Review: Cherimoya 2012 Crackled Nail Polish Genesis, Apocalypse, Immortal & Acid Rain

vrijdag 6 januari 2012

Photobucket
Eindelijk hebben we het nieuwe jaar ingeluid: 2012 it is! Allereerst wil ik jullie natuurlijk veel liefde, geluk en gezondheid toewensen voor het komende jaar. Mijn eerste nagellakreview in 2012 gaat geheel toepasselijk over de nagellaklijn 2012 van het voor mij nog onbekende, budgetproof merk: Cherimoya. De 2012 Crackled Nail Polishes worden voordelig aangeboden op de webshop van Cherize’s Milou in de meest bijzondere kleuren, waar de ware crackle fan zijn hart aan op kan halen. Wij kregen van Milou de kans om enkele producten uit de webshop uitgebreid te testen en jullie te voorzien aan een serie van reviews. Als jij een crackled nail polish liefhebster bent, dan ben je vandaag op het juiste adres.
Photobucket
De range aan lakjes die Webshop Cherize aanbiedt  uit het Cherimoya assortiment.
Cherimoya heeft een crackled nagellak assortiment dat uit maar liefst 48 kleuren bestaat, waarvan de Webshop van Cherize een aantal kleuren aanbiedt. Voor de dames die niet precies weten wat crackled nagellak is, leg ik dit graag nog even kort uit: Crackled nagellak kun je het best zien als een scheurende coating, die je aan kunt brengen over je gebruikelijke nagellakkleur. In 2011 werd deze trend succesvol aan ons voorgesteld en ik weet zeker dat er nog genoeg dames zijn die er erg gelukkig van worden. De Cherimoya lakjes zijn ideaal voor de meiden die dol zijn op crackle, maar de basiskleurtjes enigszins zat geworden zijn.

Photobucket
Ik kreeg van Joyce de kans om voor Pretty Brilliant vier crackled lakken van Cherimoya’s 2012 te testen. Deze worden te koop aangeboden in de Webshop van Cherize voor € 3 per stuk. De vier kleuren die ik ontving zijn niet de ‘standaard’ crackle kleuren die ons langzaam meer dan bekend zijn. Stuk voor stuk zijn het ongewone, bijzondere kleurtjes die je manicure net iets knallender maken:
38 Genesis: Een naar aubergine neigende donker paarse kleur
19 Apocalypse: Een ontzettend glitterige zilverkleur 
08 Immortal: Een felle, zomerse hot-pink
32 Acid Rain: Een eveneens felle, neon oranje 

Photobucket
Cherimoya 2012 Immortal
Zoals gezegd: Een erg verrassende kleurkeuze van Cherimoya en zeker niet de standaard crackle kleurtjes! Om jullie een zo goed mogelijk beeld te geven van de crackle lakjes, ben ik uiteraard aan het swatchen geslagen. Voor onder Immortal en Acid Rain koos ik voor een zilverkleurige basislak en voor Genesis en Apocalypse voor een melkroze basislak.

Photobucket
Cherimoya 2012 Acid Rain
Over de vormgeving van Cherimoya’s nagellakflesjes kan ik simpelweg zeggen dat deze praktisch en duidelijk is. Ergens doen de flesjes me denken de bekende Catrice Nail Lacquers. Wat ik als pluspunt ervaar aan de glazen flesjes is dat er een crackle patroontje op gedrukt staat, waardoor je direct weet waar je mee te maken hebt. Zeker voor een nagellakverslaafde als ik is dit een goede manier om nagellakflesjes van elkaar te onderscheiden.
Photobucket
Cherimoya 2012 Genesis
Het eerste wat opvalt als ik het flesje open, is de extreem sterke geur die me tegemoet komt! Ik raad dan ook ten zeerste aan om de lakjes in een ruime, goed geventileerde kamer aan te brengen. Verder zijn de kwastjes van de lakjes ook vergelijkbaar met de kwasten die Catrice hanteert, kortom: Erg fijn! De textuur van de lak is redelijk vloeibaar, wat niet verbazingwekkend is aangezien de lakjes op olie-basis zijn, waardoor je zelf goed kunt doseren en jij de macht hebt over de dikte en structuur van de ‘scheuren’ die zullen verschijnen.

Photobucket
Cherimoya 2012 Apocalypse
De lak droogt ontzettend snel, zoals we van goede crackled lakjes gewend zijn. Dit houdt wel in dat je nauwkeurig en met een hoog tempo te werk moet gaan. Bij het aanbrengen wacht ik gespannen af hoe de nagellak ‘krakt’, aangezien dit altijd verrassend uit weet te pakken. Mijn draai vinden bij het lakken om een zo mooi mogelijk scheur resultaat te bereiken, was dan ook nog best lastig. De nagellak krakte bij mijn eerste poging niet erg mooi. Waarschijnlijk had ik te veel lak gebruikt, een les voor mij en de crackles die ik in de toekomst tegen zal komen. Op de swatchfoto’s zie je het resultaat van mijn tweede poging met minder lak, zoals je ziet, kreeg ik het hier al beter onder de knie en was ik ook blij met het resultaat.

Photobucket
De lakjes drogen allemaal (semi)-mat op. Voor wie niet van matte nagellak houdt, is dit makkelijk op te lossen door een topcoat over je nagellak heen te dragen. De kleuren, met name de oranje variant, zijn niet kleuren die ik zelf snel zou kopen, omdat het niet ‘mijn’ kleuren zijn, maar dat neemt niet weg dat ze van kwalitatief goed zijn. Natuurlijk zijn het wel echte knallers om in je collectie te hebben met het oog op feestjes of evenementen – Oranje crackle als ons ‘Oranje’ speelt of als we Koninginnedag vieren?

Wat vind jij van deze felle crackle kleurtjes? Ga jij een kijkje nemen in Milou’s webshop?

Liefs, Chantalle
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio