Review: Trind Caring Colors Najaarscollectie 2011

zaterdag 12 november 2011

Photobucket
Trind, hét nagellakmerk van Nederlandse bodem met een internationale bekendheid waar je U tegen zegt. Des te leuker dat ik de kans heb gekregen om de gehele najaarscollectie voor jullie te testen én te swatchen. De Trind Caring Colors Najaarscollectie staat geheel in het teken van het kleurenpallet dat Trind heeft gespot op de winterse catwalks. Deze limited edition collectie bestaat uit vier metallic tinten, die de bevroren winterharten van menig nagellakliefhebbers sneller moeten laten kloppen. Als metallic nagellak jou op het lijf ‘gelakt’ is, weet ik zeker dat je deze combinatie-review met een grote hebberige glimlach zult bekijken.
Photobucket
Trind Caring Colors zijn niet zomaar nagellakken. Nee, deze beauty’s, te koop in een grote variëteit aan kleurtjes, zijn er speciaal voor ontwikkeld je nagels mooi én in optimale conditie te houden. Intens gepigmenteerde kleur en verzorgende, werkende ingrediënten werden door Trind in deze professionele lakjes samengebracht. Trind belooft ons dat de nagellakken makkelijk aan te brengen zijn én – nog heel wat belangrijker – lang mooi blijven! Daar houden we van. Ten slotte hebben we stiekem niet elke dag de tijd om het gehele nagellakcircus op te voeren en hebben we een hekel aan snel chippende lakjes die onze nagels hels verkleuren. Het reguliere assortiment van de Caring Colors bestaat uit 24 kleuren en wordt dit najaar vergezeld door de mooie limited edition collectie, waar ik jullie alles over zal vertellen. Maar eerst is het hoog tijd om de professionals en genieën achter Trind aan het woord te laten over de najaarscollectie:

“Mede omdat Trind wereldwijd actief is, lopen wij voorop bij de selectie van kleuren” vertelt Patrick van Gent, CEO Trind Cosmetics. “Met de Caring Colors lijn van dit najaar bieden wij dan ook een modieuze range van vier tinten waarbij het metallic effect de nagels een hele mooie uitstraling geeft.”

Suzanne Uding, Sales Manager Trind Cosmetics, vult nog aan: “Een belangrijk onderdeel van de najaarsmode trends dit jaar is denim. De nieuwe tinten sluiten hierop heel goed aan. De jaren 80 trend komt terug met snow washed jeans en je mag weer verschillende wassingen bij elkaar dragen. Dus met deze stoere metallic lakken zit je zeker goed!”
Photobucket
De najaarscollectie van Trind bestaat, zoals gezegd, uit vier nieuwe metallic tinten, geïnspireerd door het modebeeld en de trends van deze herfst en winter: Een bijzondere nude off white met een goudroze ondertoon (CC144), een knallende zeegroen (CC142), chique indigoblauw - met een knipoog naar denim – (CC143) en een warme aubergine kleur (CC144). Alle lakjes zijn verpakt in de typische transparante Trind flesjes, met een slanke vorm en een lange, platte dop, wat erg chique en professioneel oogt. De dop ligt fijn in de hand, dankzij de platte vorm, en de slanke flesjes nemen weinig plaats in beslag in je stash. Dat zijn alvast flinke pluspunten! 

PhotobucketPhotobucket
De lichtste en waarschijnlijk ook meest bijzondere lak uit de collectie is CC141. Zodra deze kleur het zonlicht raakt – of andersom, dat zou logischer zijn, barst er een parelmoer spektakel aan kleur los op je nagels. CC141 is het best te omschrijven als een zandkleurige nude met een bijzondere paarsroze swirl erdoorheen. Niet het makkelijkste lakje om met de camera vast te leggen en helaas ook geen droom om te lakken. Ik gebruikte drie laagjes van deze nagellak om tot dit resultaat te komen, maar dat kostte me meer moeite dan ik zou willen. Door de vrij sheer pigmentatie van deze lak, moet je goed oppassen voor ‘gaten’ in je nagellak. Gelukkig, maken de bijzondere kleur en de snelle droogtijd veel goed. Dit is een ideaal lakje voor alledag. Niemand zal je raar aankijken als je deze kleur naar school of naar je werk zal dragen – tot het zonlicht erop valt natuurlijk, want dan willen ze hem allemaal hebben!

PhotobucketPhotobucket
De meest opvallende lak uit de najaarslijn van Trind is CC142, een felle ‘ijskoninginnen’ zeegroen die waarlijk van je nagels af ‘knalt’. Zeker een kleur voor de liefhebber , want voor het dragen van een kleur als deze heb je lef nodig. CC142 dekt het mooist in twee lagen, maar ook met één ietwat dikkere laag kun je hiermee al de deur uit. Let wel op voor het creëren van een streperig effect, al kom je al een heel eind met een beetje nagellakskills en door snel te werk gaan. Deze kleur doet me erg denken aan Sephora’s geliefde Moody Woman. Mocht je daar een fan van zijn, dan is dit lakje ook zeker ‘jouw lakkie ‘an’.

PhotobucketPhotobucket
De wat mij betreft meest tijdloze en chique kleur is CC143, een diepe indigo blauw die zeker niet zal misstaan rond de feestdagen. Ik ben zelf totaal geen liefhebber van blauwe nagellak, maar ik moet zeggen dat deze diep donkerblauwe kleur mijn hart gestolen heeft. Niet alleen ben ik ‘over the moon‘door de dekking in slechts één laagje en door de lange houdbaarheid – vijf dagen zonder chip- en tipwear -, maar die kleur, jeetje, zo chique! Het doet me denken aan een hele donkere nachtelijke hemel met hier en daar een ster. Yes, deze lak is voor mij right on!
PhotobucketPhotobucket
De laatste nagellak, en tevens het lakje dat tot mijn persoonlijke favorieten behoort, is CC144, een naar bordeauxrood neigende aubergine kleur. Een kleur die zijn plaats met trots verdedigd in de winterse fashion dit jaar. Je wordt er nog net niet mee doodgegooid, maar mij hoor je niet klagen, it’s pretty. Ook voor deze kleur geldt dat hij dekt in één à twee laagjes, wat ikzelf heel erg prettig vind. Het enige probleem waar ik bij deze lak op stuitte, was de ietwat langere droogtijd dan de andere lakken. Trind staat voor mij gelijk aan sneldrogende nagellak en dat viel mij bij dit lakje ietwat tegen – maar hey, misschien was ik ook wel gewoon te snel te werk gegaan, dat krijg je nadat je je nagels vier keer opnieuw lakt.

Om deze veel te lange, maar hopelijk wel informatief en fotografisch gezien goede review af te sluiten, wil ik graag benadrukken dat de kwaliteit van Trind lakjes over het algemeen echt heel erg fijn is. De droogtijd is kort, de pigmentatie is goed, de kwastjes en flesjes zijn functioneel vormgegeven en de najaarscollectie is gewoon onwijs mooi – en dat zegt iemand die helemaal niet zo in to the metallics is. Alle Caring Color lakjes bevatten 9 ml en hebben een verkoopprijs van € 9,95. Je vindt ze in de grotere drogisterijen, zoals Etos, DA en Douglas. Laat het nu net zo zijn dat Sinterklaas en Kerstmis op de loer liggen. Hm, een mooi lakje in je schoen of onder de kerstboom?

Welk lakje behoort tot jouw favorieten na het zien van mijn swatches?
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio