Eye Effect Eyeshadows en de False Lash Effect Fusion Mascara – die ik eerder testte voor het Beautyscene testpanel, waarvoor de review nog online moet verschijnen. Behalve de bijzondere kleuren die ik voor jullie in de test heb geslingerd, bestaat de collectie ook nog uit Black Fire – een diepzwart – en Brown Blaze – de bruin die we allemaal zouden moeten hebben. De potloden zijn aan de achterzijde voorzien van een klein ‘gumachtig’ oppervlak, waarmee je de gezette lijnen kunt smudgen.

PhotobucketPhotobucket
Maar nu waar het allemaal gaat: De potloodjes zelf! Let me tell you, deze oogpotloden hebben me verre van teleurgesteld en ik voel me nu ook echt gedwongen ze vaker uit de kast te toveren, in a good way natuurlijk. De Liquid Effect Pencils zijn heerlijk romig en glijden als boter over je huid. Terwijl Violet Voltage volledig mat is, bevatten Silver Spark en Lilac Flame een mooie shimmer en een metallic finish, wat ze tot ‘voor ieder iets wils’ maken. Alle drie de kleuren zijn intens gepigmenteerd en ze – zeker niet onbelangrijk – drogen snel op als ze eenmaal aangebracht zijn op je huid. Als je ze wil smudgen, moet je dan ook snel te werk gaan, maar ik weet zeker dat wij dat over hebben voor een goede smudgeproof oogpotlood.
Photobucket
Nadat ik de swatches een dag lang op mijn arm gedragen had en flink geschrobt
had met make-upremover, was dit het resultaat.
Het enige minpuntje, wat ik kan bedenken bij deze oogpotloden, is het feit dat ze niet goed bruikbaar zijn voor je waterlijn of om te tightlinen. Ik hoop er altijd op dat mijn oogpotloden redelijk multifunctioneel zijn op dat vlak, maar door de samenstelling van deze potloden werken ze rondom deze gebieden bij mijn oog niet mee. Maar hey, daarom kun je met de Liquid Effect Pencils een geweldig mooi lijntje ónder je oog zetten, dat zich niet meer zal verplaatsen. You can’t have it all!

Photobucket
PhotobucketPhotobucket
Om jullie een goed of beter beeld te geven van mijn manier van het gebruiken van de Liquid Effect Pencils, zie je op deze foto's Silver Spark onder mijn waterlijn en langs mijn bovenste wimperrand. Een simpele manier om je lichte smokey eye nét dat beetje extra te geven.

Photobucket
Ik heb me zeker later overtuigen door het makkelijke en fijne gebruik van oogpotlood, met dank aan deze Liquid Eye Pencils, en raad jullie dan ook echt aan ze eens te proberen. Kies vooral een kleur die jij ‘on daily base’ gebruikt en tot het laatste stompje op zult maken, dan weet ik zeker dat je elke euro die je eraan uit gegeven hebt met plezier kunt missen. De Liquid Effect Pencils zijn verkrijgbaar bij de bekende drogisterijen en hebben een verkoopprijs van € 10,99 per stuk – maar als je de kortingskrantjes in de gaten houdt, kun je daar zeker nog iets vanaf smokkelen!


 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio