Review: Mineral Evolution Eyeshadow Peacock, Rainbow Shimmer & Shiny Ivory

donderdag 8 december 2011

Photobucket
Gevoelige ogen die ook nog dagelijks voorzien worden van een paar contactlenzen en een laagje make-up, vragen om een beetje extra liefde. Zo weten we allemaal dat een mascara na drie maanden weggegooid dient te worden, dat kriebelende ogen aangeven dat je liquid liner niet meer zo fris is en ga zo maar door. Een geweldige manier om lief te zijn voor je oogleden en ze toch te voorzien van een mooi kleurtje is het gebruik van minerale oogschaduw. Een hele tijd geleden liet ik jullie voor het eerst kennis maken met Mineral Evolution, het luxe minerale make-up merk van Nederlandse bodem. Nu, heb ik inmiddels met jullie de wonderen van hun minerale foundation en blush gedeeld, maar de oogschaduws heb ik braaf bewaard voor de kerstdagen. Met de gedachte in mijn achterhoofd dat blauw dé kleur van het najaar is, zal ik jullie vandaag drie mooie tinten uit het pressed mineral eyeshadow assortiment tonen.

Photobucket
Mineral Evolution is een nieuw, zeer bewust make-upmerk dat voor 100 % uit natuurlijke grondstoffen bestaat, hierbij moet je denken aan mineralen, huidherstellende en kalmerende grondstoffen. Bernadette van der Ploeg is het brein achter deze nieuwkomer in de wereld van minerale make-up. Een dame die na het wereldwijd leiding geven in diverse salons, deze lijn vanuit de USA heeft ontwikkeld. Wat Mineral Evolution zo bijzonder maakt is het pure van hun producten, dat onze huid niet alleen mooier maakt maar ook verzorgt, herstelt, verbetert en beschermt. De producten zijn verrijkt met vitamines, alle ingrediënten zijn op natuurlijke basis en alle producten bevatten standaard SPF 20. Mineral Evolution test niet op dieren, is zeer geschikt voor de gevoelige en geïrriteerde huid, is bacterievrij in gebruik en bevat geen talk, conserveringsmiddelen en chemische kleurstoffen. De producten zijn te koop bij verschillende schoonheidssalons en in de overzichtelijke webshop, die zeker de moeite waard is om eens te bekijken.
Photobucket
De kleuren die ik ter test heb ontvangen van Mineral Evolution zijn 13 Peacock – een bijzonder felle shimmery aquablauw met een frosty finish – 18 Rainbow Shimmer – een duochrome grijs die neigt naar mosgroen en lichtblauw – en 24 Shiny Ivory – een shimmery witgoud. Mineral Evolution heeft vijftien oogschaduwkleuren in hun assortiment, zowel matte als glanzend, die zowel nat als droog aangebracht kunnen worden.

Photobucket
Alle oogschaduws worden, zoals we inmiddels gewend zijn van dit luxe merk, geleverd in de herkenbare witte doosjes met de zwarte randjes en het koninklijke logo. Op de verpakking vind je niet alleen het kleurnummer en meer informatie over het merk, ook zijn de ingrediënten netjes vermeld op de achterzijde. Alle producten van Mineral Evolution zijn voorzien van een bijsluiter in meerdere talen, waarop alle producten uit het assortiment met hun bijbehorende ingrediënten vermeld staan. Misschien vinden sommige vrouwen dit onnodig of zelfs klinisch aandoen, maar ik denk zelf dat dit een fijne toevoeging aan het product is. Zeker omdat Mineral Evolution ervoor pleit dat hun producten ook geschikt zijn voor dames met huidproblemen. Op deze manier kun je zelf te allen tijde controleren wat je nu precies op je oogleden aanbrengt, een erg prettig idee als je het mij vraagt.

Photobucket
De oogschaduws zelf zijn verpakt in de bekende spiegelende, hoogglans zilveren doosjes – die niet ‘vettige-vingertjes-proof’ zijn. Ze ogen erg chique, strak en modern, waardoor ze werkelijk ‘mooi staan te zijn’ in je stash. Op de achterkant van de oogschaduwdoosjes staan de kleurnummers vermeld. De Mineral Evolution oogschaduws bevatten 2 gram aan product, dat beschermd wordt door een transparant folie’tje, zodat je oogschaduwdoosje niet onder het poeder komt te zitten.

Photobucket
Zoals eerder vermeld heb ik dus drie prachtige kleuren ontvangen, Peacock, Rainbow Shimmer en Shiny Ivory, drie kleuren waarmee je een hele mooie aqua-blauwe ooglook kunt maken. Ikzelf was altijd een beetje angstig voor blauw op mijn ogen – ik voorkom het Rocky Bilboa effect liever, dan dat ik het zelf creëer – maar met deze prachtig glanzende kleuren heb ik me over deze drempel heen weten te zetten en heb ik ontdekt dat blauw iedereen staat, zo lang het mooi aangebracht wordt natuurlijk, we willen geen blauw dat reikt tot aan de wenkbrauwen voor het Pipo de Clown effect.

PhotobucketPhotobucket
De oogschaduwkleuren zijn geweldig gepigmenteerd, vooral van de witte kleur viel mijn mond haast open bij het swatchen. Hier kunnen veel oogschaduwmerken nog eens iets van leren, precies zo hoort witte oogschaduw namelijk te zijn! Daarbij is de formule van de oogschaduw erg fijn, de oogschaduw is zacht, compact, kruimelt niet, maar geeft toch ontzettend veel kleur. What you see is what you get, het wit uit het doosje is minstens zo mooi op je oogleden. Natuurlijk besef ik me heel erg goed dat niet iedereen het makkelijk vindt om dermate veel geld te investeren in een oogschaduwkleurtje, maar bij deze oogschaduws durf ik het je wel te adviseren. Zeker omdat de finishes anders dan anders en mooier dan mooi zijn. Zo past Rainbow Shimmer zich aan aan de andere kleuren die je gebruikt, neigt deze soms naar grijs, soms naar blauw, soms naar mosgroen, maar is ten alle tijden prachtig en Peacock, tja, je moet er wat lef voor hebben, maar eens gebruikt, altijd verliefd.

Photobucket
Photobucket
Ik ben in ieder geval ook door deze Mineral Evolution producten erg positief verrast. Mineral Evolution ontkracht met haar oogschaduws het fabeltje dat minerale oogschaduw minder gepigmenteerd is volledig mee en dat is ook echt terecht. Je moet misschien wel flink wat uurtjes werken om een van deze kleurtjes te kunnen kopen, maar uiteindelijk zal het het waard zijn. Zo kan ik me voorstellen dat iedere vrouw wier hart sneller gaat kloppen van een mooie ooglook, ontzettend blij is met Shiny Ivory. Ideaal voor in de ooghoeken en voor op het wenkbrauwbot, een kleur die elke ooglook afmaakt. Daarnaast is het erg fijn dat de kleuren op de website van Mineral Evolution goed overeenkomen met de daadwerkelijke kleuren in de verpakking en op je oogleden, waardoor je niet lang hoeft te zoeken naar swatches of waarheidsgetrouwe foto’s, dat maakt het online shoppen van make-up net iets toegankelijker en makkelijker. Wil jij graag investeren in een oogschaduw waar je nog jaren plezier van hebt en je elke dag met een glimlach tevoorschijn tovert, dan zou dit zomaar ‘je man’ kunnen zijn.

De Mineral Evolution Pressed Eyeshadows zijn in verschillende schoonheidssalons en online verkrijgbaar in de gelijknamige webshop voor € 17,95 per stuk. 

Nu de kerstdagen naderen, wil ik jullie graag op de hoogte stellen van de kortingsactie die momenteel loopt bij Mineral Evolution! Naar aanleiding van de reviews, die met mij vele bloggers hebben geschreven over de mooie producten, werd het Mineral Evolution duidelijk dat een kortingsactie meer dan welkom zou zijn. Per 1 december houden zij dan ook op de webshop meerdere leuke kortingsacties én ontvang je bij elke bestelling een presentje! Zo kun je nu de geweldige minerale poederfoundation scoren voor € 35 in plaats van voor € 44, reden te meer om de webshop nog eens goed te bekijken en in de gaten te houden. Laat mij vooral weten of jij gebruik gaat maken van deze mooie decemberactie. Als jullie het leuk vinden om nog een look te zien met alle producten die ik ter test ontvangen heb, ik hoor het graag! 
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio