Review: Zalando – Love and Toast Lip Balm Vanilla Chai & Toyko Milk Scented Candle 02 Le Petit

woensdag 23 november 2011


Begin deze maand had ik geweldig nieuws om met jullie te delen: Ik was een samenwerking aangegaan met Zalando en mocht daardoor heel wat mooie producten bestellen om te reviewen! Zalando blij, ik blij, maar vooral ook jullie blij – dat hoop ik ten minste. In het filmpje dat ik hierover opgenomen had toonde ik jullie alle producten kort, vertelde ik jullie er meer over en beloofde ik dat er snel reviews online zouden verschijnen. Nu, als jij één van de mensen was die daar niet op konden wachten, today is a happy day, let’s review!

Photobucket
PhotobucketPhotobucket
De Love and Toast Lip Balm in vanilla chai is een waar plaatje om te zien, een cadeautje om uit te pakken en een droom om aan te snuffelen. Van een vormgeving als deze kan ik alleen maar heel erg gelukkig worden. Natuurlijk heb ik mijn enthousiasme hierover niet ingehouden in de preview video - die hierboven te bewonderen is - en showde ik daar uitgebreid de geweldig leuke verpakking. Wat de aankoop van dit product nog leuker maakt, is dat niet alleen jij er mooier op wordt, maar je ook iets goeds doet voor een ander. Een deel van het geld dat jij spendeert aan Love and Toast producten gaat namelijk rechtstreeks naar Girls Inc, een stichting die jonge meiden inspireert en aanmoedigt om sterk, slim en met beide benen in het leven te staan. Persoonlijk vind het een fijne gedachte dat ik ergens ter wereld een jong meisje een beetje vooruit help, simpelweg door een product aan te schaffen van een merk zo bewust als Love and Toast.

PhotobucketPhotobucket
Maar dan nu de samenstelling, de geur en de werking van de lippenbalsem. Als we het ingrediëntenlijstje bekijken, stuitten we vooral op een overload aan natuurlijke producten – dikke plus voor Love and Toast. Denk aan olijfolie, shea butter, jojoba olie, aloe vera, vitamine E, cacoa boter, hennep olie, bijenwas en vul het waslijstje maar aan. Simpelweg heel veel goeds in een klein lief, heerlijk geurend potje of this goodness. Deze natuurlijke samenstelling kan misschien even wennen voor de not so natural smeerders onder ons. De natuurlijke producten zorgen voor een vrij vaste substantie, waar je even aan zult moeten wennen. Verwacht geen smeltend, boterig balsempje en zeker ook geen Rosebud of vaseline. Eenmaal aangebracht op je lippen is de substantie het best te omschrijven als olie-achtig, waardoor het transparante goedje ook enkele uren braaf op zijn plek blijft zitten. Door alle verzorgende elementen werkt hij wel voedend, maar jammer genoeg voldoet dit voor mij net niet voor het ‘chilly’ najaar. Bij winterse temperaturen verlang ik naar net iets meer verzorging, wat ik weet te vinden bij mijn holy grail genaamd Carmex.

PhotobucketPhotobucket
Toch is dit de ideale alledaagse lippenbalsem, dat durf ik wel te stellen ondanks mijn arrogante lippen. Het geurtje is poederig zacht, vanille is tenslotte een allemansvriend, en als je hem regelmatig smeert, zullen je lippen niets tekort komen. Het potje makkelijk mee te nemen door het compacte formaat en erg zuinig door de vaste, waxy substantie! Daarbij is dit natuurlijk een ideaal cadeautje voor je zus, beste vriendin of een ander familielid dat graag met verzorgde, glimmende lipjes door het leven gaat. De Love and Toast lippenbalsem in Vanilla Chai is te koop voor € 10,45. Momenteel is deze geur/smaak uitverkocht, maar gelukkig heeft zij twee fijne vriendinnetjes die net zo fijn klinken: Cherry Lemonade – Zie jij het nostalgische Amerikaanse limonade stalletje ook al voor je? - en Star Anise – lijkt mij de perfecte wintergeur!

PhotobucketPhotobucket
Het volgende product waar ik jullie graag meer over vertel, heeft mijn – door de koude temperaturen bevroren – hart compleet veroverd. De geurkaars van Tokyo Milk in de geur 02 Le Petit is werkelijk een van de heerlijkste geurkaarsen die ooit mijn kaarsenhoekje heeft mogen vullen. En dat wil heel wat zeggen, aangezien het gehele Ikea assortiment de revue is gepasseerd en ik graag experimenteer met soy wax melts, mét succes wel te verstaan. Le Petit bevat geurnoten naar mijn hart, een geurkaars waar mijn lievelingsbloemen in verwerkt zijn – pioenrozen, wat zijn jullie toch mooi! – kan de plank haast niet mis slaan. De geurkaars ruikt naar lily, peony, vanilla bean and violet petals. Een heerlijke uitgebalanceerde combinatie van het warme van vanille, het poederige van pioenroos en het bloemige van lelietjes en vioolblaadjes. Le Petit is de ideale geurkaars voor dames die niet houden van ‘too much’, de standaard geuren niet waarderen en al enthousiast worden bij het denken aan de visite die zal vragen ‘Hm, wat ruikt het hier heerlijk? Heb je soms een nieuw parfum?'

Photobucket
’This one is a keeper, reken maar dat ik – als deze opgaat, wat waarschijnlijk sneller zal gebeuren dan mijn neus lief – een nieuwe aan zal schaffen. Mijn oog is al eens stiekem gegleden over 04 I want Candy (een fruitige, bloemige geur met perzik en rozen, de ideale lentegeur die meer dan welkom is) en 16 Ex Libris (een warme geur met kardamom, magnolia en musk, jum)! En dames, ik kan het niet laten om te zeggen, maar bekijk de lipsticks van Tokyo Milk alsjeblieft eens. Ik geef je twee woorden: Pure. Liefde. En voeg daar nog vier woorden aan toe: Graag. Onder. De. Kerstboom. De Tokyo Milk geurkaars is te koop bij Zalando voor € 15,95. Helaas geldt ook voor dit product dat het momenteel uitverkocht is, maar ik informeer graag voor je of hij binnenkort aangevuld zal worden.

Photobucket
Ik hoop jullie met deze combinatie-review warm gemaakt te hebben voor twee mooie producten, die je niet elke dag tegen het lijf loopt en jouw winter misschien net een tikkeltje gezelliger maken. Love and Toast en Tokyo Milk zijn merken met een prachtige filosofie en deze passie straalt van hun producten af, ik ben fan! 

Wil je nu ook eens neuzen tussen de geurkaarsen en lippenbalsems, voel je vrij om Zalando eens te bezoeken. Let wel op dat je waarschijnlijk de komende uren zoet bent en je wishlist met de seconde zal groeien. Graag wil ik jullie in deze koude dagen ook aansporen om het assortiment tassen, accessoires en handschoenen niet over het hoofd te zien en werd ik gevraagd nog even de nieuwe Vans afdeling in de spotlight te zetten. 

Nu is het voor mij tijd om de Tokyo Milk geurkaars te laten zorgen voor een nostalgisch gezellige, heerlijke ruikende kamer en in de tussentijd smeer ik braaf met de Vanilla Chai lippenbalsem van Love and Toast – wat me eraan doet denken dat het echt tijd is om een Christmas Edition drankje te halen bij Starbucks.
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio