Tag: Liebster Blog

donderdag 26 januari 2012

Photobucket
Als er één tag is, herkenbaar aan zijn ‘ietwat vreemde’ naam, die onlangs het internet veroverd heeft - samen met haar vriendinnen ‘Eleven Questions’ en ‘ABC’ - dan is het de Liebster Blog Tag wel. De Liebster Blog Tag is in het leven geroepen om vijf blogs die je met veel plezier leest in het zonnetje te zetten. Not so easy voor iemand die dagelijks meer dan honderd blogposts leest verspreid over het internet, that’s for sure. Toch heb ik vrolijke selectie gemaakt met vijf blogs waar ik me thuis voel, die ik met een happy feeling bezoek en weer verlaat. Vijf totaal verschillende blogs die nog niet onderworpen zijn aan de enorme massa’s aan bezoekers en waar jij als lezer echt gewaardeerd wordt. Bloggers die bloggen uit passie, vol enthousiasme en waar het 'geldwolven-virus' nog ver te zoeken is. Blogs waar ik van houd!

Photobucket
De blog die mij jaren geleden inspireerde om te beginnen met bloggen – die mij het aanzetje gaf om te schrijven voor MissLipgloss, zoals velen van jullie weten - en waar ik me nog steeds ‘pudelwohl’ voel, is Nenz. Onder motto’s als ‘Think happy, be happy’ en ‘Spreading hapinness one post at a time’ verblijdt de schat die Nancy heet ons meerdere malen per week met geweldige, blij makende blogposts. Dat haar blog ‘een behoorlijk blije boel’ is, zal je dan ook zeker niet verrassen. Met haar bonte lay-out, heerlijke ‘Obsessies du jour’, ‘Things that make me happy’ en ‘Lovely links’ weet ze altijd weer mijn hart te stelen. Misschien is deze met macarons en glitters bezaaide regenboog op het internet niet voor iedereen weggelegd, maar als ik een blog zou moeten noemen die ik geen dag zou kunnen missen, dan is het Nenz wel.

Photobucket
Miss Moneypenny Blogs zal jullie als beautyblog-lovers waarschijnlijk niet al te bekend in de oren klinken en stiekem is dat een grote schande. Achter deze blog gevuld met hilarische columns schuilt een Brabantse moeder van twee die de meest alledaagse scenario’s comedy-waardig weet te omschrijven. Overdag verdient ze haar brood als secretaresse, maar elke vrije minuut dagdroomt ze over een carrière als schrijfster en in haar vrije tijd pent ze hard door aan haar eerste boek – dat ik zeker aan zal schaffen! Sinds kort schrijft Iris voor ZeMamma en mamma of niet, you’ll love it. Zo lachte ik me dit weekend weer een tiet lek bij haar omschrijving van haar zoontjes bunga bunga party’s. Deze mamma neemt geen blad voor haar mond, laat zien dat het leven niet perfect is en je alles met een schepje suiker én een hilarische lachbui mag nemen.

Photobucket
Als jij houdt van ge-wel-dige foto’s, een extreme overvloed aan nagellak, een beetje beauty en een beetje lifestyle, dan is Alyssaa.nl the place to be voor jou. Alyssa zegt zelf te bloggen over ‘de wat meer materialistische dingen in het leven’ en toch is haar blog ondanks de overload aan materialisme heel puur en persoonlijk gebleven. Haar foto’s zijn werkelijk benijdenswaardig, haar nagellakswatches zijn spot on en van een lay-out als de hare droom ik al jaren. Ik denk niet dat ik meer woorden nodig heb. I made myself clear, Alyssa heeft gewoon een geweldige blog!

Photobucket
Ik mag dan zelf wel het liefst artikelen schrijven waarbij jullie verdrinken in het aantal woorden, op mijn doordeweekse dag lees ik het liefst korte, to the point artikeltjes. Het is dan ook zeker niet gek dat ik graag langskom bij Sanne, wier blog lekker makkelijk en ongebonden haar eigen naam draagt. Sanne Wierda is de naam van de blog van deze Utrechtse journalistiek studente die een heerlijke ‘hutspot-blog’ heeft – als ik dat zo mag noemen, ik bedoel het positief namelijk! Deze blog is breed in de breedste zin van het woord, gaat over reizen, fotografie, Harry Potter, lifestyle, Glee, geweldige reclames, inspiratie, fijne weekenden, beauty, stages, kokkerellen en ga zo maar door. Kortom, what’s not to like?

Photobucket
De laatste, maar zeker niet de minste blog die ik genomineerd heb voor deze tag is de persoonlijke blog van Jennifer: Jennifer Elbert. Als jij je net als ik de stempel ‘student’ draagt, dan zul je je zonder twijfel thuis voelen op deze plek op het internet. Jennifer is een ontzettend gezellige dame, waarin ik maar al te veel van mezelf in herken. Niet alleen is ze maar zeven daagjes ouder, in hetzelfde jaar geboren, zijn we ‘samen’ gestart met een universitaire studie, nadat we eveneens ‘samen’ in het eindexamenbootje zaten, ook in haar karakter herken ik veel van mezelf. We delen een passie voor taal, schrijven en journalistiek en zijn beiden vanwege deze interesses een blog gestart – Dat schept een band, ik zeg het je! Maargoed, genoeg over dit zweverige gedoe. Jennifer’s blog is simpelweg een fijne plek om te komen als je houdt van fotografie, je een hekel hebt aan tentamens óf graag foto’s wil zien van beschimmelde borden – Heerlijk dat studentenleven!

Graag wil ik bij deze de twee lieve dames bedanken die mij getagd hebben. Hartelijk bedankt lieve Maud en Tedje! Bekijk zeker ook de blogs van deze twee toppers, they’re worth it. De genomineerden die ik hierboven genoemd heb, mogen zich natuurlijk vrij voelen om deze tag over te nemen! Mocht jij nu toevallig net niet voorkomen in het lijstje - sorry! - en toch de kriebels hebben om jouw favoriete blogs te delen, doe dat dan vooral op je blog óf in de comments.

Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn favorieten in blogland en een bezoekje zullen brengen aan deze pareltjes op het internet. Natuurlijk is er nog veel meer moois te vinden op het wereld wijde web, maar ik wilde vandaag graag de blogs uitlichten waar ik de laatste tijd extra gek op ben in de hoop dat jullie bloglovende harten ook sneller zullen laten kloppen. Ik snap dat het grootste deel van mijn lezeressen toch liever de massa-blogs à la Temptalia, Miss Lipgloss en Beautygloss bezoeken, maar besef goed dat er zoveel meer te vinden op het internet. Zo vind ik het fijn om te weten dat mijn bezoek op een kleine blog echt gewaardeerd wordt, dat mijn comment gelezen wordt en niet behoort tot een van de honderden. Mochten jullie het nu leuk vinden als ik een maandelijks item zou maken van mijn favoriete blogs, waarin ik meer vertel over de blog en waarom ik er zo graag kom, laat me dit dan vooral weten in de comments! Have fun reading some wonderful blogs out there! <3
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio