Nagelriemverzorging tijdens de winterse dagen

woensdag 28 december 2011

Photobucket
De nagelriemen zijn als het ware de sleutel tot sterke en gezonde nagels. Juist in de koude winterdagen vragen je handen om meer liefde en extra verzorging. Door de ijzige kou hebben veel mensen last van gescheurde of harde nagelriemen. Echter kun je door dagelijks je nagelriemen te verzorgen ervoor zorgen dat deze soepel blijven waardoor je nagels sneller groeien én de velletjes rondom je nagels uitblijven.

Net als hydraterende producten voor je huid, zijn er ook producten voor je nagelriemen in allerlei verschillende soorten, maten en prijsklassen. Voor ieder iets wils dus! Zelf gebruik ik drie verschillende producten voor mijn nagelriemen die ik even voor jullie op een rijtje zal zetten.
Photobucket
Excuses voor de blurry Blackberryfoto's, maar het glibberige effect is goed te zien!
Nagelriemolie is waarschijnlijk een van de meest bekende producten voor je nagelriemen. Zelf heb ik de nagelriemolie van het Etos huismerk. Persoonlijk vind ik olie als nagelriemverzorging het minst fijn werken. Dit omdat het zo lang vet blijft en moeizaam intrekt, waardoor het je tegenwerkt bij het vrouwelijke multitasken. Natuurlijk zorgt deze olie wel voor ontzettend soepele nagelriemen, aangezien olie een van de meest voedende producten is. Daarnaast is een olie vaak erg makkelijk aan te brengen door middel van een ‘gebruikelijk’ nagellak kwastje. Ideaal om aan te brengen als je bijvoorbeeld een lange treinreis voor de boeg hebt of net voordat je gaat slapen, niet als je je handen vlak daarna nog moet gebruiken.

Photobucket
Het prachtige oranje goedje links naast de nagellak is de Dior Crème Abricôt.
Ben je, net als ik, geen groot fan van nagelriemolie? Misschien zijn nagelriemcrèmes dan iets voor jou. Zelf gebruik ik iedere avond voordat ik ga slapen Crème Abricot van Dior. Deze crème heeft een wax-achtige substantie en is dus ontzettend plakkerig. Dat is echter te overzien, door de grote pluspunten van deze crème. Het grote voordeel is dat ik merk dat mijn nagels veel steviger worden door het gebruik van deze crème. Ook zijn geïrriteerde nagelriemen binnen no-time verholpen als je eenmaal daags braaf smeert. Helaas, is het niet aan te raden deze crème overdag te gebruiken door het sticky gevoel dat je eraan overhoudt.

Photobucket
Een product waar ik zelf tot vorige week nog nooit van gehoord had, maar misschien wel de meest bruikbare variant van allen is, is een nagelriemgel. Afgelopen week kocht ik een nagelriemgel van het Duitse drogisterijmerk P2. De substantie is zoals de naam al verklapt “gelachtig” en na het in masseren wordt de gel binnen 2 minuutjes volledig opgenomen! Ideaal voor snel tussendoor dus!

Photobucket
Zeg nou zelf, elke nailart creatie oogt net wat mooier met verzorgde nagelriemen.
Uiteraard zijn er honderden verschillende merken en manieren om je nagelriemen te verzorgen. Huis- tuin en keukenmiddeltjes zoals simpele olijfolie met honing of vaseline zijn ook prima manieren om je nagelriemen soepel te houden! Voor de prijs hoef je het verzorgen van je nagelriemen dus zeker niet te laten.

Gebruik jij een product voor je nagelriemen? Ik ben erg benieuwd naar producten waar jullie enthousiast over zijn!

Liefs, Chantalle
Foto's via www.weheartit.com.


Ps. Joyce: Mijn wondermiddeltje voor droge en gebarsten nagelriemen is zonder twijfel Lush Lemony Flutter. Eerder schreef ik hier al veel lovende woorden over en ik voeg dan ook graag een deel van deze lofzang toe aan Chantalle's artikel, omdat dit citroengoedje echt niet mag ontbreken in het lijstje van fijne nagelriemverzorgingsproducten: "Lush Lemony Flutter is een nagelriemcrème die belooft korte metten te maken met droge nagelriemen, maar ook met je droge hielen, ellebogen, tenen, lippen en vul het lijstje van pijnlijke plekjes maar aan. De crème bestaat, zoals we van Lush gewend zijn, geheel uit natuurlijke producten. Bij het bekijken van het ingrediëntenlijstje – wat echt de moeite waard is bij Lush, je wordt er zowaar hongerig van – word ik blij verrast door ingrediënten als verse citroen, shea butter, bijenwas, soja olie, avocado olie, mango boter, lavendel olie, kamille olie en nog heel veel meer lekkers wat goed is voor je huidje. Dat belooft simpelweg heel veel goeds!

Bij het openen van het zwarte potje stuit ik op 50 gram gele gorgeous goodness, die ik het liefst direct zou verorberen. Terwijl ik normaal helemaal geen citrus-lover ben, word ik behoorlijk blij van de geur van Lemony Flutter. De geur valt het best te omschrijven als zoetige citroenzuurtjes en de substantie dwingt je haast een lepel te vinden en het potje leeg te lepelen, alsof je een citroensorbet voorgeschoteld krijgt. Het is niet alleen geel, het ziet er ook heerlijk romig en glanzend uit, onweerstaanbaar."
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio