Review door Carmen: De winnares van de Alice and Jo Glamour Kit!

donderdag 9 februari 2012

Photobucket
Door Carmen – Winnares van de Alice and Jo Glamour Kit.

Ik denk dat iedereen zich nog wel de kerst-winactie van Pretty Brilliant kan herinneren, waarbij een pakketje met spulletjes van Art De Lautrec, MeMeMe en Barry M te winnen was. Tot mijn grote verbazing won ik en op een vroege dinsdagmorgen werd het pakketje door een vriendelijke TNT-postbezorger afgeleverd. Vandaag ga ik de gewonnen producten voor jullie reviewen.

Het pakketje is verzorgd en gesponsord door Alice en Jo, een fijne webshop waarvan de service geweldig is. Zo vroeg ik of het - in beautyland bekende - Sleek Au Natural oogschaduwpalet nog te verkrijgen was en werd er door de retourzendingen(!) gezocht naar een exemplaar. Ook werd dit prachtige palet geleverd mét het winactie-pakketje en werden de verzendkosten moeiteloos teruggestort. Een hemel van een webshop!

Photobucket
Art de Lautrec #07B
Bruin vind ik een zeer mooie nagellakkleur: Een opvallend kleurtje dat toch mooi te combineren valt. Het is dan ook zeker geen verrassing dat ik niet kon wachten om Art de Lautrec #07B uit te proberen. Mijn collectie aan bruinkleurige nagellak is al redelijk uitgebreid, van matte lakjes tot glitterlakjes, maar er was nog geen lakje zoals Art de Lautrec’s #07B in te vinden. Een bruin glitterlakje waar ik, na de review van Joyce, heel benieuwd naar was.

Photobucket
Twee lagen van Art de Lautrec's #07B.
Over de verpakking alleen al kan ik met niets meer dan lof spreken. Het potje is elegant, fijn om vast te houden, het valt met haar zwarte dop goed op tussen mijn Essence en Catrice nagellakverzameling en de inhoud van 12 millimeter zorgt ervoor dat ik lang genoeg van dit lakje kan genieten.

Photobucket
Vier dagen na de applicatie, tijdens het leren, valt me op hoe mooi de nagellak nog zit.
Toen ik de nagellak op mijn nagels aanbracht, na een laagje basecoat van de DA, was ik even bang dat de lak door de dikke substantie niet goed zou kunnen drogen. Echter, was het tegendeel waar! Na één laagje van deze bruine schoonheid glitterden en glansden mijn nagels al van alle kanten. Na de tweede laag kon mijn geluk helemaal niet meer op. Alle kleuren van de regenboog waren zichtbaar, zodra er licht viel op mijn nagels. Ook de droogtijd is om van te houden - twee minuten na de tweede laag te hebben aangebracht, speelde ik alweer gitaar. De lak blijft vier dagen zonder topcoat zitten, daarna begint hij pas te chippen. Deze nagellak is feestelijk, opvallend en ik kan nu al niet meer wachten om hem weer op mijn nagels aan te brengen. Een echte topper, deze nagellak.

Photobucket
Art de Lautrec #05B

Tijdens de koude winterdagen, die met de komst van de sneeuw nog kouder zijn geworden, houd ik ervan om een vrolijk, opvallend lakje op mijn nagels aan te brengen. Zo kwam het dat ik, na het succes van het eerste Art de Lautrec lakje, mijn nagels bewerkte met Art de Lautrec #05B, een rood lakje met – Hoe raad je het? – een flinke dosis glitters. Deze rode kleur, die ik nog niet eerder ben tegengekomen in drogisterijen of beautysalons, doet me denken aan frambozen, zuurstokken en de kermis. Perfect om de winterse dagen mee op te vrolijken.

Photobucket
Twee lagen van Art de Lautrec's #05B.
Helaas, was mijn blijdschap aanvankelijk van korte duur. Wanneer je het potje opent, komt je een sterke nagellakgeur tegemoet en hoewel deze nagellak hetzelfde kwastje heeft als andere Art de Lautrec lakjes lakt deze nagellak erg dik. Nadat de lak ook nog niet leek te drogen en mijn handen onder het rood zaten, besloot ik de lak te verwijderen . Een dag later deed ik een tweede poging. De nagellak lakte nu niet zo dik, maar droogde wel nog steeds heel erg lang. Toen de lak echter droog was, maakte mijn hart een sprongetje. Ook al glinstert dit lakje met zijn zilveren glitters ietwat minder dan andere glitterlakjes, de kleur is werkelijk prachtig! Het feit dat deze prachtige rode kleur het maar liefst zes dagen op mijn nagels uithoudt zonder chips, laat mij de lange droogtijd en de sterke geur door de vingers zien.

Photobucket
Art de Lautrec #01B

Paars. Een kleur die mij een feestelijk en meisjesachtig gevoel geeft, de kleur die ik enorm vaak combineer met roze en waarvan ik altijd vrolijk wordt. Geen wonder dat mijn handen kriebelden om met de paarse Art De Lautrec #01B aan de slag te gaan. Deze nagellak bevat ook weer glitters, echter deze keer geen glitters in alle kleuren van de regenboog en ook niet de standaard zilveren glitters. Nee, deze nagellak heeft paarse glitters. Een slimme keuze van Art de Lautrec, want hierdoor komt de bijzondere kleur paars heel goed naar voren, een kleur die ik overigens nog nooit eerder gezien heb. Dit lakje heeft net als de vorige nagellakjes dezelfde elegantie en vorm en ook het kwastje is niet al te dik. Toch, zie je verschillen tussen de drie lakjes. Dit nummertje #01B lakt heel waterig, maar droogt snel en goed op. Dit lakje is weer net zo’n feestje als de anderen, want ook dit exemplaar blijft vier dagen, zonder te chippen, mooi op je nagels.

Photobucket
Vier dagen na de applicatie is deze lak nog steeds prachtig.
Voor bijzondere kleurtjes, snelle droogtijd en voldoende inhoud zou ik dan ook zo weer voor Art de Lautrec lakjes kiezen, die voor een prijs van €3,05 bij Alice en Jo te koop zijn.

Photobucket
Barry M. Dazzle Dust - Winter Berry.

Sinds ik make-up gebruik zit óf er een lijntje boven mijn ogen, dat soms wordt uitgebreid tot een smokey eye, óf maak ik creaties met verschillende kleuren oogschaduw. Maar nog nooit - shame on me - heb ik een andere kleur dan zwart of bruin op mijn oogleden aangebracht. Daar kwam vandaag verandering in. In het winactie-pakketje zat namelijk naast de mooie lakjes een losse oogschaduw; Barry M.’s Dazzle Dust: een pigment dat de naam Winter Berry draagt. Met het merk Barry M. had ik nog niet eerder gewerkt, ik kon dan ook niet wachten om met dit make-upproduct aan de slag te gaan.

Photobucket
Photobucket
Het gepigmenteerde oogschaduwpoeder zit in een klein glazen potje. Op de dop staat het merk en de website in het paars gedrukt en op de achterkant staat het productnummer, in dit geval nummer 90. Het enige dat mij opviel is dat de naam, die aan het make-upproduct is gegeven, nergens op het potje te vinden is, maar deze wel op de site van Barry M. en in de webshop van Alice and Jo vermeldt staat. Dit is natuurlijk zonde, want als een product een naam heeft, neem dan ook de moeite om het op het product te drukken, zodat het de klant langer bijblijft. Wanneer je het potje opendraait, komt een dieppaarse kleur me tegemoet, een prachtkleur die je het liefst wilt omhelzen.

Photobucket
Links: De Barry M Dazzle Dust droog aangebracht. Rechts: Natte applicatie.
Photobucket
Het eerste dat me opvalt, is dat als ik de poeder ‘droog’ aanbreng, deze niet zo mooi blijft zitten. Gelukkig is dit met een goede oogschaduwbasis zo verholpen. Het zoeken naar een manier om de oogschaduwpoeder goed op te brengen, was nog even puzzelen. Wanneer de kwast namelijk te nat is, verandert de mooie oogschaduw in een krijtachtig hoopje op je oogleden en dat is niet het resultaat waar je op hoopt. Nadat ik de kwast ietwat vochtig had gemaakt, kwam de prachtige kleur op mijn oogleden tevoorschijn. Doordat ik nog niet eerder met fellere kleur op mijn oogleden heb gewerkt, heb ik, na een oogschaduwbasis, gekozen voor een zachte lijn langs mijn ogen, waar Dazzle Dust in combinatie met het nieuwe Sleek Au Naural oogpalette en Malu Wilz eyeliner is opgebracht. Wat zo fijn is aan deze oogschaduwpoeder is dat hij zo goed op zijn plek blijft. In de late namiddag, na een sneeuwachtige terugweg naar huis, is de kleur nog net zo prachtig als ’s morgens opgebracht.

De Barry M. Dazzle Dust's zijn bij Alice and Jo te vinden in een breed scala aan kleuren voor € 5,50 per stuk.

Photobucket
MeMeMe Cosmetics’ Beat the Blues in Sunbeam

Afgelopen week was ik nogal ziek, waardoor mijn gezicht een lijkbleke kleur aannam. Op die momenten breid ik mijn make-upritueel dan ook uit met foundation en soms wat blush om er niet als een lopend lijk uit te zien. Van de week heb ik die blush achterwege gelaten en daarvoor in de plaats de vloeibare highlighter, genaamd de Cosmetics’ Beat the Blues in Sunbeam, gebruikt.

Photobucket
Het potje heeft een zwarte dop, is door zijn kleine formaat erg handig om mee te nemen en ziet er ook nog eens erg mooi uit. Op het potje staat de merknaam, de naam van het product en site is er ook op aangegeven. Op de achterkant wordt aangegeven dat je met de 12 millimeter inhoud twaalf maanden vooruit kunt. Verder staat er het volgende, wat mij nog nieuwsgieriger maakt naar het product:
‘Iridescent Complexion Illuminator – Mix with foundation for a subtle all over glow or apply to cheek & brow bones to enhance and define.’ 

Photobucket
Met de Sephora Hydrating & Smoothing Foundation en MeMeMe Highlighter.
Als allereerste heb ik een foundation, de Sephora Hydrating & Smoothing foundation in D20, op mijn gezicht aangebracht. Nadat deze goed zat, heb ik met het kwastje wat highlighter op mijn jukbeenderen aangebracht en daarna geblend met mijn vingers. Het valt me op, dat het een vrije dikke substantie is, maar toch binnen tien seconden uitgewreven kan worden. Deze highlighter mengt mooi met de foundation, al merk ik niet veel van de glans die het product zou moeten geven. Pas later op de dag komen de glansdeeltjes naar voren. Toch, vind ik dit een erg fijn product, omdat het foundation aanvult en zorgt voor een frisse gloed over je gezicht.

De MeMeMe Cosmetics Beat the Blues in Sunbeam is verkrijgbaar in twee varianten voor € 5,99, tevens in de webshop van Alice and Jo.

Photobucket
Dit pakketje heeft mij enorm verrast. Niet alleen met de verschillende merken, maar ook door de heldere, mooie kleuren. En, niet onbelangrijk, met de betaalbaarheid van de producten. Mijn bankrekening lijdt meestal enorm onder de aankopen van make-up en kleding, maar deze producten zijn van een goede kwaliteit én aardig voor je beurs.

Nog steeds grijp ik ’s ochtends met veel plezier naar deze producten. Als iemand me een compliment maakt over mijn make-up en vraagt waar ik die mooie producten vandaan tover, denk ik met een glimlach: ‘Alice and Jo, natuurlijk!’ en als ik staar naar mijn gelakte nagels, komt er meteen een geluksgevoel naar boven. Ik houd al een aantal jaren van make-up, durf ook steeds meer te experimenteren en dan komt een gratis pakketje gevuld met prachtproducten nooit ongelegen.

Voor mij steken twee producten er met kop en schouders bovenuit, deze hebben echt mijn hart gestolen:
De Art de Lautrec #07B. Een enorm mooie bruine nagellak van goede kwaliteit, met een perfecte droogtijd, feestelijkheid waar je het woord U tegen zegt, een elegant flesje en een superprijs van €3,05 . En daarnaast de Barry M Dazzle Dust in Winter Berry. Het oogschaduwpoeder dat betoverende paarstinten tevoorschijn tovert wanneer deze droog óf nat aangebracht wordt. De helderheid, de glans en het feit dat je ogen er lekker uitspringen zonder dat de oogschaduw gaat ‘wandelen’, maakt mij een hele dag gelukkig. Een potje dat voor €5,50 mijn eerste liefde genoemd mag worden.
 
Copyright © 2010 Pretty Brilliant | Disclaimer | Designed by Eunoia Studio