Review: The Body Shop Scented Candle Aloe & Soft Linen

woensdag 14 december 2011

Photobucket
In mij schuilt zonder twijfel een ware, nostalgische romanticus. Ik houd van uitgebreid badderen met een enorme hoeveelheid aan bubbels, van sterren kijken en de volle maan bewonderen, van knuffelen, kusjes én van kaarslicht. Want zeg nou zelf? Kaarsen zijn prachtig mooi en geven zoveel sfeer aan een ruimte. Nu het vieze weer Nederland in haar greep heeft, zullen velen van ons zich terugtrekken in warme huisjes met dikke knuffelvesten, knitwear en een extra dekentje, om de dagen net iets knusser te maken. Voor mij betekent dat dat ik transformeer in een ware huismus, die lekker met haar joggingbroek en hoodie aan bij kaarslicht vanuit bed alle werkzaamheden verricht. Om mijn dagen net iets knusser te maken en niet in het ongezellige donker te zitten, laat ik elk jaar weer mijn liefde voor geurkaarsen opborrelen. Nu we langzaam naar de feestdagen toe gaan, leek het me een uitgelezen kans om een luxe geurkaars van The Body Shop met jullie te delen, want dit is nou echt een cadeau waar je iedereen blij mee kan maken. Tantes, mamma’s, oma’s, nichtjes? They’ll all love it!
Photobucket
In mijn verjaardagmaand kreeg ik de kans om bij The Body Shop een cadeautje ter waarde van € 10 uit te kiezen, aangezien ik een Love Your Body Card heb, die ik jullie overigens allemaal aan kan raden. Dit is een kaart die één jaar geldig is voor het eenmalige bedrag van € 10 en je dan voordelen geeft bij het shoppen bij The Body Shop, zowel online als in de winkels. Zo krijg je bij besteding van € 20 een stempel en spaar je zo voor cadeaus, mag je een verjaardagscadeautje ophalen, krijg je standaard 10% korting op je aankopen en zijn er vaak speciale VIP avonden waar je gretig gebruik van mag maken. Aangezien ik mezelf maar al te goed ken, besloot ik in oktober – de maand van mijn verjaardag – alvast iets in te slaan wat me door de koude winterdagen heen zou slaan: Een prachtig uitziende geurkaars.
PhotobucketPhotobucket
Ik ben een ware The Body Shop junkie. Ik ben gek op het smeren met hun voedende bodybutters, ruik regelmatig naar parfums als Cherry Blossom, Love Etc., White Musk Blush en Libertine, koop er inmiddels alweer een jaar mijn holy grail dagcrème en ook de bodylotions vind ik heerlijk. Echter sla ik sommige delen van de winkels om de een of andere reden standaard over. Zo ook de mooie afdeling met de geurstokjes en geurkaarsen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, moet ik gedacht hebben. De geurkaarsen zijn te vinden in het ‘home’ schap, waar je onder andere geurolies, stokjes, sprays en kaarsen terugvindt. De kaarsen zijn er volgens mij te vinden in vijf of zes verschillende geuren – maar dit durf ik niet met zekerheid te zeggen. Allemaal zijn ze verpakt in prachtig vormgegeven kartonnen doosjes, waarvan het design gebaseerd lijkt te zijn op olieverf tekeningen, very pretty! De kaarsen zelf zitten in zware simpele, transparante glazen met een verdikte bodem en zijn wit van kleur, waardoor ze geschikt zijn voor elk interieur en de inhoud goed zichtbaar is.

Photobucket
Photobucket
De geurkaars van The Body Shop verspreidt geen explosie aan geur, maar laat een subtiel zweempje geur achter, wat The Body Shop zelf ‘a sophisticated aroma’ noemt.  Aloe and Soft Linen is een hele toegankelijke geur, die bij zowel mannen en vrouwen in de smaak zal vallen. Hij is fris, licht en ‘crisp’ als schoon wasgoed. Helemaal niet overheersend en zeker geen typische geurkaarsgeur – waarbij ik denk aan de Ikea luchtjes, waar ook zeker niks mis mee is! Wat niet onbelangrijk is om te vermelden bij deze kaars is dat deze zeer bewust gemaakt wordt. Zo is de kaars zelf paraffinevrij en gemaakt van een mix van soja en palmolie – wat je van veel goedkopere geurkaarsen helaas niet kan stellen, is deze gemaakt met essentiële oliën die je kalmeren en is het katoenen lont ongebleekt. De prachtige kartonnen verpakkingen zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd materiaal en de kaarsen zijn één van de producten die deel uitmaken van het ‘Ethical Trade Programme’, wat je als klant ervan verzekert dat de mensen die je product maken en de grondstoffen leveren met respect behandeld worden.

Photobucket
The Body Shop geurkaarsen hebben een brandtijd van veertig uur, waar je echt tijden mee vooruit kunt. Zeker als je net als ik ervan houdt om af te wisselen in geuren. Terwijl ik de ene dag ga voor The Beauty Bakery’s Grandma’s Kitchen – een lekker warme, foody geur -, verlang ik een andere dag naar de frisheid van aloe vera, sinaasappel, koriander en de geur van wasgoed. Zo staat de geurkaars inmiddels alweer twee maanden op mijn bureau, gebruik ik hem meerdere keren per week en merk ik dat deze heel zuinig is in gebruik. Simpelweg een heerlijke verfrissende geur waar je blij van wordt! Natuurlijk is het heerlijk om je te bedwelmen in warme geuren als kaneel, drop, koekjes en ga zo maar door, maar ik denk dat deze geur je gemoedstoestand flink op kan krikken tijdens donkere dagen. Kortom, The Body Shop’s geurkaars in Aloe & Soft Linen is het ideale cadeau voor iedereen die houdt van een heerlijk, fris geurend huisje, een prachtig luxe cadeautje om aan te treffen onder de kerstboom!

The Body Shop geurkaarsen dragen een prijs van € 14 en zijn enkel verkrijgbaar in The Body Shop filialen. Ik heb al mijn volgende liefde op het oog: Vanilla en Tonka Bean, jum! <3
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio